به گزارش ایرنا، دولت پیشبینی میکند که افزایش شدید دمای هوا در روزهای آینده باعث فشار بر مراکز بهداشتی و بیمارستان شود و بر همین اساس دستور داده که سازمان اورژانس در حالت آماده باش قرار گیرد.
«کیت ملهاوس» معاون نخست وزیر انگلیس که ریاست جلسه امروز را برعهده داشت به خبرنگاران گفت: "پیش بینی فعلی این است که دمای هوا به حدود ۴۰ درجه سانتیگراد برسد. این احتمال هم وجود دارد که میزان گرما از این مقدار فراتر برود که در آن صورت یک رکورد در تاریخ کشور خواهد بود."
همزمان مدارس انگلیس تحرکات فیزیکی دانشآموزان در فضای آزاد را لغو کرده و در نامهای به خانوادهها درباره تبعات افزایش گرمای هوا بر سلامت کودکان هشدار دادند.
«جیمز بون» مسئول امور سیاستگذاری اتحادیه روسای مدارس انگلیس در این باره گفت که هرچند محدودیت قانونی درباره گرمای هوا در مدارس وجود ندارد اما احتمال تعطیلی مدارس در روزهای آینده بعید نیست. البته مدارس انگلیس آخر هفته آینده بمدت یک ماه وارد تعطیلات تابستانی میشوند.
اداره هواشناسی انگلیس اعلام کرده است ۴۰ درصد احتمال دارد که رکورد بالاترین دمای هوا در هفته آینده شکسته شود. دمای هوا در انگلیس این هفته به ۳۳ درجه سانتیگراد رسید. بالاترین دمای هوا در ژوئیه سال ۲۰۱۹ در باغ گیاه شناسی کمبریج ثبت شد که به ۳۸.۷ درجه سانتیگراد رسید.
آژانس امنیت بهداشت و اداره هواشناسی انگلیس سهشنبه گذشته با صدور بیانیهای مشترک درباره خطر آتشسوزی و مرگ در پی افزایش دما و موج گرمای شدید در بخشهایی از این کشور هشدار دادند. اما با تداوم گرمای هوا پیشبینی میشود که دولت برای نخستین بار در تاریخ انگلیس وضعیت اضطراری اعلام کند.
این بدین معناست که شرایط آنقدر شدید است که «ممکن است افراد سالم و آسیب پذیر دچار بیماری و یا تلف شوند» اعلام وضعیت اضطراری همچنین بدین معناست که اختلالات گسترده ای در خدمات بهداشتی، مدارس و حتی نیروگاههای هسته ای ایجاد خواهد شد.
موج گرما نه تنها انگلیس که سراسر اروپا را فرا گرفته است و توده ای از هوای گرم از آفریقا و اسپانیا به سمت شمال اروپا در حال حرکت است.
دیروز هزاران آتش نشان در پرتغال و غرب اسپانیا سرگرم اطفای ۲۰ فقره آتش سوزی بودند. موج گرما، دمای هوا را در این مناطق به بالای ۴۵ درجه سانتیگراد (۱۱۳ فارنهایت) رسانده است.
در فرانسه هم سه روز است که دو آتش سوزی در اطراف منطقه بوردو شعله ور شده است. تصاویر منتشر شده در رسانهها نشان میدهد که هزاران آتش نشان و هواپیما مشغول اطفای حریق هستند.
گرمای زیاد در اروپا همواره همراه با تلفات بوده است. بیشتر این تلفات را افراد سالمند و تنهایی تشکیل میدهند که کسی به آنها سر نمیزند. عامل دیگر خطرناک بودن گرما در اروپا کمبود زیرساختهای مقابله با آن و نبود فرهنگ زندگی در اقلیم گرم است. در کشوهای گرمسیر، آماده بودن زیرساختها و عادات مردم به آنها اجازه میدهد که حتی با دماهای بالای ۵۰ درجه نیز کنار بیایند.
این درحالیست که دمای زمین تحت تاثیر تولید گازهای گلخانهای ناشی از فعالیت بشر به نسبت سال های ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ (دوران ماقبل صنعتی) حداقل یک درجه افزایش یافته و همچنان در حال افزایش است.
نظر شما