خسرو عمرانی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: کشاورزان باید از سبد کودی که شامل کودهای ازته، فسفاته و پتاسه است استفاده کنند اقدامی که تا پیش از کاهش قیمت این کودها کمتر از سوی کشاورزان مورد تاکید قرار میگرفت و کشاورزان بیشتر از کود اوره استفاده میکردند این درحالی است که گیاه برای رشد مناسب و با کیفیت نیازمند ترکیبی از مواد غذایی است.
وی بیان کرد: یکی از نهادههای مهم در تولید پایدار محصولات کشاورزی، کودهای شیمیایی است که امسال برای حمایت از کشاورزان قیمت انواع کودهای شیمیایی با کاهش ۵۰ درصدی همراه شده است.
عمرانی اضافه کرد: کاهش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه باعث افزایش میزان مصرف این کودها از سوی کشاورزان شده به نحوی که در ۲ ماه نخست امسال استان بوشهر با ۱۱۱ برابر رشد مصرف کود به عنوان استان نخست کشور معرفی شده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار کرد: مجموع کود فسفات و پتاس تامین شده در سال گذشته ۲هزار و ۶۹۱ تن است این درحالی است که از اول سال تاکنون یکهزار و ۳۵۸ تن کود در این استان توزیع شده است.
وی ادامه داد: میزان مصرف کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه در بهبود کمی و کیفی محصولات تاثیر بسزایی دارند.
۴۶ هزار تن سهم کود استان بوشهر در سال زراعی جاری
به گفته عمرانی سهمیه کود استان بوشهر برای سال زراعی جاری ۴۶ هزار تن اعلام شده است که تاکنون از این میزان براساس سطح کشت ۱۵ درصد معادل ۶ هزار تن تامین شده است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه شرایط آب و هوایی سال زراعی استان بوشهر از مهرماه آغاز و شروع کشت بیشتر از شهریور ماه آغاز میشود انتظار میرود کود بیشتری از ماه آینده در بین کشاورزان توزیع شود.
عمرانی با بیان اینکه استان بوشهر یکی از مبادی اصلی تامین کود اوره مسئولیت تامین بیش از ۵۰ درصد کود مورد نیاز کشور را برعهده دارد گفت: امسال باید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کود شامل ازته، فسفاته و پتاسه تامین شود که از این میزان سهم استان بوشهر یک میلیون تن است.
وی اضافه کرد: بر این اساس تاکنون ۳۳۶ هزار و ۸۴۱ تن کود در چهار ماه نخست امسال تامین شده است.
نظر شما