حیدر مرادی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برداشت کلزا از مزارع استان از ابتدای تیرماه سال جاری آغاز شده است، اظهار داشت: در سال زراعی جاری یک هزار و ۴۲۰ هکتار از مزارع استان به کشت کلزا اختصاص یافت که از این میزان یک هزار و ۱۵۲ هکتار قابل برداشت بود.
وی از مهمترین دلایل کاهش سطح برداشت کلزا را خشکسالی و سرمازدگی در برخی شهرستان های استان هم چون قروه خواند و اضافه کرد: تاکنون کلزا از یک هزار و ۱۴۰ هکتار از مزارع استان برداشت شده و حدود ۱۲ هکتار باقی مانده هم طی چند روز آینده برداشت می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اعلام اینکه تا امروز ۶ مرداد ۲ هزار و ۷۲۰ تن کلزا به طور تضمینی از کلزاکاران استان خریداری شده است، افزود: هر کیلوگرم کلزا به قیمت ۲۳۵ هزار ریال به صورت قراردادی توسط مجتمع کشت و صنعت ماهیدشت کرمانشاه خریداری شده و حدود ۳۸۳ تن آن هم در سامانه غله و خدمات بازرگانی به ثبت رسیده است.
مرادی با اشاره به اینکه پنج مرکز در شهرستان های قروه، دهگلان، مریوان، سقز و کامیاران برای خرید کلزا دایر شده اند، گفت: به ترتیب بیشترین سطح زیرکشت کلزا مربوط به شهرستان های دهگلان با ۴۲۰ هکتار، سقز ۲۵۰ هکتار، قروه ۱۹۰ و کامیاران ۱۱۰ هکتار است.
کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۸۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، ۳۸۱ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۳ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۸۳۶ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۷۰۵ هزار هکتار آن دیم و ۱۳۱ هزار هکتار آن هم آبی است.
جمعیت بهرهبردار کشاورزی استان کردستان ۱۲۲ هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از ۴۴۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۲ هزار تن در سال است که ۵۹۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری به زیر کشت گندم اختصاص دارد و از این میزان ۳۲ هزار هکتار آن گندم آبی و مابقی دیم است.
نظر شما