فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری، گفت که در اردیبهشت و خردادماه امسال هیچگونه آتش سوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی این منطقه اتفاق نیفتاده که این خود علت اصلی کاهش آمار آتش سوزیها از ابتدای امسال تاکنون در این منطقه است.
سرهنگ مجید ذکریایی، شمار آتش سوزیها در عرصههای جنگلی و مرتعی این منطقه را از ابتدای امسال تاکنون ۱۰ فقره عنوان کرد و اظهار داشت: در جریان این آتش سوزیها، ۱۶ هکتار از عرصه های جنگلی و مرتعی در آتش سوخت و از بین رفت.
وی شمار آتش سوزی های صورت گرفته در عرصههای جنگلی و مرتعی مازندران منطقه ساری را ۲۴ فقره اعلام کرد و افزود: بالاترین سطح آتش سوزی در تیرماه جاری مربوط به ضلع شمالی جنگلهای سوادکوه شمالی بود که در جریان آن پنج هکتار از درختان سوزنی برگ منطقه در آتش سوخت و از بین رفت.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری، بیشترین سطح آتش سوزی صورت گرفته در عرصههای مرتعی این منطقه را از ابتدای امسال تاکنون در ارتفاعات رینه لاریجان آمل عنوان کرد و گفت که با توجه به ارتفاع بالا و صعبالعبور بودن این منطقه، آتش سوزیها با کمک نیروهای حفاظت اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری، نیروهای مردمی و همچنین همیاران و دوستداران طبیعت در کمترین زمان اطفا شد.
ذکریایی، با اشاره به گرم شدن هوا و همزمانی آن با فصل برداشت محصولات، با بیان اینکه آتش زدن پسماند محصولات کشاورزی جرم تلفی می شود و در صورت سرایت آتش به عرصههای جنگلی و مرتعی، مرتکبین علاوه بر مجازات به پرداخت جریمه نقدی نیز محکوم میشوند، به کشاورزان توصیه کرد که از آتش زدن کاه و کلش مزارع خود که احتمال سرایت آتش به عرصههای جنگلی را به همراه دارد، در این ایام خودداری کنند.
وی عامل انسانی را علت اصلی بیشتر آتش سوزی ها در عرصههای جنگلی مازندران اعلام کرد و با اشاره به گرم شدن هوا و ورود مسافران و گردشگران به مازندران، از مردم خواست از روشت کردن آتش در عرصههای جنگلی و مرتعی این استان خودداری و در صورت لزوم از خاموش بودن آن اطمینان حاصل کنند.
ذکریایی با بیان اینکه نیروهای یگان حفاظت و طرفهای قرارداد مجریان طرحهای حفاظتی برای پیشگیری و جلوگیری از آتش سوزی احتمالی در تمام عرصههای جنگلی در آماده باش کامل هستند، از مردم و طبیعت دوستان خواست در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی، تخریب جنگل، قطع درختان و تجاوز به عرصههای طبیعی، مراتب را به صورت شبانه روزی با سامانه ۱۵۰۴ یگان حفاظت تماس بگیرند تا همکاران پس از اطلاع در اسرع وقت در مکان مورد نظر حضور یابند.
دادههای آماری نشان میدهد که تا نیمه نخست اسفندماه پارسال در جریان ۸۵ فقره آتش سوزی، ۱۵۲ هکتار از عرصههای جنگلی منابع طبیعی مازندران منطقه ساری در آتش سوخت که این میزان حدود ۲۵ درصد بیشتر از سال ۹۹ بوده است.
طبق گزارش رسمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری ، سال ۹۹ نیز در مجموع ۶۹ فقره آتش سوزی که در عرصه های جنگلی مازندران رخ داده بود، ۱۲۰ هکتار از عرصههای جنگلی و مرتعی این منطقه در آتش سوخت.
کاهش ۶۸ درصدی آتش سوزی در عرصههای جنگلی غرب مازندران
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران منطقه نوشهر نیز از کاهش ۶۸ درصدی آتش سوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی این منطقه از ابتدای امسال تاکنون در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبرداد.
سرهنگ محسن مرادی صادق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در چهار ماهه امسال در جرینا هفت فقره آتش سوزی، کمتر از یک هکتار از عرصههای جنگلیو مرتعی منطقه در آتش سوخت و از بین رفت.
وی شمار آتش سوزیهای صورت گرفته در عرصههای جنگلی این منطقه را در چهار ماهه پارسال هشت فقره اعلام کرد و افزود: در جریان آن بیش از ۲ هکتار از عرصههای جنگلی و مرتعی منطقه درآتش سوخت.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران دو اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.
استان مازندران با حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است. مازندران
در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
حوزهٔ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر با وسعتی بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل ، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را در بر دارد.شهرستان های نور ، نوشهر ، چالوس ، عباس آباد ، تنکابن ، رامسر و کلاردشت از نظر حوزه منابع طبیعی زیر پوشش حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر هست
نظر شما