به گزارش ایرنا از شبکه مستند، کارگردان قاضی و مرگ دراین باره گفت: این مستند، پرترهای از قاضی نورالله عزیزمحمدی از مشهورترین قضات کیفری است، مهمترین نکتهای که درباره او وجود دارد و سوژه این فیلم شده این است که او بیشترین تعداد حکم قصاص نفس را صادر کرده و نزدیک به ۴ هزار حکم داده است.
حسن خادمی افزود: نکته مهم دیگری که در زندگی او رخ میدهد و بخش مهمی از داستان فیلم را به خود اختصاص داده است، ماجرایی است که در اواخر فعالیت او به عنوان قاضی رخ میدهد و چالشی مهم در زندگی او ایجاد میکند. پدر قاضی عزیزمحمدی به قتل میرسد و این سوال به وجود میآید که قاضی عزیزمحمدی به عنوان اولیای دم چه تصمیمی برای قاتل او میگیرد؟ این موضوع سوال اصلی این مستند است که در پایان پاسخش را میبینیم.
این مستندساز گفت: قاضی و مرگ برشی از زندگی قاضی عزیزمحمدی است و در آن سعی کردیم ابعاد مختلف فعالیت شخصی و کاری او را به تصویر بکشیم. این قاضی از سال ۱۳۴۱ مشغول به فعالیت شده و سال ۱۳۹۶ بازنشسته میشود. در حقیقت، ۴۵ سال قضاوت کرده و در تمام این دوران به پاکدستی و دقیقبودن مشهور است. جالب است بدانید در رفت و آمدهایی که در زندان داشتم، برخیها میگفتند از اینکه قاضی عزیزمحمدی، مسئول پروندهشان شود، خوشحال میشوند، چرا که او بسیار دقیق است و اگر بیگناه باشید، متوجه میشود.
خادمی درباره روند تولید این مستند نیز گفت: ساخت این فیلم مستند را از سال ۹۲ و ۹۳ آغاز کردیم و ۳-۴ سال درگیر تولیدش بودیم. در همان سال ابتدایی تولید آن اتفاق برای پدر قاضی عزیزمحمدی رخ داد و همین موضوع باعث شد به عنوان بخشی از این فیلم، به این ماجرا بپردازیم. پایان فیلم نیز تقریبا همزمان با روشن شدن تکلیف این پرونده بود. یکی از جملات قابل تأمل قاضی در این فیلم این است که میگوید: سرنوشت من با خون و خونریزی گره خورده است.
از پدرش که به قتل میرسد تا اتفاقاتی که برای دیگراعضای خانوادهاش رخ میدهد و البته سروکله زدن روزانه با تعدادی از مجرمین که بسیاری از آنها متهم به قتل هستند.
مهدی کوهیان تهیه کننده این مستند است و از دیگر عوامل آن می توان به کارگردان: حسن خادمی، تدوین: شهروز توکل، تصویربردار: عارف نامور و صداگذار: عادل معشوری اشاره کرد.
قاضی و مرگ امشب (۱۱ مرداد) ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما پخش میشود و روز بعد ساعت ۹ و جمعه ۱۴ مرداد ساعت ۱۶ تکرار می شود.
نظر شما