رونق تولید در کردستان نیازمند حمایت کامل بانک‌ها است

سنندج- ایرنا- مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان، رونق تولید در این استان را نیازمند حمایت همه‌ جانبه سیستم بانکی عنوان کرد و گفت: توجه ویژه مسوولان و حمایت سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات به صنعتگران تلاشگر باعث رونق تولید، اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری و بهبود وضعیت معیشت مردم خواهد شد.

به‌ گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان شامگاه یکشنبه در بازدید از کارگاه سازسازی مطاع‌پور که با همراهی مدیر صندوق کارآفریی امید کردستان انجام شد، اظهار داشت: در سال گذشته حرکت خوبی در زمینه ارائه تسهیلات انجام گرفت، به‌ طوری‌که بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان در قالب تسهیلات مشاغل خانگی توسط بانک‌های عامل از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به جامعه هدف پرداخت شد.

وی با اشاره به وجود ۲۸ هزار نفر هنرمند صنایع‌ دستی در استان، ادامه داد: استان کردستان در بسیاری از زمینه‌ها از جمله تولید ساز سنتی دارای جایگاه ویژه‌ای در سطح کشور است.

مدیرکل میراث فرهنگی کردستان، رفع موانع و مشکلات صنعتگران شاغل در این مجموعه را از برنامه‌های این اداره‌ کل برشمرد و افزود: می‌توان با توسعه این کارگاه، برای هنرمندان دیگری نیز شغل ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه صنایع‌ دستی بازگوی فرهنگ و پیشینه تاریخی و جزو افتخارات این منطقه است، اضافه کرد: حمایت از این بخش تنها حمایت از تولید و صنعتکار نبوده و به‌ منزله احیای بخشی از فرهنگ و داشته‌های این استان است.

گویلیان ابراز امیدواری کرد با حمایت از صنعتگران، زمینه ایجاد اشتغال پایدار در این حوزه بیش از پیش در استان فراهم شود.

شهریار رحیمی، مدیر صندوق کارآفرینی امید کردستان نیز در این بازدید از نزدیک در جریان فعالیت‌های تولیدی و کارآفرینی این کارگاه سازسازی قرار گرفت و برای حمایت از تولید و ارائه تسهیلات  به این صنعتگران در استان قول مساعد داد.

بیش از ۴۰ رشته صنایع دستی در کردستان فعال بوده که ۲۲ رشته آن بومی خاص استان است. رشته‌های اصیل صنایع دستی کردستان که در حال حاضر فعال هستند، شامل نازک کاری و هنرهای چوبی(خراطی)، گلیم سنندج و بیجار، سازسازی سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش بافی، نساجی سنتی، شال بافی (مرخز بافی)، ارغوان بافی و گلیم بافی است.

مهمترین مراکز تولید صنایع دستی در کردستان به ترتیب شهرهای سنندج، مریوان، سروآباد، سقز و بانه و سپس بیجار، قروه، دیواندره و دهگلان است و متنوع‌ترین و بیشترین رشته‌ها در شهر سنندج وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha