کشور عراق جایگاه ویژه‌ای در دیپلماسی علمی و دانشگاهی ایران دارد

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر مشترکات فرهنگی و تمدنی بین ایران و عراق، گفت: کشورهای دوست، کشورهای منطقه، کشورهای اسلامی و همسو نقش و جایگاه ویژه‌ای در دیپلماسی علمی در ایران دارند و به صورت خاص کشور برادر و عزیز عراق جایگاه ویژه‌تری در دیپلماسی علمی و دانشگاهی ایران دارد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، عبدالحسین کلانتری روز چهارشنبه در نشست با اساتید دانشگاه های کشور عراق که در وزارت علوم برگزار شد، اظهار داشت: یکی از اهداف پنجگانه وزارت علوم تقویت دیپلماسی علمی و دانشگاهی در عرصه بین الملل و خاصه در منطقه است.

وی گفت: کشورهای مختلف در تحقق این هدف برای جمهوری اسلامی وزن یکسانی ندارند. کشورهای دوست، کشورهای اسلامی و کشورهای همسو نقش و جایگاه ویژه ای در دیپلماسی علمی در ایران دارند و به صورت خاص کشور عراق جایگاه ویژه تری در دیپلماسی علمی و دانشگاهی ایران دارد و تقویت تعاملات بین دانشگاهی در میان دو کشور جزو اولویت های راهبردی جمهوری اسلامی ایران بوده و هست.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: این جایگاه ویژه عراق و دانشگاه های این کشور به علت بنیان های مشترک فرهنگی، تمدنی و عقیدتی دو کشور که خواسته در سال‌های گذشته عمق جدی تر پیدا کرده و یک جنبه راهبردی عظیم را شکل داده، موجب شده است تا تعاملات علمی و دانشگاهی میان دو کشور بیش از پیش رونق گیرد.

کلانتری گفت: تجارب مختلف جهانی نشان می‌دهد که دیپلماسی علمی و دانشگاهی زمانی می تواند تبدیل به یک دیپلماسی زمان دار، پایدار و اثرگذار شود که مبتنی بر مشترکات فرهنگی و تمدنی و تاریخی باشد که البته این مشترکات در میان دو جامعه ایران و عراق کم نیست.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در واقع تجارب فرهنگی، تمدنی، تاریخی و عقیدتی مشترک و مشترکات در عرصه هایی که ذکر شد، موجب می شود دیپلماسی علمی فراتر از تعاملات صرف دانشگاهی و نهاد دانشگاه برود و کل عرصه جامعه و کشور را دربربگیرد. دیپلماسی علمی اگر مبتنی بر این مشترکات باشد، کل جامعه را دربرمی‌گیرد و دو جامعه و دو کشور را در همه عرصه ها به یکدیگر نزدیک می کند.

وی گفت: رویداد اربعین به صورت مشخص محملی برای تقویت و عمق بخشی به دیپلماسی علمی و دیپلماسی دانشگاهی فرهنگی و تمدنی در میان دو کشور است. ما اربعین را یک رویداد ساده در کنار سایر رویدادها نمی‌دانیم. اربعین تجلی یک رویداد عظیم تمدنی است که اگرچه ریشه در گذشته دارد اما هم اکنون ما را معنا می کند و هم آینده تمدنی ما را می سازد.

کلانتری اظهار داشت: رویداد اربعین که با محوریت اهل بیت و خاصه حضرت سیدالشهدا شکل می گیرد، تمام فاصله ها، اختلافات و تفاوت های رنگی و نژادی و قومیتی را از بین می برد و مرزها را بی رنگ می کند و ظرفیت عظیمی برای تشکیل امت واحده ای دارد که در واقع تجلی گر تمدن بزرگ اسلامی است.

وی افزود: به همین دلیل در کشور ایران وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کنار توجه ویژه ای که به پیشرفت های علمی، پژوهشی و فناورانه داشته است، دانشگاه‌های ایران سعی کردند در رده بندی های مختلف جهانی بدرخشند و جایگاه ویژه ای داشته باشند و نرخ رشد ویژه‌ای را به خودشان اختصاص دهند. همچنین سعی کردند به موضوع اربعین توجه کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: موضوع اربعین فرصت بی نظیری برای جهت دهی به معارف بشری و متعهد کردن علم در جهان جدید است؛ بنابراین در کشور ما مجموعه های خودجوش و مردمی و دانشگاهی زیادی برای اربعین شکل گرفته است. همچنین مجموعه های خاص علمی با حضور اساتید از منظره های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و هنری به موضوع اربعین و تحلیل آن می پردازند و در گفتگوها و مباحث علمی که در موضوع اربعین دارند، امیدواریم که بتوانیم به واسطه ظرفیت های این رویداد تمدنی عظیم اجتماع بزرگ دانشگاهیان را نیز شکل دهیم.

وی گفت: به قول ایرانی‌ها یک دست صدا ندارد؛ بنابراین معتقدیم برای اینکه این اتفاق و رویداد عظیم در عرصه دانشگاهی در موضوع اربعین صورت بگیرد و از ظرفیت همه دانشگاهیان بتوانیم استفاده کنیم، باید در بین تمام ظرفیت های دانشگاهی میان ایران و عراق و سایر کشورهای اسلامی و حتی مجامع دانشگاهی که در کشورهای اروپایی و آمریکایی هستند، یک هم افزایی صورت بگیرد و این اجتماع بزرگ به صورت خاص در ایام اربعین نمود و جلوه ویژه تری پیدا کند.

کلانتری اظهار داشت: رویدادهای مشترک زیادی میان ایران و عراق در موضوع اربعین صورت گرفته است اما ما در آغاز راه هستیم و ظرفیت‌ها بسیار بیش از اینها است و این ظرفیت‌ها می طلبد که با همت ویژه‌تری این موضوع مهم و عظیم پیگیری شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha