۲۳ تیر ۱۴۰۱، ۱۹:۱۵
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84821227
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دغدغه‌های فعالان حوزه سینما در کردستان

۲۳ تیر ۱۴۰۱، ۱۹:۱۵
کد خبر: 84821227
دغدغه‌های فعالان حوزه سینما در کردستان

سنندج- ایرنا- تعدادی از فعالان حوزه سینمایی کردستان در نشستی صمیمی با معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان سینمایی و سمعی، بصری، به بیان دغدغه‌های خود پرداختند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، برخی از فعالان حوزه سینمایی، فیلمسازان و مدیران سینما در کردستان روز پنجشنبه در نشستی صمیمی با محمد خزاعی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشکلات و خواسته‌های خود را مطرح کردند و خواستار حمایت دولت از هنرمندان در بخش‌های مختلف شدند.

ایرج بهرام نژاد مدیر مسوول آموزشگاه فن بیان مونا به عنوان اولین سخنران، نبود درآمد و نداشتن مسکن را از جمله دغدغه‌های هنرمندان استان عنوان کرد و خواستار توجه بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد به قشر هنرمندان به ویژه از لحاظ اقتصادی شد.

امیر غلامی مدرس سینما و فیلمساز نیز از مدیریت سیستم اداری دستگاه‌ها انتقاد داشت و افزود: سیستم مافیایی در حوزه سینمایی باعث به حاشیه‌رانده شدن تعدادی از فعالان عرصه سینما شده است و باید اصلاحاتی صورت گیرد.

فاتح بادپروا مدیر سینما کردستان مریوان هم بر ضرورت حمایت از همه حوزه‌های زیرمجموعه سینمایی استان تاکیر کرد و اظهار داشت: چندین سال می‌شود که بخش خصوصی حوزه سینما فراموش شده و نیازمند حمایت است.

فریاد مجید آبادی کارگردان و تهیه کننده هم از ممنوع کار شدن خودش انتقاد کرد و یادآور شد: لطفا اجازه دهید کار کنیم، ما برای ایران و کردستان کار می‌کنیم.

بختیار لحیمی، مدرس و مستندساز و مدیرعامل خانه مستند کردستان هم با اشاره به اینکه بعد از ۲ سال پیگیری، موفق به دریافت مجوز راه‌اندازی خانه مستند استان شده است، ادامه داد: وزارت ارشاد باید محلی در شان خانه سینما برای این مهم اختصاص دهد، ضمن اینکه بودجه سالانه مستمر و ردیف بودجه ثابت برای خانه مستند در نظر گرفته شود.

دغدغه‌های فعالان حوزه سینما در کردستان

مهدی توکلی نماینده خانه عکاسان کردستان از عدم توجه به هنر عکاسی انتقاد کرد و گفت: عکاسان توانمندی در استان داریم که مورد حمایت قرار نمی‌گیرند و درخواست ما ارائه کارت هویتی به عکاسان و کمک به انسجام فعالان این عرصه و برگزاری جشنواره مستقل است.

ناصر سبحانی، فیلمساز مدیر شرکت دانش بنیان تجهیرات انمیشین سازی در ایران هم بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات سینمایی کشور تاکید کرد.

حیدر مرادی، مدیر پردیس سینمایی بهمن سنندج با اشاره به اینکه طی ۱۰ گذشته صندلی‌های این سینما تعویض نشده است، افزود: با وجود پایین بودن درآمد سرانه مردم استان، استقبال مردم از فیلم‌ها خوب است. او همچنین پیشنهاد داد امسال آیین افتتاح جشنواره فجر در سینما بهمن برگزار شود.

سوران فهیم مدرس سینما و تدوینگر هم سینمای ایران را دارای مشکل بنیادی دانست و اضافه کرد: ما از کاربردی بودن سینما غافل شده‌ایم، چراکه آموزش‌های سینما در ایران بسیار قدیمی است.

او بر لزوم ایجاد تحول در سینمای جوان کشور شد و ادامه داد: صرف مجهز کردن خانه‌های سینمای جوان کافی نیست بلکه به نظر من باید به فیلمساز یاد داد که چطوری پول دربیاورد.

دغدغه‌های فعالان حوزه سینما در کردستان
اختصاص ۴۰ درصد بودجه سازمان سینمایی به شهرستان‌ها
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان سینمایی و سمعی، بصری هم پس از شنیدن صحبت‌های فعالان حوزه سینمایی اظهار داشت: کردستان در حوزه تئاتر خیابانی و موسیقی و سینما ظرفیت‌های زیادی دارد و مسوولان باید جدی‌تر به هنرمندان این استان توجه کنند.

محمد خزاعی با بیان اینکه دولت با رویکرد عدالت محوری کارش را در همه حوزه ها از جمله فرهنگ و هنر آغاز کرده است، افزود: راه‌اندازی کارگروه فرهنگ و هنر برای اولین بار در کشور، فعال شدن شورای عالی سینما بعد از ۱۲ سال و احیای شورای عالی هنر، از مهمترین اقدامات دولت در حوزه فرهنگ و هنر بوده است.

وی با بیان اینکه امسال در ردیف بودجه وزارت ارشاد و سازمان سینمایی اتفاقات خوبی افتاده است، ادامه داد: تا پایان سال تمام دفاتر انجمن سینمای جوانان کشور مجهز می‌شوند و در حوزه بازسازی سالن های سینما هم اقداماتی انجام می‌شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان سینمایی و سمعی، بصری یادآور شد: امسال ۴۰ درصد بودجه سازمان سینمایی و ۸۰ درصد بودجه انجمن سینمای جوانان به شهرستان‌ها اختصاص یافته است، ضمن اینکه پنج میلیارد ریال برای حمایت از فیلم کوتاه کردستان اختصاص می‌یابد.

خزاعی بر لزوم تلاش برای نمایش هویت فرهنگی زیبا در استان‌های مختلف از طریق تولید فیلم تاکید کرد و اضافه کرد: سینماگر در کنار انعکاس مشکلات و آسیب‌ها، زیبایی‌ها را نیز نمایش دهند که در افزایش ثروت و توسعه استان‌ها تاثیرگذار است.

معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی هم با بیان اینکه به تمرکزدایی اعتقاد زیادی دارم، اضافه کرد: امکانات و فرصت‌ها باید به شکل عادلانه در اختیار فعالان حوزه سینمایی استان‌ها قرار گیرد.

حبیب ایل بیگی بر لزوم توجه به اقتصادی بودن تولید فیلم پیش از انجام کار تاکید کرد و ادامه داد: ۹۰ درصد فیلم های سینمایی که در ایران تولید می‌شود، امکان برگشت سرمایه یا سود ندارند که این نقطه ضعف باید برطرف شود.

وی انجمن سینمای جوان را از دریافت مجوز تولید فیلم کوتاه مستثنی دانست و یادآور شد: از سالن‌های سینما حمایت می‌شود و به زودی واریز کمک‌ها به حساب مدیران سینماها صورت خواهد گرفت.

در پایان این نشست از پوستر جشنواره‌های فیلم مستند زریبار مریوان، نخستین جشنواره فیلم کوتاه روستای پالنگان و جشنواره فیلم صلح بانه رونمایی شد.

دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان، دیدار با استاندار کردستان و امام جمعه سنندج، شرکت در برنامه افتتاح خانه مستند کردستان، بازدید از انجمن سینمای جوانان، نشست با فیلمسازان و فعالان حوزه سینما و گفت و گوی زنده در شبکه استانی، از جمله برنامه‌های سفر ۲ روزه معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان سینمایی و سمعی، بصری به کردستان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha