عید غدیر خم، عید بزرگ مسلمانان و شیعیان؛ روزی برای بالندگی شیعیان به بندگی خداوند و تبعیت از ولایت مولای متقیان، امام علی (ع) است.
عید غدیر ریشه در واقعه غدیر خم و برکه ای به همان نام دارد، برکه ای که شیعه را نور ولایت نیوشانده و جوشن ایمان به تن کرده است، جوشنی که نه تنها در این دنیا سپر بلای دشمنان و بدخواهان شده بلکه سپری برای رهایی از دوزخ در عقبی شده است.
امروز شیعه به ولایت علی، نبوت محمدی و بندگی بر خداوند می بالد و این عید بندگی فرصتی دوباره می داند تا پیمان دوباره با درخشندگی خورشید ولایت بسته شود.
زلالی چمشه غدیر راه روشنی است تا انسان در زیر پرچم ولایت، در سایه سار ایمان الهی به رستگاری حرکت کند و امروز روزی است که خداوند بر انسان منت نهاد و دین خود را بر بنده کامل کرد.
شیعه اکنون، غدیر را عید رحمت و نیکبختی می داند، زیرا به خواست خداوند، اسلام با ولایت علی (ع) گره خورد، پیوندی سبز از جنس معرفت که در سایه ولایت در اقیانوس پر تلاطم به سر منزل مقصود هدایت شود.
عیدی که نور بر سیاهی و ظلمت چیره شد، شاید عید غدیر در آسمان ها شناخته تر از زمین باشد.
خراسان شمالی با داشتن خرده فرهنگ های ترک، کرد،تات، بلوچ و ترکمن از استان هایی است که نقش خود را در تکمیل جورچین (پازل) وحدت کشور با احترام به اعتقادات و باورهای همدیگر و پرهیز از رفتارهای حساسیت برانگیز، که لازمه وحدت است به خوبی ایفا کرده است.
در این راستا با نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در مورد اهمیت و چگونگی مکتب علوی و رسالت عید غدیر به گفت و گو پرداختیم.
غدیر؛ والاترین رخداد در جهان اسلام
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، غدیر خم را والاترین رخداد در جهان اسلام دانست و گفت: این واقعه از ابتدای خلقت انسان وجود داشته است، ولی در هر مقطعی بنا به ظرفیت آن دوره بیشتر نمود پیدا کرده و هم اکنون نیز تمام حقیقت غدیر ظاهر نشده است.
حجتالاسلام رضا نوری، ولایت و رهبری را از مهمترین و سرنوشت سازترین مسائل تاریخ اسلام برشمرد و خاطر نشان کرد: به همان اندازه که در تفکر دینی وجود ولی الله و حجت الله در زمین و میان توده مردم بهعنوان رهبر دینی و الهی ضرورت دارد، پذیرش ولایت ولی و رهبری دینی توسط مردم نیز ضروری و اجتناب ناپذیر است.
وی با بیان اینکه ولایت حضرت علی(ع) انتخاب و انتصاب الهی بود، خاطرنشان کرد: عقل بشر از دریافت مقام معنوی امامت کوتاه است از این رو عید غدیر باید بیش از پیش احیا شود و با توسعه قلمرو آن، به صورت یک فرهنگ در آید.
امام جمعه بجنورد ادامه داد: پرچم غدیر را باید برافراشته نگاه داشت، چرا که غدیر مکتب تمام عیار راهبردی برای بشریت است که در آینده بشر زیر این پرچم قرار خواهد گرفت و به رستگاری میرسد.
وی با اشاره به اینکه پرچم ظهور، همین پرچم غدیر است، اظهار داشت: خداشناسی، دینشناسی، جهانشناسی و دشمنشناسی چهار اصل زندگی عالمانه و اسلامی است که امام هادی(ع) این موارد را به زیبایی برای ما تبیین کردهاند.
امام جمعه بجنورد با اشاره به تاکیدات امام خمینی(ع) و رهبر معظم انقلاب درباره بزرگداشت روز غدیر تصریح کرد: مساله اصلی تبیین این واقعیت است و برپایی جشن و چراغانی در عید غدیر، فرع بر آن است.
برخی با برداشتهای متفاوت، این واقعیت بزرگ تاریخی را تحریف و با برداشت حداقلی اینگونه القا کردهاند که سفارش پیامبر درباره محبت کردن نسبت به حضرت علی(ع) بوده است.
غدیر؛ عامل وحدت جهان اسلام
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان شمالی گفت: بدون شک عید سعید غدیر خم، تداوم راه ولایت، امامت و امتداد طریق انبیاست و به امر خداوند متعال این امر مهم توسط پیامبر اعظم(ص) به دستان با کفایت حضرت علی(ع) سپرده شد تا زمین بیحجت نماند و بشریت، همواره از نعمت ولایت بهرهمند باشد.
حجت الاسلام جلیل محمدی افزود: غدیر را باید با عظمت زنده نگه داشت، چرا که این مهم زنده نگه داشتن اسلام است، این عید علاوه بر مسئله جانشینی پیامبر(ص)، توجه دادن مردم به مسئله امامت است.
وی با اشاره به اینکه غدیر ترسیم یک وحدت بزرگ در مسیر بشریت است، ادامه داد: عامل مقاومت و وحدت مستضعفان در برابر مستکبران همین اعتقاد به امامت امیرالمومنین (ع) و درس گرفتن از سیره پیامبر (ص) است.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان شمالی بیان کرد: این روز از چنان عظمتی برخوردار است که امروز غدیر در دل همه مسلمانان شعله میکشد، به طوری که اهل سنت و تشیع به حقانیت آن قائل هستند.
به گزارش ایرنا، هیجدهم ذی الحجه عید سعید غدیر خم بزرگترین شاهد برگزیده شدن کامل ترین انسان به عنوان جانشین آخرین فرستاده خداوند است، روزی که پیامبر اسلام علی ابن ابیطالب (ع) را برای رهبری حکومت اسلامی برگزید.
واقعه غدیر که به موضوع امامت امیر مومنان و جانشینی پیامبر اکرم (ص) اشاره دارد، موضوع اتصال نبوت به امامت و از مهمترین اعیاد مسلمانان به شمار میآید.
در احادیث شیعه تعابیری هم چون عیدُاللهِ الاکبر (بزرگترین عید الهی)، عید اهل بیت محمد (ص) و اشرف الاعیاد (والاترین عید) برای این روز به کار رفته است.
نظر شما