۱۵ مرداد ۱۴۰۱، ۹:۴۲
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 84845618
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چهار درصد از باغ‌های گلستان درگیر آفت مگس مدیترانه‌ای شد

گنبدکاووس- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: حدود ۷۰۰ هکتار معادل چهار درصد از مجموع ۲۰ هزار هکتار باغ‌های استان تاکنون درگیری آفت مگس میوه مدیترانه‌ای شده است.

کیانوش حق‌نما روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: مگس مدیترانه‌ای یکی از خطرناک‌ترین آفات کشاورزی است که به بیش از ۲۵۰ گونه از گیاهان باغ‌های هسته‌دار، گلابی، خرمالو، مرکبات و انار حمله می‌کند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش میوه می‌شود و می‌تواند تا ۹۰ درصد محصول را از بین ببرد و انتقال آن از طریق میوه و جابه جایی حشره کامل امکان‌پذیر است.

وی افزود: سطح درگیری باغ‌های گلستان با آفت مگس میوه مدیترانه‌ای به دلیل نداشتن زمستانی با سرما و یخبندان قابل توجه که عامل مهمی در از بین رفتن آفت‌هاست، تابستان امسال بیشتر از سال‌های قبل شده است.

وی یادآور شد: از فروردین امسال با استخدام ۵۲ کارشناس گیاه پزشکی در کنار کارشناسان دولتی سازمان جهاد کشاورزی کار پایش مگس میوه مدیترانه‌ای در استان شروع شد و نخستین گزارش از مشاهده آفت مربوط به هشتم خرداد در باغ‌های بندرگز بود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان افزود: تاکنون با سطح وسیع‌تر در باغ‌های کردکوی، بندرگز و گرگان در غرب استان و به صورت موردی در سایر شهرستان‌ها شیوع آفت مگس مدیترانه‌ای گزارش شده است.

حق‌نما ادامه داد: با دستور رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان برای هزار و ۲۰۰ نفر از باغداران درگیر با آفت مگس مدیترانه‌ای در سطح استان از جمله سه شهرستان اصلی درگیر بسته حمایتی رایگان به ارزش ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال شامل مواد غیر شیمیایی برای ردیابی آفت و سم برای مقابله در نظر گرفته شد.

وی گفت: باغدار با استفاده از مواد غیر شیمیایی در مرحله نخست اقدام به ردیابی آفت می‌کند و با نظر کارشناس گیاه پزشکی سطح درگیری مورد سنجش قرار می‌گیرد و میوه‌های باقی مانده بر روی درخت و پای درخت جمع آوری و در عمق ۵۰ سانتی‌متری زمین معدوم می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان افزود: بعد از معدوم‌سازی باقی مانده محصول در مرحله نهایی سم‌پاشی به شکل طعمه گذاری با حفظ سلامت سایر محصولات تولیدی انجام می‌شود.

به گفته حق‌نما، بهترین راه‌های مبارزه با آفت جمع آوری محصول آلوده و برداشت زودهنگام محصولات باغی است و همکاری باغداران و عمل به توصیه‌های فنی کارشناسان نقش مهمی در نابودی مگس مدیترانه‌ای و پیشگیری از زیان مالی دارد.

مگس میوه مدیترانه‌ای یکی از آفات مخرب دنیاست و به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرد و نسبت به سایر مگس‌های میوه بالاترین خسارت اقتصادی را به بخش کشاورزی و تولید میوه وارد می‌کند.

مبدا اصلی آفت مگس مدیترانه‌ای آفریقای شرقی است و از سال ۱۸۲۹ میلادی به تدریج در سایر کشورها شیوع یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha