هیچ پروژه جدید عمرانی به غیر از ساخت خوابگاه‌های متاهلی در وزارت علوم تعریف نمی‌شود

تهران- ایرنا- معاون مالی اداری وزارت علوم،تحقیقات و فناوری باتاکید بر ضرورت تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره این وزارتخانه گفت: دو هزار و ۷۰۰ میلیارد مترمربع بنای نیمه‌کاره در مجموعه آموزش عالی داریم که باید تکمیل شود و فعلا هیچ پروژه جدید غیر از ساخت خوابگاه‌های متاهلی تعریف نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، علی خطیبی در نشست معاونان مالی اداری، مدیریت منابع دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراکز آموزش عالی و روسای پارک های علم و فناوری در گزارشی از اعتبارات سال گذشته دانشگاه ها اظهار داشت‌: اعتبارات در سال ۱۴۰۰ برای مجموعه آموزش عالی ۴۱ درصد افزایش یافت که برای دانشگاه ها بیش از ۱۰۰ درصد تخصیص یافت.

وی با اشاره به روند نزولی بودجه آموزش عالی بعد از سال ۹۸ عنوان کرد: این روند را در سال ۱۴۰۱ تغییر دادیم و شیب نزولی بودجه را صعودی کردیم.

معاون مالی اداری وزارت علوم ادامه داد: همسان سازی حقوق اعضای هیات علمی که از سال گذشته تصویب شده بود، قرار بود از محل فروش املاک و اموال پرداخت شود.

وی گفت: به دلیل فروش نرفتن اموال، روسای دانشگاه ها از محل های دیگری این مبالغ را پرداخت کردند، ولی در ۲ ماه آخر سال دستگاه های نظارتی توضیحاتی خواستند و در نهایت جلوی تخصیص اعتبارات گرفته شد.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حل و فصل همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی وزارت علوم با اعضای غیربالینی وزارت بهداشت در مجلس شورای اسلامی گفت: قرار شد محل تامین حقوق اعضای هیات علمی وزارت علوم از بودجه عمومی دانشگاه باشد.

دانشگاه مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهد 

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه، لزوم توجه به مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها را یادآور شد و تاکید کرد: دانشگاه باید به جامعه شهری پیرامون خود در همه زمینه ها توجه کرده و خدمات بدهد تا مردم هم نسبت به دانشگاه و جامعه دانشگاهی دید مثبتی داشته باشند.

خطیبی ادامه داد: در برخی مجامع وقتی می خواهیم بگوییم ماهواره، موشک با واکسن ساخت اعضای هیات علمی است و وزارت خانه های دیگر از آن استفاده می کنند دشوار است زیرا افکار عمومی نسبت به رسالت و خدمات دانشگاه اقناع نشده است.

معاون اداری مالی وزارت علوم ادامه داد: دو هزار و ۷۰۰ میلیارد متر مربع بنای نیمه‌کاره در مجموع آموزش عالی داریم که باید تکمیل شود.  

وی تصریح کرد: در مجموع ۳۰ سفر استانی رییس جمهوری آموزش عالی یکی از محورها بوده و تکمیل پروژه ها مطرح شده است. بر این اساس ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه ها جذب شده و قصد داریم پروژه های عمرانی با پیشرفت بالای ۵۰ درصد را که مصوبه ماده ۲۳ هم داشته باشند، کامل کنیم.  
 

وی به معاونان مالی و اداری دانشگاه ها توصیه کرد در نظارت بر پروژه ها و انتخاب پیمانکارها دقت کنند؛ زیرا سیستم آموزش عالی از پاک ترین سیستم هاست و نباید توسط برخی مجموعه های فاسد دچار مشکل شود.

دانشگاه های مهم دنیا چطور اداره می شوند؟  

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی شیوه اداره دانشگاه های دنیا پرداخت و گفت: دانشگاه ام آی تی آمریکا بر اساس گزارش سال ۲۰۱۲ اصلا بودجه دولتی نداشته، هزینه های دانشگاه از سرمایه گذاری، شهریه و خدمات تامین شده است. همچنین دانشگاه استنفورد بودجه دولتی نداشته و ۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ درآمد داشته، دانشگاه توکیو ۳۶ درصد از خود را از بودجه دولتی تامین کرده است.

خطیبی افزود: بودجه دانشگاه های وزارت علوم در سال ۹۵ به طور متوسط از ۷۲ درصد بودجه دولتی، ۲۲ درصد شهریه، ۶ درصد خدمات تامین شده است. این رقم در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ افزایش یافت و ۸۲ درصد از بودجه دولتی تشکیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: مجموع درآمد اختصاصی دانشگاه ها در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۸ درصد بود و به ۵ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان رسیده است که از این میزان ۴۳ درصد درآمد حاصل از شهریه بوده است.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ضرورت توجه به منابع درآمدی متفاوت گفت: جذب دانشجویان بین الملل یکی از راه های کسب درآمد است، این دانشجویان سفیران بین الملل ایران خواهند بود و باید زمینه را برای حضور آنها با هماهنگی سازمان امور دانشجویان فراهم کرد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون ۹۳ هزار دانشجوی بین الملل در کشور تحصیل می کنند، ۱۷ هزار دانشجوی دیگر تا اول مهر وارد روند تحصیل در ایران می شوند. اگر این تعداد به ۳۲۰ هزار دانشجوی بین الملل برسد، جذب بودجه خوبی برای دانشگاه ها خواهد بود.

به گزارش ایرنا، نشست معاونان مالی اداری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پارک‌های علم و فناوری امروز (سه شنبه) در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha