محسن طاهریان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: ۷۹۴ نفر از ابتدای فروردین تا پایان خرداد امسال برای اولین بار به پایگاههای انتقال خون در نقاط مختلف استان سمنان به منظور اهدای خون مراجعه کردند.
وی ادامه داد: بهار امسال در مجموع ۹ هزار و ۲۱۳ نفر به پایگاههای انتقال خون استان سمنان مراجعه کردند که هفت هزار و ۶۲۱ واحد خون و ۷۸ واحد پلاکت اهدا کردند.
وی اضافه کرد: اهدای پلاکت از طریق فرآیند آفرزیس در استان سمنان بهار امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۵۱ درصد افزایش یافت.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان با اشاره به این که هر اهداکننده بدون نیاز به اهدای خون، در سال تا ۲۴ بار امکان اهدای پلاسما دارد یعنی هر ۲ هفته یکبار، تاکید کرد: این شرایط، امکان اهدای پلاسما برای اهداکنندگان را در دفعات بیشتر به خوبی فراهم کرده است.
وی تصریح کرد : در تامین پلاکت به صورت آفرزیس هر نوبت اهدا در قالب این فناوری علاوه بر کیفیت بالاتر، ۶ برابر تامین پلاکت بیشتر از واحدهای عادی خون پلاکت تامین می شود که شهروندان می توانند با این روش کمک بیشتر به مراکز درمانی و نیازمندان به پلاکت داشته باشند.
طاهریان، مفیدترین اثر دریافت پلاسما و پلاکت از فناوری آفرزیس را خارج نشدن اهداکننده از چرخه اهدا دانست و افزود: در اهدای خون به صورت عادی، فرد تا سه ماه از چرخه اهدا خارج می شود ولی هر فرد می تواند هر ۷۲ ساعت یکبار، به صورت آفرزیس، پلاکت اهدا کند.
وی تاکید کرد: در این روش، به میزان مورد نیاز یک بیمار فقط از یک فرد اهداکننده پلاکت یا پلاسما تامین می شود و بیمار دیگر از خون اهدایی چند اهداکننده پلاکت یا پلاسمای متفاوت دریافت نمی کند.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان با اشاره به امکان اهدای پلاسما و پلاکت به صورت آفرزیس به ویژه اهداکنندگان بار اولی، از شهروندان خواست با مشارکت در این روش ایمنتر و با امکان اهدا در دفعات بیشتر، بیماران هموطن را در بخش های درمانی یاری رسانند.
به گزارش ایرنا، چهار پایگاه اهدای خون در استان سمنان برای خونگیری از متقاضیان فعال است و فریاند آفرزیس در این استان در پایگاه های سمنان و شاهرود انجام می شود.
آزمایشهایی مانند هپاتیت بی و سی، ایدز و بیماری های مقاربتی از خون های اهدایی به عمل میآید و خون اهدایی برای افراد نیازمند در عمل های جراحی، درمان مجروحان تصادف، زایمان، برای تالاسمی و هموفیلی مورد استفاده قرار میگیرد.
مرداد سال ۱۳۵۳ شمسی سازمان انتقال خون ایران با هدف سامان بخشیدن به وضع آشفته خون رسانی و به منظور ترویج فرهنگ اهدا، تهیه و تأمین خون و فرآورده های سالم و مطمئن و رایگان برای رفع نیاز بیماران نیازمند، به خصوص مبتلایان به تالاسمی، هموفیلی و لوسمی به وجود آمد. از آن تاریخ به بعد، سالروز تأسیس این سازمان در نهم مرداد ماه، به عنوان روز اهدای خون نام گذاری شده است.
نظر شما