سازوکار استخدام در دولت به نفع نخبگان تغییر می‌کند

تهران- ایرنا- رییس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: سازوکار استخدام در کل دولت و دانشگاه‌ها در حال بازنگری است و آیین نامه ای در شورای توسعه مدیریت به نام آیین نامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعدادهای برتر و نخبه در دستگاه های اجرایی تدوین شده که براساس آن کارمندان نخبه ارزیابی و شناسایی می شوند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، میثم لطیفی روز سه‌شنبه در نشست معاونان مالی اداری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و روسای پارک‌های علم و فناوری در مورد سازوکار استخدام در دانشگاه ها به عنوان یکی از دغدغه های معاونان مالی و اداری دانشگاه ها اظهار داشت: از این ظرفیت قانونی می توان در دانشگاه ها به خوبی استفاده کرد. آیین نامه شورای توسعه مدیریت به تازگی ابلاغ شده و همه مراحل آن نیز از طریق سامانه ای انجام می شود.

وی با طرح سوالی در خصوص شیوه اداره دانشگاه‌ها عنوان کرد: برنامه ریزی راهبردی دانشگاه ها به عهده هیات امنای دانشگاه هاست‌؛ ولی نقش هیات امنا که براساس مصوبه ای از سال ۶٩ اداره دانشگاه به عهده آنها گذاشته شد، واقعا جدی است؟

لطیفی در این نشست اظهار داشت: جوهره الگوی هیات امنایی شدن دانشگاه ها، حفظ استقلال دانشگاه از تکانه های سیاسی و به این دلیل است که دانشگاه نیازمند اختیاراتی است که با الگوی هیات امنایی محقق می شود.

رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با بیان نکاتی در مورد اداره دانشگاه‌ها یادآور شد: ناشناخته ماندن سرمایه های انسانی دانشگاه ها بسیار مهم است، باید نیازها و مساله ها را بشناسیم. همچنین اگر بدانیم چقدر علم و دانشگاه برای حل مشکلات کشور مهم هستند، برای شناخت سرمایه های انسانی شب و روز وقت می گذاریم.

ساختار ستادی وزارت علوم باید چابک باشد

وی خاطر نشان کرد: گاهی افراد مشهور ولی پرمشغله یا شاخص علمی را عضو هیات امنا می کنند که چون نمی توانند به اندازه کافی وقت بگذارند، مناسب نیست. ساختار ستادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید چابک تر باشد تا فرصت نفس کشیدن به دانشگاه ها بدهد.

لطیفی دوری گزینی از وابستگی به دولت و منابع دولتی را برای دانشگاه ها مهم دانست و تاکید کرد: هر چقدر دانشگاه ها با بهره وری کمتری اداره شود، هزینه های جاری از هزینه های عملیاتی و تخصصی بیشتر می شود.

رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور افزود: باید نسبت یک به یک در مورد استاد و نیروهای ستادی و کارمندها را در دانشگاه ها رعایت کنیم.

وی تاکید کرد: دانشجویان مقطع دکتری می توانند با استفاده از گرنت (پژوهانه) یا کار تحقیقاتی دانشجویی هزینه های خود را تامین کنند. باید از ظرفیت دانشجویان استفاده کرد و برخی نیازها را با اضافه کار، حق تدریس، حق مشاوره، کار دانشجویی حل کنیم.

مردمی سازی و توجه به ظرفیت وقف

لطیفی مردمی سازی را راهکار دیگری برای تامین نیازهای آموزش عالی دانست و گفت: باید به گسترش وقف و خیریه و استفاده از کمک خیرین توجه کرد. 

وی تصریح کرد: جوهره الگوی هیات امنایی شدن دانشگاه ها، حفظ استقلال دانشگاه از تکانه های سیاسی و به این دلیل است که دانشگاه اختیاراتی نیاز دارد که با الگوی هیات امنایی محقق می شود.
 
 
کابینه سیزدهم، پرهیات علمی ترین کابینه بعد از انقلاب 

لطیفی تصریح کرد:  راه تحقق حکمرانی مطلوب و در شأن مردم ایران و آغاز حکمرانی عادلانه از دانشگاه است. این حکمرانی ابتدا باید از خود دانشگاه شروع شود و بعد به بقیه جامعه تسری یابد.

وی با تبیین دیدگاه علمی در کابینه سیزدهم گفت: بیشترین اعضای هیات علمی را در کابینه  سیزدهم بین دولت های بعد از انقلاب اسلامی شاهد هستیم، بیشتر وزرا و معاونان از دانشگاه هستند.

رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با تاکید بر شیوه اداره هیات امنایی دانشگاه ها ادامه داد: باید به سمت بازسازی انقلابی نهاد هیات امنای دانشگاه برویم. برای این امر باید مفهوم استقلال دانشگاه از نظر فکری و مالی دانشگاه تبیین شود. در این راه می توانیم از ظرفیت پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نشست یک‌روزه معاونان مالی، اداری و مدیریت منابع دانشگاه‌ ها، پژوهشگاه ها، مراکز آموزش عالی و روسای پارک‌های علم و فناوری امروز (سه شنبه، ۱۱ مرداد ) با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری  در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha