۳۰ تیر ۱۴۰۱، ۱۶:۰۰
کد خبرنگار: 1363
کد خبر: 84828996
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون استانداری اصفهان: توسعه اقتصاد هنر و خلاق نیازمند تعامل همه بخش‌هاست

اصفهان- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: توسعه اقتصاد هنر و خلاق نیازمند کمک و تعامل همه بخش‌هاست و سازمان‌های مردم نهاد، انجمن‌های استانی و اتحادیه‌های فعال صنایع دستی در این زمینه نقش مؤثر و پررنگی دارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیررضا نقش روز پنجشنبه در اختتامیه "نخستین جشنواره ملی فیلم مستند کوتاه اصفهان شهر خلاق صنایع دستی" و "پنجمین جشنواره ملی عکاسی با محوریت صنایع دستی" در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی اصفهان افزود: نگاه دولت در موضوع صنایع دستی با رویکرد حل مسائل این بخش و آینده‌نگری برای هنرهای سنتی است.

وی گفت: در این زمینه شهر خلاق، گردشگری و صنایع دستی باید در کنار هم قرار گیرند تا مؤثرتر و موفق‌تر معرفی و در دنیا شناخته شوند.

وی با اشاره به بودجه ۴۶ میلیارد یورویی کشورهای اروپایی برای توسعه صنایع خلاق گفت: اروپایی ها این اعتبار را بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ برای توسعه صنایع خلاق و هنرهای خود هزینه کردند که این امر گویای اهمیت هنر صنعت‌هاست.

معاون اقتصادی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: سهم اقتصاد ایران از صنایع خلاق و فرهنگی بین دو تا سه درصد تولید ناخالص داخلی است اما همین عدد در هند، ترکیه و چین که رقیبان ما در این بخش‌ بشمار می آیند به مراتب بیشتر است.

نقش ادامه داد: این عدد در کشور هند به ۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی آن کشور می رسد.

وی با اشاره به اینکه ۲ میلیون اشتغال در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: برای تولید شغل در دیگر صنایع باید میلیاردی هزینه کرد اما در حوزه هنرهای دستی و سنتی می‌توان با ۱۰۰ میلیون تومان و حتی کمتر نیز تولید شغل داشت.

رییس سابق اتحادیه صنایع‌ دستی اصفهان و از داوران این جشنواره نیز گفت: امروزه دوباره شاهد ورود تولیدات خارجی صنایع دستی هستیم که باید با همت و پیگیری جلوی آن گرفته شود.

عباس شیردل افزود: ۱۴ سال قبل صنایع دستی خارجی میدان نقش جهان اصفهان را فرا گرفته بود که با پیگیری‌ های انجام شده این محصولات از بازار جمع شدند.

وی اظهار داشت: اصفهان در سال ۹۵ بعنوان شهر خلاق صنایع دستی معرفی شد اما برای این موضوع پیگیری چندانی صورت نگرفت.

رییس سابق اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان با تاکید بر ضرورت رسیدگی به وضعیت هنرمندان، خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰۰ استاد هنرمند در حوزه های متعدد صنایع و هنرهای دستی در این اتحادیه حضور دارند.

شیردل از مسئولان خواست بخش خصوصی را کمک دهند و جدی بگیرند چرا که اصلاح برخی قوانین مانند خروج نقره و طلای به کار رفته در ظروف یا هنرهای دستی از کشورمان، کمک بزرگی به صادرات این هنرها خواهد کرد.

ارسال ۵۰۰ اثر به جشنواره‌های فیلم و عکس صنایع دستی اصفهان

دبیر "جشنواره ملی فیلم مستند کوتاه اصفهان شهر خلاق صنایع دستی" نیز گفت: ۵۰۰ اثر به این جشنواره رسید که در بخش فیلم ۳۵ اثر فردی و ۱۱ اثر گروهی و در بخش عکس ۵۰ اثر انتخاب و داوری شد.

سحر امینی با اشاره به اینکه هنر با خلاقیت انسان همراه است و هنرمند با ذهن پویا آثاری تازه خلق می‌کند، افزود: هر جامعه و سرزمینی با بهره گیری از هنر و با وجود تفاوت‌های زبانی، فرهنگی و تمدنی می تواند با سایر مردم دنیا ارتباط و پیوند برقرار کند.

