به گزارش خبرنگار ایرنا محمد اصغرزاده روز سهشنبه در نشست خبری مشترک با سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که با موضوع بیماریهای زئونوز (بیماریهای مشترک انسان و حیوان) و محوریت تب کریمه کنگو، هاری و تب مالت برگزار شد، تب، علائم عضلانی، دل پیچه و اسهال را از جمله علائم عمومی این بیماری عنوان کرد و افزود: این بیماری آندمیک (بومی) استان است و در همه سالها موارد مشکوک، محتمل و قطعی بیماری را در استان داریم.
وی اظهار داشت: در پنج سال اخیر موارد مشکوک، محتمل و قطعی بیماری تب کریمه کنگو در استان شناسایی و اقدامات لازم انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: در سال جاری هم با توجه به مشاهده مواردی از بیماری تب خونریزیدهنده و مرگ ناشی از آن در کشور، تشدید برنامه مراقبت و مدیریت بیماری در استان از ضرورت بالایی برخوردار است.
وی افزود: برخی استانهای مجاور خراسان جنوبی درگیر تب کریمه کنگو هستند و همه این موارد نشاندهنده این است که ما در استان باید مراقبتهای ویژهای داشته باشیم.
اصغرزاده گفت: به همه هم استانیها تاکید میکنیم که برای پیشگیری از بروز تب کریمه کنگو از کشتار و حمل غیرمجاز دام خودداری کنند.
وی بیان کرد: همچنین شهروندان در زمان بازگشت حجاج و ایام محرم، کشتار دام را در کشتارگاه انجام دهند چرا که در کشتارگاهها دام از نظر بهداشتی و هر نوع بیماری معاینه میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: در چنین شرایطی اگر کسی بدون دستکش و مراقبتهای بهداشتی اقدام به ذبح دام کند، مانند این است که با سرعت بالای ۱۸۰ درجه بدون کمربند در خیابان رانندگی کرده است.
وی همچنین گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون هفت هزار و ۶۳ کیلوگرم گوشت و فرآوردههای دامی غیرمجاز در استان خراسان جنوبی معدومسازی شد.
اصغرزاده افزود: امسال به منظور جلوگیری از بیماریهای ناشی از فرآوردههای دامی ۱۰ هزار و ۲۲۷ مورد بازدید و نظارت از واحدهای کشتارگاه و مراکز عرضه گوشت و فرآوردههای دامی در استان انجام شد.
وی گفت: در قالب این نظارتها ۱۳ پرونده تخلف بهداشتی برای متخلفان تشکیل شد و ۹ هزار و ۲۶۸ کیلوگرم گوشت و فرآورده دامی نیز ضبط شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه بروز بیماری تب مالت در حال افزایش است افزود: برای جلوگیری از این بیماری پارسال واکسن تب مالت بز و بزغاله به ۳۴۴ هزار و ۵۶۳ رأس دام و امسال تاکنون برای ۱۶۳ هزار و ۶۴۷ رأس تزریق شده است.
وی با اشاره به اینکه از یک سال و نیم گذشته موردی از شیوع آنفوآنزای پرندگان در استان مشاهده نشده است تصریح کرد: اکنون همه واحدهای مرغداری خراسان جنوبی نوبت دوم واکسن آنفلوآنزا را تزریق کردهاند.
اصغرزاده با بیان اینکه خطر سگگزیدگی در خراسان جنوبی زیاد شده است گفت: پارسال به هشت هزار و ۴۲۱ قلاده سگ دارای صاحب، واکسن هاری به طور رایگان تزریق شد که این آمار در چهار ماه نخست امسال به چهار هزار و ۹۰۷ قلاده رسیده است.
وی اضافه کرد: واکسن بیماری سیاه زخم پارسال برای ۸۱ هزار و ۴۶۴ راس گاو و گوساله و چهار ماه نخست امسال برای ۲ هزار و ۳۱ راس تزریق شده است.
نظر شما