جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید که در آستانه سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به منطقه غرب آسیا عصر دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در کاخ سفید سخن میگفت، ادعا کرد که بر اساس اطلاعات آمریکا، ایران درحال آماده سازی برای ارسال پهپاد به روسیه جهت استفاده آنها در اوکراین است.
وی همچنین مدعی شد تهران درحال آماده سازی برای آموزش روس ها جهت کار با این پهپادها است.
مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین مدعی شد که مشخص نیست ایران هم اکنون این پهپاد ها را در اختیار روسیه قرار داده است یا نه؟
وی ادعا کرد: اطلاعات ما نشان می دهد که دولت ایران در یک جدول زمانی تسریع شده در حال آمادهسازی برای ارسال چند صد پهپاد از جمله پهپادها با قابلیت حمل سلاح به روسیه است.
سالیوان ادعا کرد که ارسال این تسلیحات از ایران به روسیه نشان میدهد که بمبارانهای شدید روسیه در اوکراین، که در هفتههای اخیر منجر به دستاوردها در شرق اوکراین شده، به قیمت تامین سلاحهای این کشور تمام شده است.
وی همچنین مدعی شد که ایران پهپادهای مشابهی را در اختیار حوثیهای یمن ( انصار الله) قرار داده است و قرار بوده قبل از برقراری آتش بس در اوایل سال جاری، انصارالله با استفاده از این پهپادها به عربستان سعودی حمله کند.
سالیوان در مورد مذاکرات رفع تحریمهای ایران نیز با تکرار ادعاها گفت که ما تاریخی در مورد پایان مذاکرات مشخص نکرده ایم. یک توافق بر روی میز وجود دارد که از حمایت آمریکا و متحدان اروپایی آن برخوردار است. این توافق برای ایران در دسترس است و ایران باید برای امضای این توافق قدم پیش بگذارد.
وی با اشاره به دو دور تحریمهای ضد ایرانی آمریکا آنها را در جهت مقابله با تلاش های تهران برای دورزدن رژیم کنونی تحریم ها دانست و گفت که با اقدامات ایران برای قاچلق نفت مقابله می کنیم و به انجام این اقدامات ادامه خواهیم داد.
مشاور امنیت ملی بایدن در ادامه ادعاهایش افزود بنابراین ایران یا می تواند بر اساس پایبندی در مقابل پایبندی به برجام باز گردد یا با فشارهای بیشتر از سوی آمریکا و انزوای بیشتر از سوی جامعه بین الملل مواجه شود که قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که ۳۰ کشور از آن حمایت کردند، شامل این فشارها می شود.
این مقام آمریکایی با بیان این ادعا که سفر بایدن به خاورمیانه بار دیگر بر نقش حیاتی واشنگتن در منطقه تاکید خواهد کرد، در تداوم سیاست هراس از نفوذ منطقه ای ایران مدعی شد: بایدن در سفر خود به منطقه درباره هماهنگی در مورد تهدید چندجانبه ناشی از ایران گفتگو خواهد کرد.
سالیوان ادعا کرد دولت بایدن به سیاست چک سفید برای عربستان سعودی که توسط ترامپ اتخاذ شده بود، پایان داده است.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد که دولت بایدن همواره به دنبال تنظیم مجدد رابطه با عربستان سعودی بوده است نه قطع آن.
سالیوان ادعا کرد: دیپلماسی واشنگتن در قبال عربستان سعودی به نتایجی از جمله آتشبس در یمن و اتحاد و یکپارچگی شورای همکاری خلیج فارس شده است.
وی درباره دیدار بایدن با ولیعهد سعودی نیز گفت که این دیدار با با حضور پادشاه و دیگر سران این کشور برگزار خواهد شد.
وی با اذعان به تلاش های آمریکا برای سازش کشورهای عرب منطقه با رژیم صهیونیستی مدعی شد بایدن به دنبال تحکیم آتشبس شکننده در یمن و تعمیق ادغام اسرائیل در منطقه و حمایت از فلسطینیها خواهد بود.
بر اساس اعلام کاخ سفید، جو بایدن در نخستین سفرش به عنوان رئیس جمهوری آمریکا به خاورمیانه، در تاریخ ۱۳ تا ۱۶ ژوئیه (۲۲ تا ۲۵ تیر ماه) به این منطقه و مشخصا اسرائیل، کرانه باختری و سپس عربستان سفر خواهد کرد.
مذاکرات قطر، هفتم و هشتم تیر ماه بعد از سه ماه و نیم وقفه در پی مذاکرات وین، میان ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم و با تسهیلگری اتحادیه اروپا برگزار شد.
مقامات آمریکایی در ادامه بازی مقصرنمایی خود اصرار دارند که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشون بدن درحالیکه تهران خواسته های خود را ، براساس توافق سال ۹۴ و تجربه نقض عهد طرف غربی تنظیم کرده است.
«رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز سه شنبه در گفتوگو با رادیوی ملی آمریکا مدعی شد که مذاکرات قطر فرصتی بود که از دست رفته است.
به گزارش ایرنا، این ادعای رابرت مالی در حالی مطرح شده است که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در گفتوگوی تلفنی با همتای فرانسوی خود با بیان اینکه ما برای رسیدن به نقطه نهایی توافقی خوب و پایدار، جدی و صادق هستیم و همواره در مذاکرات، ایدههای مثبت خود را مطرح کردهایم، گفت: اما طرف آمریکایی بدون رویکرد مبتنی بر ابتکار و پیشرفت در دوحه حضور یافت.
مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز نهم تیر ماه در نشست شورای امنیت در این باره گفت: ما در مذاکرات دوحه که جدی و مثبت بود با جدیت عمل کردیم. مانند گذشته، برای مرحله بعدی مذاکرات با هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در تماس خواهیم بود. هیأت مذاکراتی ما آماده است که دوباره به طور سازنده وارد گفتوگو شده تا به توافق برسیم. توپ در زمین آمریکا است و اگر آمریکا واقع بینانه عمل کند و قصد جدی خود را برای اجرای تعهداتش نشان دهد، توافق دور از دسترس نیست.
هشت دور مذاکرات فشرده میان نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ در وین، اسفند ماه گذشته به مرحلهای رسید که اکنون موفقیت و یا شکست گفت وگوها صرفا به تصمیمهای سیاسی آمریکا به عنوان مقصر وضع موجود بستگی دارد. اگر واشنگتن تصمیمهای لازمی را که به آن آگاه است اتخاذ کند میتوان چند موضوع باقیمانده را حل کرد و ظرف چند روز به توافق نهایی رسید.
نظر شما