حوزه فرهنگ و هنر موضوع مناسبی برای تعمیق روابط تهران - توکیو است

تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با سفیر ژاپن با تاکید بر توسعه روابط فرهنگی دو کشور گفت: حوزه فرهنگ و هنر بهانه و موضوع مناسبی برای تعمیق و گسترش روابط تهران- توکیو به شمار می‌رود و می‌توان هفته‌های فرهنگی و هنری متنوعی را در جهت توسعه روابط فرهنگی دو کشور برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی، روز یکشنبه در دیدار با سفیر ژاپن در ایران به استقبال از پویش کتابخوانی «مهاجر سرزمین آفتاب» اشاره کرد و افزود: اخیرا کتابی را در ایران به پویش همگانی مطالعه عمومی گذاشتیم که روایتگر خاطرات بانوی ژاپنی کونیکو یامامورا (سبا بابایی) است، این بانو ضمن اینکه مادر شهید بابایی از شهدای دوران دفاع مقدس است از همکاران ما در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است و درگذشت این مادر شهید، فقدان بزرگی به شمار می‌رود.

وی با اظهار تاسف نسبت به ترور نخست وزیر سابق ژاپن، مراتب همدری دولت و ملت ایران را به وی ابلاغ کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به ارتباطات عمیق دو ملت ایران و ژاپن اشاره کرد و افزود: مردم ایران همواره نسبت به مردم ژاپن حس محبت آمیزی دارند و ملت ژاپن را به عنوان مردمانی سخت کوش، بااراده و موفق می‌شناسند، همچنین در توسعه روابط سیاسی و همکاری های چند جانبه کشورها، شرط نخست برقراری حس محبت آمیز مشترک میان ملت ها است که خوشبختانه این موضوع به خوبی میان دو ملت ایران و ژاپن به چشم می‌خورد.

حوزه فرهنگ و هنر موضوع مناسبی برای تعمیق روابط تهران - توکیو است


اسماعیلی به برپایی مراسم بزرگداشت نودمین سال برقراری ارتباط سیاسی میان ایران و ژاپن اشاره کرد و افزود: چندی پیش این مراسم با برنامه های متنوع در تهران و توکیو برگزار شد که خوشبختانه  این روابط عمیق به «یک قرن» رابطه سازنده نزدیک می‌شود.

وی حوزه فرهنگ و هنر را بهانه و موضوع مناسبی برای تعمیق و گسترش روابط میان دو کشور دانست و گفت: تقریبا بیش از سه دهه قبل سریالی ژاپنی از تلویزیون ایران پخش می شد که موجب آشنایی مناسب مردم ایران با اتفاقات و رویدادهای تاریخی ژاپن شد که از این میان می‌توان به رویدادهایی چون «زلزله ۱۹۲۳ توکیو»، «وقایع جنگ جهانی دوم» و «بمباران اتمی هیروشیما» و «ناکازاکی» اشاره کرد.

عضو کابینه دولت مردمی تصریح کرد: خوشبختانه بر همین اساس مردم ایران از یک حافظه تاریخی خوبی در خصوص کشور و ملت ژاپن برخوردار هستند، جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی کامل برای انجام اقدامات لازم برای تقویت حافظه تاریخی دو ملت دارد و در همین راستا می توان هفته های فرهنگی و هنری مختلفی را در شهرهای مختلف ایران و ژاپن برگزار کرد.

اسماعیلی همچنین با اشاره به اهتمام دو کشور بر توسعه روابط فرهنگی و هنری گفت: خوشبختانه برای توسعه و گسترش روابط ایران و ژاپن اقدامات خوبی از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزن فرهنگی ایران در ژاپن صورت گرفته و امیدواریم رابطه عمیق فرهنگی دو کشور به توسعه روابط سیاسی و اجتماعی منجر شود.

برگزاری ویژه برنامه های فرهنگی هنری «ماه فرهنگی ژاپن» در ایران 
سفیر کشور ژاپن در ایران نیز در این دیدار ضمن قدردانی از وزیر فرهنگ و  دولت جمهوری اسلامی بابت تسلیت درگذشت «شیزو آبه» نخست وزیر فقید ژاپن گفت: وی نقش مهمی در زمینه توسعه روابط دو کشور ایران و ژاپن ایفا کرد و خوشبختانه امروزه هم روابط عمیقی میان دو کشور برقرار است.

«کازو توشی آیکاوا» در مورد مادر ژاپنی شهید بابایی گفت: خانم بابایی شخصیت بسیار مهمی به شمار می رود که متاسفانه ایشان را از دست دادیم، این بانو نه تنها خدمات ارزشمندی در حوزه ترجمه زبان های فارسی و ژاپنی ارائه کرد بلکه محبوبیتش نزد مردم ایران شگفت انگیز و مثال زدنی بود.

سفیر ژاپن در ادامه این دیدار از از برگزاری ویژه برنامه های فرهنگی هنری «ماه فرهنگی ژاپن» در شهرهای تهران، تبریز و کیش توسط سفارت ژاپن خبر داد و از محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در این مراسم دعوت کرد.

حوزه فرهنگ و هنر موضوع مناسبی برای تعمیق روابط تهران - توکیو است

توجه ژاپنی ها به فیلم های سینمایی ایرانی 

وی گفت: خوشبختانه نقاط مشترک فرهنگی و هنری بسیاری میان ایران و ژاپن وجود دارد همچنین فیلم های سینمایی ایران معمولا مورد توجه مخاطبان ژاپنی قرار می‌گیرد.

دیدارهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونان وی با سفرای کشورهای مختلف در راستای اهداف دیپلماسی فرهنگی این وزارتخانه برگزار می‌شود و پیشتر سفرای برزیل، تونس، آذربایجان، رومانی، اتریش، ایتالیا و... در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور یافته اند.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha