مردم قشم سوگوار سقای تشنه لب

۱۶ مرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۳۳
کد خبر: 84846629
مردم قشم سوگوار سقای تشنه لب

قشم - ایرنا - مردم قشم سرزمین آب و آفتاب امروز (یکشنبه شانزدهم مرداد ۱۴۰۱) همزمان با روز تاسوعای حسینی در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس با شرکت در آیین‌ های سوگواری سقای تشنه لب دشت کربلا بر مظلومیت ابا عبدالله (ع) و علمدار با وفایش حضرت عباس بن علی (ع) اشک ماتم ریختند و به سوگ نشسته‌ اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، انبوه عزاداران حسینی امروز (یکشنبه) با حضور در مساجد، حسینیه ها و تکایای جزیره قشم به قرائت زیارت عاشورا و عزاداری پرداختند و بر مظلومیت امام و مقتدای خویش و ۷۲ تن از یاران آن حضرت گریستند.

در روز تاسوعای حسینی در نگین خلیج فارس سینه زنی (واحد)، روضه خوانی محلی، نوای عزا و نوحه سرایی و اشعار مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) که با فرود آمدن دست ها بر سینه عزاداران همنوا بود، فضای شهر قشم را پر کرد.

قشموندان از هر کوچه و برزن با تشکیل هیات های عزاداری، چون سیل روان شده و صحنه هایی از وفاداری را نسبت به علمدار رشید کربلا حضرت عباس بن علی (ع) و سرور شهیدان به نمایش گذاردند.

دسته های عزادار در روز تاسوعای حسینی با به اهتزاز در آوردن پرچم ها و بیرق هایی به رنگ های سبز و سرخ و سیاه و با عبور از کوچه، پس کوچه ها و خیابان های مناطق مختلف شهر قشم با نجوای نوحه «ماه رشیدم ای برادرم مرو به میدان تاج افسرم و ماه رشیدم ای برادرم مرو به میدان خون مکن دلم» ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین و یاران وفادارش ابراز داشتند.

در روز تاسوعای حسینی بوی عود و اسپند و زمزمه های محزون عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت شور و حال عجیبی به هر کوی و برزن جزیره قشم بخشیده است.

خیمه و موکب های امام حسین (ع) نیز در نقاط مختلف شهر قشم برپا شده و پذیرایی از دلدادگان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در آنها انجام می شود.

مردم قشم اعم از شیعه و سنی امروز با رعایت دستورالعمل های بهداشتی در دوران شیوع کرونا آمده اند تا ارادت خود را به سقای عطشان کربلا و بزرگ معلم آزادگی و حریت، حسین ابن علی(ع) بار دیگر متجلی سازند.

قشموندان از ساعت ۱۰ صبح امروز (یکشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۱) مصادف با روز (تاسوعای حسینی)  که متعلق به علمدار رشید دشت کربلا حضرت عباس بن علی (ع) است، با حرکت تمامی هیات های مذهبی به سمت مسجد امام حسین (ع) برای مردی که الگوی واقعی برای وفاداری، شجاعت، غیرت، ادب و مردانگی است و با وجود ایشان در همه این زمینه ها واقعه عاشورا حرف ها برای گفتن دارد به عزاداری و سوگواری پرداختند.

این روزها و شب ها در جزیره قشم همه از پیر و جوان و زن و مرد سوگوار سیدالشهدا (ع) هستند و از هیچ تلاشی برای زنده نگه داشتن پیام عاشورا و برگزاری آیین عزاداری فروگذار نمی کنند.

آری این روزها جزیره زیبای قشم سرزمین آب و آفتاب مصداق بارز «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» است.

تاسوعا، نهمین روز محرم و یکی از روزهای سوگواری شیعیان که مرتبط با واقعه کربلا در سال ۶۱ قمری است.

در نهم محرم سال ۶۱ قمری،  شمر بن ذی الجوشن با نامه‌ای از طرف عبیدالله بن زیاد، وارد کربلا شد.

در آن نامه از عمر بن سعد خواسته شده بود یا در برخورد با امام حسین (ع) جدیت به خرج دهد یا فرماندهی لشکر را به شمر واگذار کند.

عمر سعد از واگذاری فرماندهی به شمر خودداری کرد و آماده جنگ با امام حسین(ع) شد.

با هجوم لشکریان در عصر این روز، امام حسین(ع) با فرستادن برادرش عباس بن علی(ع)، از آنها مهلت طلبید تا شب را با نماز و تلاوت قرآن به صبح برسانند.

همچنین در این روز شمر امان‌نامه‌ای برای حضرت عباس و دیگر فرزندان ام البنین فرستاد؛ اما آنان نپذیرفتند.  

حضرت ابوالفضل (ع) به واسطه بهره وافری که از زیبایی و جمال برده بود، به قمر بنی هاشم، معروف شد؛ به راستی وی همچنانکه برای خانواده علوی خویش، به مثابه ماهی فروزان بود، در جهان اسلام نیز همانند ماه درخشید و مسیر شهادت را برای تمامی رهروان راه شهادت روشن کرد.

سقا از برترین القاب ایشان بود و او نیز این لقب را بسیار دوست داشت اما دلیل این لقب نقش بسیار مهم وی در سیراب کردن تشنگان آل بیت الرسول صلی الله علیه و آله بود زمانی که ابن مرجانه آب را بر اهل بیت (ع) بست و خواست آنان را از پای در آورد.

پهلوان اسلام، حضرت عباس بن علی بی ابیطالب (۲۶ق-۶۱ق) مشهور به ابوالفضل پنجمین پسر امام علی(ع)  و نخستین فرزند ام‌البنین است، قهرمانی که بارها به سمت نهر فرات حمله ور شد، آب فراهم آورد و اهل بیت (ع) و اصحاب را سیراب کرد.

امامان شیعه در احادیثی مقام بالایی برای حضرت عباس در بهشت بیان کرده‌اند و نیز کرامات فراوانی از او با مضمون برآورده کردن حاجات مردم حتی غیر شیعیان و غیر مسلمانان نقل شده است.

شیعیان برای حضرت عباس جایگاه معنوی بالایی قائلند؛ او را باب الحوائج می‌خوانند و به او متوسل می‌شوند.

حرم حضرت عباس در نزدیکی حرم امام حسین(ع)  یکی از مهم‌ترین مکان‌های زیارتی شیعیان است.

همچنین شیعیان از او با تعبیر سقای کربلا یاد می‌کنند و روز تاسوعا، نهم محرم را به یاد حضرت عباس عزاداری می‌کنند.

شیعیان، تاسوعا را روز عباس(ع) به شمار می‌آورند و آن را مانند روز عاشورا گرامی داشته، به ذکر فضائل و سوگواری در آن می‌پردازند.

۵۰ هیات، تکیه و حسینیه در شهرستان قشم فعالیت می کنند.  

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha