به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار احمدعلی گودرزی روز جمعه در حاشیه بازدید از مرز رسمی خسروی و نشستی به منظور بررسی زیرساخت های اربعین با حضور فرماندار قصرشیرین، فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه و جمعی از فرماندهان انتظامی در محل پایانه بین المللی مرز خسروی افزود: ایجاد امنیت و هماهنگی لازم برای تردد زائران از مرزهای کشورمان افتخار مرزبانی است.
وی اظهار داشت: نیروهای مرزبانی و همچنین مجموعه انتظامی آخرین کسانی هستند که زوار را بدرقه و در برگشت زوار از عراق اولین کسانی هستند که در خدمت زوار هستند.
فرمانده مرزبانی کشور گفت: امنیت و اقتداری که امروز در کشور وجود دارد در سایه رهنودهای پیامبر گونه رهبر معظم انقلاب اسلامی است و این افتخار برای ما فراموش نشدنی است.
سردار گودرزی بیان کرد: امنیت پایداری در عمق مرزها و در داخل کشور داریم و در اربعین ارتباط ما با مردمی است که عاشق امام حسین (ع) هستند و تلاش می کنیم خدماتی در خور توجه به زوار ارائه دهیم.
وی گفت: در حوزه دیپلماسی از ابتدای سال تاکنون هماهنگی بسیار خوبی با کشور عراق و با وزیر کشور عراق داشته ایم.
وی با اشاره به ایجاد گشت های همزمان مشترک با حضور مرزبانان ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و عراق در مرزها در این اربعین ادامه داد: علاوه بر مرزهای چهارگانه برای تردد زوار، مرزهای تمرچین و باشماق برای تردد زائران هم اضافه شده اند که هنوز به صورت قطعی این ۲مرز لحاظ نشده، ولی هماهنگی های لازم برای این ۲ مرز انجام شده است.
فرمانده مرزبانی کشور گفت: با وزیر کشور عراق ۲ جلسه داشتیم و یکی از موارد خواسته شده شبانه روزی شدن مرز خسروی بود و در این مدت رایزنی ها و هماهنگی های خوبی برای تامین امنیت زوار در مرزها و ارسال امکانات از جمله استقرار مواکب در داخل عراق انجام شده است.
سردار گودرزی ادامه داد: استاندار کرمانشاه تلاش زیادی دارند که مرز خسروی در ایام اربعین شاهد خدمت رسانی به زوار باشد و هماهنگی لازم با مرزبانان کشور عراق در تمامی حوزه ها انجام گرفته و احساس بر این است که همه دست اندرکاران این رویداد بزرگ با تاسی از امام حسین (ع) به این کار ورود کردند تا زوار خدمات مطلوبی دریافت کنند و امیدوارم دعای خیر امامان معصوم (ع)، نظام و انقلاب اسلامی را بیمه کند.
وی ادامه داد: تقویت زیرساختهای مرزبانی در نقاط مرزی از دیگر اقدامات ما است و جلسات متعددی در این ایام برگزار شده و این نشان دهنده این است که مسوولان در حوزه های نظم دهی، راهور و امنیت تلاش می کنند و این آمادگی را داریم کمک های خود را در سایر حوزه ها به ادارات دیگر ارایه کنیم.
گودرزی افزود: اقتدار پلیس در هر کشور نشانه امنیت و اقتدار آن کشور است و هر چه ما هماهنگی بیشتری داشته باشیم یک افتخار برای کشور است و اینکه زوار با امنیت در این ایام تردد می کنند برای ما مایه مباهات است.
فرمانده مرزبانی کشور گفت: تمام کارها در این ایام از سر اعتقاد و ارادت به امام حسین(ع) است و همه ملت ایران و مسوولان در طول سال برای اربعین لحظه شماری می کنند و نیروهای مرزبانی در کنار سایر نیروهای نظامی و امنیتی و در کنار مردم تلاش می کنند خدمات مطلوبی در این ایام ارائه کنند.
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.
زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما