عبدالله محمدی فیروزجاهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : به دلیل قرار گرفتن در موج هفتم کرونا و کاهش مراجعه مردم برای اهدای خون به پایگاههای انتقال خون استان میزان ذخایر خونی استان کاهش یافته است.
وی ادامه داد: تا پیش از این مدت زمان ذخایر خون مازندران ۱۰ روز بود که اکنون این رقم به ۶ روز کاهش یافته است و افزایش ذخایر خون برای کمک به بیماران نیازمند خون به همکاری و مشارکت هر چه بیشتر مردم نیاز دارد.
به گفته مدیرکل انتقال خون مازندران حدود ۱۴ هزار بیمار خاص شامل بیماران تالاسمی ، هموفیلی ، سرطانی و دیالیزی در استان وجود دارند که به تزریق خون نیاز دارند که از این تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار تالاسمی هستند.
وی با اشاره به اینکه برخی از این بیماران به خون تازه نیاز دارند ، گفت : تزریق خون تازه به بیماران تالاسمی از جمله مواردی است که می بایست در این افراد رعایت شود به همین دلیل حضور مستمر اهداکنندگان خون در پایگاههای خونگیری می تواند در رفع دغدغه این بیماران تاثیرگذار باشد.
محمدی فیروزجاهی بیشترین نیازهای خونی مازندران را در این برهه زمانی مربوط به گروه های خونی A مثبت و AB مثبت عنوان کرد و گفت : روزانه بیش از ۴۰۰ واحد خونگیری در پایگاههای انتقال خون مازندران انجام می شود که با دریافت این میزان خونگیری نیاز خونی بیماران و مراکز درمانی استان پوشش داده می شود.
وی تاکید کرد که تمامی شیوه نامه های بهداشتی در مراکز اهدای خون مازندران با دقت رعایت می شود و مردم هیچ گونه نگرانی نداشته باشند.
مدیرکل انتقال خون مازندران همچنین به راه اندازی پویش کشوری " ایثار حسینی اهدای خون آگاهانه " اشاره و تصریح کرد : این پویش تا پایان ماه صفر برگزار است و مردم می توانند با مراجعه به پایگاه های انتقال خون استان با اهدای خون در این پویش شرکت کنند.
انتقال خون مازندران با دارا بودن ۱۱ پایگاه ثابت و سه تیم سیار خونگیری از مردم خیراندیش استان را انجام می دهد.
نظر شما