وی با بیان اینکه صنایع دستی بخشی از هنرهای سنتی است که در سالیان اخیر پیکره آن آسیب دیده است، خاطرنشان کرد: در طول این سال‌ها استادان برجسته ای از دنیا رفتند یا کنج عزلت پیشه کردند و ما امروز با دیدن آثار آنها که زبان مشترک همه دوران‌هاست لذت و بهره می‌بریم.

دبیر جشنواره فیلم و عکس مستند صنایع دستی اصفهان افزود: با مشارکت خوب عکاسان و مستندسازان در این دوره تلاش کردیم آثار فاخر استادان و هنرمندان و همچنین هنرهای در حال منسوخ شدن را به تصویر بکشیم.

وی گفت: رویکرد جشنواره در این بخش ارتباط دادن صنایع دستی با گردشگری و کاربرد صنایع دستی در معماری ایرانی بود.

همچنین نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان در این جشنواره گفت: جانشین‌پروری برای هنرها و صنایع دستی ضرورتی است که دستگاه‌های متولی امر باید آن را دنبال کنند.

بهرام سبحانی افزود: تمام این تلاش‌ها و اقدامات زمانی مؤثر است که صنایع دستی با گردشگری پیوند خورده و در کنار هم برای آنها برنامه ریزی شود و فعالیت‌ها در این سمت و سو باشد.

وی با بیان اینکه آینده‌نگری در این میان نقش بسیار مهمی دارد که چندان جدی گرفته نشده است، خاطرنشان کرد: در این جشنواره هنری تلاش شد هنرهای در حال افول و انقراض معرفی شده و دیده شوند تا مسئولان برای رفع آن اقدام کنند.

نایب رییس اتاق بازرگانی استان اصفهان با اشاره به جایگاه هنر و نقش هنرمند صنایع دستی افزود: در کشورها و شهرهای گردشگری دنیا بیشترین سهم جذب گردشگری در حوزه هنر و معرفی آثار هنری است.

سبحانی تصریح کرد: ما هنوز آن طور که شاید و باید به هنر نپرداخته ایم و در ترویج آن اقدام اساسی و کارشناسی انجام نمی‌دهیم چرا که در اصفهان زمینه هنری وجود دارد اما توجه چندانی به آن نمی شود.

به گفته وی، بسیاری از هنرمندان ما نیز جانشینی برای خود ندارند و اگر قرار باشد این هنر توسط هنرمندان ترویج داده شود، منابع مالی و پشتوانه ای برای آن وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، در این جشنواره بیانیه هیات داوران نیز قرائت شد که در آن آمده است: "هیات داوران اولین جشنواره ملی فیلم مستند صنایع دستی ضمن سپاس از فیلمسازان و برگزارکنندگان این جشنواره بر این باور است که در راستای ارتقای جایگاه و معرفی هنرمندان صنایع دستی و فعالیت های آنها و پرداختن به مشکلات و معضلاتی که در مسیر فعالان این حرفه قرار دارد شایسته است این موضوعات از دریچه‌ دوربین فیلمسازان توانا برای نسل های آینده جاودان گردد تا تصویری واقعی از ظرفیت های صنایع دستی و هنرمندانان در راستای ثبت ضبط لحظات ناب خلق آثار هنری در جهت حفظ میراث گرانبهای به یادگار مانده اساتید و فعالان این حوزه شکل گیرد. از آنجا که جشنواره‌ها فیلم و عکس صنایع دستی نمود بزرگداشت اندیشه هنرمندانی است که این حوزه را پاس می‌دارند،استمرار چنین حرکتی ضرورت می‌یافت".

در این مراسم از برگزیدگان "نخستین جشنواره ملی فیلم مستند کوتاه اصفهان شهر خلاق صنایع دستی" و "پنجمین جشنواره ملی عکاسی با محوریت صنایع دستی" تجلیل شد.

اصفهان به عنوان دومین شهر جهانی صنایع دستی در طول تاریخ نقش مهمی در رشد و توسعه فرهنگ و تمدن این سرزمین کهن ایفا کرده است.

از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است که تاکنون بیش از ۴۳ هزار نفر شاغل در این بخش ساماندهی شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha