مهارت آموزی در کشور به ۱۰۰ هزار مربی نیاز دارد

سمنان- ایرنا- معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش صلاحیت حرفه ای سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور گفت: چهار هزار و ۸۰۰مربی در بخش دولتی و ۱۹ هزار و ۵۰۰ مربی در بخش خصوصی در زمینه مهارت آموزی فعال هستند و نیاز به ۱۰۰ هزار مربی در کشور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی حسین شهریور روز سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته ملی مهارت در محل سالن جلسات اداره کل فنی و حرفه ای استان سمنان بیان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مسوولیت تربیت نیروی کار ماهر برای اقتصاد کشور را بر عهده دارد که در این راستا تدوین۶ هزار و ۹۰۰ استاندار شغلی، تقویت مراکز دولتی و خصوصی مهارت آموزی و راه اندازی مراکز نوآوری و فناوری مهارت‌محور را در برنامه دارد.

وی افزود: ۶ هزار و ۹۰۰‪ استاندار شغلی بر اساس شیوه تدوین استاندارد در راستای بالابردن جذابیت مهارتی برای تشویق و جذب جوانان و بخش صنعتی با رویکرد آموزش شایستگی مبتنی بر سند حرفه تدوین شد همچنین در حوزه آموزشی ۶۴۱ مرکز دولتی با چهارهزار و ۸۰۰ کارگاه و ۱۲ هزار آموزشگاه فعال برای ارائه آموزش های مهارتی فعال است.

مجوز تاسیس ۴۹۶ آموزشگاه با محوریت مشاغل نوظهور در دولت سیزدهم 

معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش صلاحیت حرفه ای سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور ادامه داد: از آغاز فعالیت دولت سیزدهم تا کنون اعطای مجوز تاسیس ۴۹۶ آموزشگاه های مهارتی با محوریت مشاغل نوظهور بر پایه فناوری اطلاعات، ارائه ۶۰۵ هزار نفر دوره مهارتی و ارائه ۹۰۰ گواهینامه مهارت انجام شد.

شهریور تصریح کرد: توسعه مهارت آموزی در کارگاه ها و کارخانه ها با راه اندازی ۹۸۱ مرکز جوارکارگاهی و بین کارگاهی صورت گرفت همچنین در راستای اشتغالزایی ۴۷۲ شغل مهارت‌محور کم‌سرمایه شناسایی و معرفی شد.

وی با اشاره به فعالیت چهار هزار و ۳۲۶ واحد کارگاهی مهارتی با هدف مهارت آموزی در محیط کار واقعی در پادگان ها افزود: آموزش در محیط واقعی کار به افراد بالای ۱۵ سال در کارگاه ها، کارخانه ها، صنعت و اصناف با ارائه آموزش های ۲۵ روز تا ۱۸ ماه بدون برخورداری از قانون کار و تامین اجتماعی ارایه می شود و هفت هزار و ۲۷۲ کارگاه با آموزش به ۱۵ هزارنفر در محیط کار واقعی فعال است.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش صلاحیت حرفه ای سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور یادآورشد: نوزدهمین دوره مسابقه ملی مهارت آموزی سال گذشته در ۳۳ رشته برگزار شد و ۲۲ نفر در قالب تیم ملی مهارت در ۱۸ رشته به مسابقات جهانی اعزام می شوند همچنین ثبت نام بیستیمن دوره مسابقه ملی مهارت تا ۱۵ مردادماه در مراکز فنی و حرفه ای ادامه دارد.

تصویب ٢ هزار میلیارد تومان تجهیز کارگاه‌های فنی در سفرهای استانی دولت

شهریور با اشاره به اعتبار سفرهای رییس جمهور گفت: درراستای تجهیز کارگاه های فنی و حرفه ای ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار به ۲۱ استان در سفر آیت الله رئیسی رییس جمهور اختصاص داده شد که از این میزان ۲۰ میلیارد تومان سهم استان سمنان است و راه اندازی یک مرکز نوآوری و فناوری مهارت محور یا همکاری معاونت علمی رییس جمهور و وزارت علوم و پنج کارگاه مهارت سنجش در دستورکار قراردارد.

وی درخصوص طرح های مهارت آموزی دانشجویان و دانش آموختگان اظهارداشت: دانشجویان درطرح مهارت آموزی ترکیبی به صورت همزمان با تحصیل امکان گذراندن یک دوره آموزشی در مراکز فنی و حرفه با صدور گواهی مهارت دارند و دانش آموختگان در طرح نخلستان برای یکهزار و ۲۳۷ مهارت مورد نیاز کشور، شرکت های دانش بنیان و فناور و شتاب دهنده آموزش دریافت می کنند.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش صلاحیت حرفه ای سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور خاطرنشان کرد: بین ۵۵ تا ۶۰ درصد آموزش‌های مهارتی کشور در آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای ارائه می شود و در سال جاری ۳۶۵‪ میلیون نفر ساعت آموزش مهارتی پیش بینی می شود همچنین تفاهم نامه ارائه آموزش ها مهارتی با شرکت های دانش بنیان، مراکز نوآوری، شتاب دهنده برای منعقد شده است.

شهریور اضافه کرد: طرح ساماندهی مربیان با هدف کلیه فعالان مانند استادکار، نخبگان، فعالان صنوف مختلف، کارشناسانان با ثبت الکترونیکی اطلاعات و تعیین سطح، در چهار سطح تعیین صلاحت صورت می گیرد و پس از دریافت کار مربیگری به صورت حق الزحمه ای و خرید خدمت جذب می شوند.

بالاترین تنوع آموزشی سمنان در فناوری اطلاعات، صنایع خودرو و مکانیک 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان هم در این نشست ترویج و ایجاد نهضت مهارت آموزی از اهداف آموزش فنی و حرفه ای دانست و عنوان کرد: ۴۲ مرکز جوارکارگاهی و ۱۸ مرکز مهارتی در استان فعال است و درراستای توسعه ظرفیت های مهارتی تسریع صدور مجوز آموزشگاه های آزاد در دستور کار است.

سید حسین شاهچراغ اظهارداشت: ۴۶ موافقت نامه تاسیس مرکز از سال گذشته صادر شده که ۱۱ پروانه تاسیس در سال ۱۴۰۰ و ۶ پروانه از ابتدای سال تاکنون صادر شد و فرآیند اخذ آموزش بخش خصوصی تسریع می یابد.

وی افزود: مهارت آموزی در محیط کار واقعی با اعطای مجوز به ۱۲۴ صنف و آموزش ۱۶۴ نفر در محیط کار، ۴۷۶ نفر در پادگان و ۱۶۱ نفر در زندان تاکنون انجام شد و گروه آموزشی فناوری اطلاعات، صنایع خودرو و مکانیک بیشترین تنوع حرفه ای را دارند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان ادامه داد: خوشه خدمات با ۱۳۷ حرفه، صنعت با ۲۱۷ حرفه، فرهنگ و هنر با ۶۷ و کشاورزی با ۵۰ حرفه در استان فعال است همچنین یکهزار و ۱۰۰ نفر دوره در دانشگاه ها برگزار شد./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha