به گزارش خبرنگار ایرنا ولی اسماعیلی در نشست خبری در آستانه ۱۷ مرداد روز خبرنگار در سالن فرهنگیان شهرستان گرمی اظهار کرد: تا زمانی که نگاه به توسعه کشور عوض نشود و تمرکززدایی از مرکز کشور و مراکز استان ها صورت نگیرد، این مشکلات را خواهیم داشت و باید نگاه برای توسعه، نگاه متوازن باشد.
وی ادامه داد: در مقوله برخورداری مناطق مختلف کشور از امکانات، باید همه شهرستانها را بگیریم و توجه از تهران یا مراکز استانها خارج شود.
وی خاطرنشان کرد: طبق مطالعه ای که در سطح جهان صورت گرفته، معلوم شده در هیچ کشوری مثل ایران، مهاجرت از روستاها به شهرها با سرعت صورت نگرفته و این ناشی از نبود توسعه متوازن است.
تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی کلید میخورد
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی و شرکتهای وابسته آن در مجلس به زودی کلید میخورد و ۱۵ عضو هیئت تحقیق مشخص شدهاند و به زودی رئیس آنها مشخص خواهد شد و با حکم آقای قالیباف، کارشان را آغاز خواهند کرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل افزود: عملکرد مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور مورد قبول مجمع نمایندگان استان اردبیل نیست و از این رو در سفر ایشان به استان اردبیل، او را همراهی نکردیم و با این رفتار سعی کردیم نارضایتی خودمان را از عملکرد ایشان نشان دهیم.
او ادامه داد: رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور هم استانی ماست، از روی انتظاری که از ایشان داریم، از او منتقد هستیم و امیدواریم عملکرد خود را اصلاح و تقویت کند و در غیر این صورت بی شک، وزیر بعدی را خواهیم خواست تا نسبت به جابجایی او گامهای اساسی برداشته شود.
مجلس به واردات ۱۰ هزار دستگاه خودرو سنگین راهداری اجازه داد
نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس گفت: مجلس شورای اسلامی به دولت اجازه داده است تا ۱۰ هزار دستگاه خودرو سنگین راهداری و راهسازی را به کشور وارد کند، البته این خودروها دست دوم و با کارکرد زیر پنج سال خواهند بود.
اسماعیلی تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که از بارشها در برخی استانها مشاهده شده است، تامین خودروهای سنگین راهسازی دغدغه کل نمایندگان بود و اعتبار آن را امسال تامین کردیم تا دولت اقدامات لازم را در این راستا انجام دهد.
نماینده گرمی و انگوت علت اصلی تورم و گرانی روزافزون کالاها را ضعف نظارت و تحریم ها دانست و گفت: نظارت بر بازار ضعیف است و این ناشی از ضعف ساختار نظارتی است و در واقع، متولی توزیع کالای اساسی مشخص نیست و با وجود فعالیت وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نظارت بر آن به روشنی صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در مقابل هجمه سنگین تحریمها هستیم و باید دولت به این فکری بکند و خوشبختانه خبرهای خوشی از برجام شنیده میشود و امیدواریم به سرانجام خوبی برسد و ارتباط با کشورهای همسایه از جمله جمهوری آذربایجان نیز باید تقویت شود و کل این مباحث باعث رفع مشکل تورم و گرانی خواهد شد.
محلهای جدید منطقه آزاد اردبیل در حال نقشهبرداری است
رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل اظهار کرد: باید از این بابت که نعمت منطقه آزاد تجاری و صنعتی به این استان تعلق یافته، خوشحال باشیم و باید نگاه ملی به این مسئله داشته باشیم و از نگاه بخشی خودداری کنیم و طبق مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام باید یک محل را برای منطقه آزاد مشخص کنیم.
اسماعیلی افزود: با جدیت تلاش میکنیم که گرمی نیز در منطقه آزاد قرار گیرد اما بحثها و اظهارنظرهایی نظیر "یا گرمی با هیچ جا"، نظر درستی نیست و امام جمعه گرمی نیز با این تنگ نظری موافق نیست و خوشبختانه محلهای جدید برای منطقه آزاد در حال نقشهبرداری است و در جمعبندی تلاش میکنیم که گرمی نیز حتما در منطقه قرار گیرد اما تاکنون تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.
او تصریح کرد: به تازگی دیدارهایی با رئیس مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور و سایر مسئولان مرتبط داشتیم، آنها دنبال این هستند که اگر محل دیگری انتخاب شود، با پیوست دو فوریتی همزمان گرمی نیز به منطقه الحاق شود و کل استان از این برکت استفاده کند.
وی تاکید کرد: زمینهایی که برای منطقه آزاد استان اردبیل انتخاب شده، از امتیازات لازم برخوردار است و هم جزو اراضی ملی است و هم به آب و گاز و جاده قفقاز نیز به راحتی دسترسی دارد.
آب شرب و کشاورزی گرمی از سد عمارت تامین خواهد شد
نماینده گرمی و انگوت گفت: شایعات بی اساسی درباره پایاب سد عمارت مطرح است اما قبل از اینکه آب سد به گرمی، بخش مرکزی و قسمتهایی از بخش موران برسد، اجازه نخواهیم داد از آب سد عمارت برای جای دیگری انتقال یابد.
اسماعیلی اظهار کرد: ۴۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات تنش آبی برای بخش موران اختصاص دادهایم و این از وعدههای انتخاباتی من بود و با این اعتباربه ۶۳ روستای موران آبرسانی خواهیم کرد و سپاه، پیمانکار این پروژه سپاه است و کار با اقتدار شروع خواهد شد.
او افزود: در مرحله اول طرح آبرسانی به بخش موران، روستای زهرا مرکز این بخش نیز در دستور کار است و این پروژه در کل، ۱۰ روستا را شامل خواهد شد و در ظرف مدت ۲ سال، مشکل آب شرب بخش موران به طور کلی رفع خواهد شد.
وی ادامه داد: سد تازه کند انگوت در حال آبگیری است و هشت میلیون متر مکعب گنجایش خواهد داشت و آب شرب کل شهرستان انگوت را تامین خواهد کرد و برای مصارف گردشگری و محیط زیست نیز استفاده خواهد شد.
او گفت: سدهای سینه سر و توسانلو و کله سر نیز پیگیری می شود و ۲۰ میلیارد تومان برای ادامه کار آنها لازم است و مقدمات تامین این رقم را فراهم کردهایم و در چشم انداز ۱۰ سال آینده، مشکلی در حوزه آب نخواهیم داشت.
حسین مولایی فرماندار گرمی نیز در این نشست گفت: متاسفانه هدررفت آب در داخل شهر به علت فرسودگی شبکه ۳۰ تا ۴۰ درصد تخمین زده میشود و به زودی پیمانکار رفع شکستگیها و میزان هدررفت آب مشخص خواهد شد.
او توضیح داد: فرار آب در شهرستان گرمی به علت شیب زمین زیاد است و حوزه آبخیز نیز زیاد داریم و آب به صورت سیل از شهرستان خارج میشود. خوشبختانه با پیگیری نماینده مردم، تکمیل سه سد بخصوص سد کله سر با جدیت پیگیری می شود و در هفته دولت عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
ورود زودهنگام به فضای انتخابات، سم مهلک برای شهرستان است
اسماعیلی در پاسخ به سئوالی مبنی بر آغاز فعالیت های انتخاباتی در شهرستان گرمی و انگوت گفت: ورود زود هنگام به این فضا، سم مهلکی برای شهرستان است و نباید اجازه دهیم با این فضاسازی، کارهای عمرانی و برنامه های توسعه عقب بماند.
وی ادامه داد:از افرادی که مسئولیت دارند، انتظار داریم با خودداری از ورود به فضای انتخابات، درصدد انجام کارها و عمل به خدمات و وظایف خود باشند و البته در زمان قانونی انتخابات، هر کسی مختار است برای داوطلب مدنظر خویش فعالیت کند.
