به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدکاظم منزوی روز پنجشنبه در نشست هیات تجاری عراق با مسوولان بخش دولتی و خصوصی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: تقویت ظرفیتهای اقتصادی این استان در بخشهای دولتی و خصوصی ضروری است.
وی افزود: دستگاههای اجرایی دولتی، مسوول صدور مجوزهای سرمایهگذاری و تسهیل شرایط سرمایهگذاری هستند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هماکنون حدود یکهزار واحد صنعتی در این استان وجود دارد و دو هزار طرح صنعتی در حال اجرا است.
سجاد رستمی تاکید کرد: ۴۰ محصول تولیدی صنایع چهارمحال و بختیاری در سطح کشور بینظیر و یا کمنظیر است.
وی افزود: در ۲ حوزه صادرات محصولات تولیدی و فناوری و نیروی انسانی متخصص میتوانیم همکاری بیشتری با عراق داشته باشیم.
رستمی تصریح کرد: همچنین میتوان سرمایهگذاریهای دوجانبه بین ایران و عراق را گسترش داد و ظرفیتهای بسیار خوبی برای سرمایهگذاران عراقی در چهارمحال و بختیاری فراهم کرد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هماکنون ۱۷۵ هزار هکتار زمین با تولید سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول زیرکشت است.
حسین برزگر تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری بهعلت برخورداری از ارتفاع و شرایط آب و هوایی مناسب مکان مطلوبی برای توسعه کشتهای گلخانهای است.
وی افزود: سالانه امکان صادرات هشت هزار تن لوبیا و ۱۲۰ هزار تن سیبزمینی در گام نخست از چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
برزگر تصریح کرد: کشاورزان چهارمحال و بختیاری برای افزایش تجارت و بهرهمندی از ظرفیت زمینهای کشاورزی عراق آمادگی دارند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هماکنون ۳۳ شهرک و ناحیه صنعتی در این استان فعالیت دارد.
حمیدرضا فلاح تاکید کرد: شهرکهای بستهبندی آب معدنی، محصولات کشاورزی و صنایعغذایی بهصورت عمومی و تخصصی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: آب و هوای مناسب استان قابلیت مطلوبی برای توسعه گردشگری در این منطقه است.
علیرضا جیلان تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری با ارتفاع ۲ هزار و ۶۶ متری از سطح دریا بهعنوان بهشت طبیعتگردی ایران مطرح و بهعلت فرصتهای طبیعی، زمینه پرورش اندام ورزشکاران اردوهای تیم ملی در بام ایران فراهم است.
وی افزود: سرچشمه سه رودخانه زایندهرود، کارون و بخشی از در چهارمحال و بختیاری قرار دارد و با این موقعیتها برای تبادل گردشگری و سرمایهگذاری در این بخش لازم فراهم است.
جیلان تصریح کرد: ساخت طرحهای گردشگری مهم مانند هتل پنج ستاره در شهرکرد و تلهکابین کوهرنگ آماده جذب سرمایهگذار است.
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: با توجه به پیشرفت حوزه فناوری در دنیا بهویژه هوش مصنوعی، آی. تی. (IT) و نوآوری، ایران و استان اقدامات مناسبی انجام دادهاند.
اسماعیل پیرعلی تاکید کرد: در چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ شرکت فناور و دانشبنیان فعالیت میکند.
رییس اتاق بازرگانی العماره عراق گفت: کارگروه ویژهای برای سرمایهگذاری سرمایهگذاران عراقی در استانهای مختلف ایران تشکیل و فعال شود.
علاء ولی علی تاکید کرد: ایران همانند قارهای پهناور ظرفیتهای فراوان در بخشهای مختلف دارد و فرصتهای بزرگی در ایران برای کار و فعالیتهای تجاری است که نسبت به کشورهای بینالمللی ظرفیتهای کلان است.
ولی علی تصریح کرد: پس از سقوط صدام ۹۰ درصد بازار عراق در اختیار محصولات ایرانی بود اما با گذشت یک دهه از این موضوع اکنون ترکیه صاحب بازار عراق است.
وی یادآور شد: ترکیه ۱۶ تا ۱۸ میلیارد دلار در بازار عراق کار میکند که ایران ۱۳ میلیون دلار است که بهتازگی هدفگذاری ۲۵ میلیون دلاری بین ایران و عراق پیشبینی شده است.
وی گفت: یکی از اصلیترین مباحث، نوع حسابهای بانکی برای عراقیها در ایران است و این موضوع باعث شده تا عراقیها دعوت برای سرمایهگذاری در ایران را قبول نکنند.
ولی علی یادآور شد: حذف ویزا، تسهیل ورود گردشگران و رفع محدودیتها برای ورود ارز بیشتر به ایران، باعث رونق چرخه مالی کشور خواهد شد.
به گزارش ایرنا، یک هیات تجاری از کشور عراق بهمنظور بررسی راههای مشارکت با فعالان دولتی و خصوصی حوزه اقتصادی چهارمحال و بختیاری در شهرکرد حضور دارند.
نظر شما