او ادامه داد: در زمان قانونی انتخابات، من نیز به عنوان یک سرباز ولایت وظیفه پر شورتر کردن فضای انتخابات را دارم و در آن هنگام هرچه آرا مردم بیشتر و شور و نشاط ملت برای شرکت در انتخابات افزونتر باشد باعث افتخار همه است.
توسعه راههای اصلی و فرعی
رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل تصریح کرد: امسال برای مسیر گرمی تا بیله سوار به عنوان بزرگراه قفقاز ۵۰ میلیارد تومان تامین شد و برای سال بعد نیز ۱۱۰ میلیارد تومان تامین خواهیم کرد و ۱۷ کیلومتر این بزرگراه در حوزه گرمی و بقیه در حوزه شهرستان بیله سوار است.
اسماعیلی اظهار کرد: راه اصلی انگوت و قره آغاج با پنج میلیارد تومان در حال مناقصه است و پیمانکار آن مشخص شده است و این مسیر دوبانده خواهد شد و جاده اصلی مغان با سه فاز و با ۸۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی فرمانداری انگوت در حال پیگیری است.
او گفت: در سال گذشته و امسال ۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات در اختیار نماینده را برای توسعه و بهسازی راههای بخش موران اختصاص دادیم و به زودی برای آسفالت راههای آنتی بالای ۵۰ خانوار قیر تامین خواهیم کرد و بعد از پایان این کار، عملیات آسفالت راههای روستایی بالای یک کیلومتر نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مولایی فرماندار گرمی نیز درباره توسعه راه های این شهرستان گفت: از ۴۶ میلیارد تومان اعتبار شهرستان، ۱۰ میلیارد تومان برای توسعه و بهسازی راهها اختصاص دادهایم و هشت میلیارد تومان برای آبرسانی و سه تا چهار میلیارد تومان نیز برای توسعه منطقه گردشگری گیلارلو هزینه خواهیم کرد.
۱۷ متقاضی مسکن ملی در گرمی نامنویسی کردهاند
فرماندار گرمی اظهار کرد: ۱۷ نفر متقاضی مسکن ملی، پول واریز کردهاند و اگر تعداد متقاضیان کمتر از ۵۰ نفر باشد، امکان شروع عملیات اجرایی از سوی بنیاد مسکن مقدور نخواهد شد و باید تعداد متقاضیان افزایش یابد.
مولایی افزود: شهرک ولی عصر و زمین پشت ایران خودرو برای نهضت ساخت مسکن در گرمی مشخص شده است و در یکی از این اراضی مسکنهای چهار واحد و در محل دیگر مسکنهای تک واحده احداث خواهد شد و گرمی در استان، تنها شهرستانی است که در آن دو محل برای اجرای مسکن ملی در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم گرمی و انگوت در ادامه این نشست خبری از مکان یابی بودن برای راهاندازی ۲ دانشگاه فرهنگیان (تربیت معلم سابق) و دامپزشکی (با توجه به نیاز شمال استان و فعالیت کشت و صنعت دامپروری) گرمی خبر داد و گفت: مقدمات اولیه احداث این مراکز علمی آماده شده و در مرحله مکان یابی است.
اسماعیلی ادامه داد: رفع معارض اجتماعی احداث کارخانه سیمان را پیگیری میکنیم و همچنین احداث کارخانه تولید ظروف شیشهای با یکهزار میلیارد تومان اعتبار در دست پیگیری است و توسعه کارخانه شیرآلات قهرمان با تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در آینده نزدیک کلنگزنی خواهد شد.
او ادامه داد: برای ساخت درمانگاه تامین اجتماعی گرمی زمین لازم فراهم شده و سه میلیارد تومان اعتبار نیز از ناحیه سازمان تامین اجتماعی کشور تامین شده است و عملیات اجرایی آن به زودی آغاز خواهد شد و کل این پروژه ۳۵ میلیارد تومان هزینه دربرخواهد داشت.
گرمی مغان با ۶۵ هزار نفر جمعیت در شمال استان اردبیل و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما