ابراهیم رضازاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص علت عدم استقبال واحدهای تولیدی از طرح طبقه بندی مشاغل افزود: بنگاههای اقتصادی اذعان دارند که تهیه طرح طبقه بندی مشاغل برای آنها بار مالی زیادی به دنبال دارد و ناگزیر به تعدیل نیروی انسانی می شوند اما این موضوع دلیل قانع کننده ای برای تعدیل نیروی انسانی از یک بنگاه اقتصادی نیست زیرا هر بنگاه می تواند با کارگر یا با تشکل مربوطه یا گروه متولی طبقه بندی مشاغل در اداره کار مذاکره و در خصوص تاریخ اجرای طرح توافق کند و به نحوی بار مالی آن را کاهش دهد.
وی ادامه داد: امسال عمده ترین مشکلی که بنگاههای اقتصادی برای اجرایی نکردن این طرح بیان می کنند کمبود نقدینگی برای تهیه طرح است که ما این مشکلات را به وزارتخانه ارسال کرده ایم.
مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: طرح طبقه بندی مشاغل قانون است و باید برای همه بنگاه های اقتصادی بالای ۵۰ نفر کارگر اعم از تولیدی و خدماتی و صنعتی و کشاورزی اجرا شود و اگر کارگری مدعی است که این طرح در واحدش اجرا نشده یا بنگاه اقتصادی آن طرح را اجرایی نکرده است ما ملزم به پیگیری هستیم.
رضازاده با بیان این که بیشتر بنگاههای اقتصادی خراسان رضوی از نوع خدماتی و کوچک و متوسط هستند افزود: پیگیری تهیه طرح و انعقاد قرارداد و اجرای آن روال خود را دارد و ما در مرحله نخست پیگیری این طرح به سراغ جریمه بنگاه اقتصادی نمی رویم بلکه بیشتر توجیه بنگاه اقتصادی برای اجرای طرح مدنظر ماست و تلاش می کنیم با مذاکراتی که انجام می دهیم آن بنگاه را برای اجرای طرح در بازه زمانی مشخص متقاعد کنیم و اگر این پیگیریها نتیجه نداد و بنگاه آن را اجرا نکرد در نهایت آن واحد به مرجع قضایی معرفی می شود.
وی اضافه کرد: امسال چهار بنگاه اقتصادی دارای بیشتر از ۵۰ نفر کارگر که علی رغم تذکرات متعدد طرح طبقه بندی مشاغل را تهیه نکرده بودند به مرجع قضایی معرفی شدند همچنین برنامه ریزی ما این است که ۲۵ بنگاه اقتصادی این طرح را به اجرا برسانند که این تعداد می توانند براساس درخواست کارگر، تقاضای بنگاه یا آماری که از بنگاههای مشمول در اختیار ماست انتخاب شوند.
مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: طبق برآوردهای انجام گرفته ۴۰۰ بنگاه اقتصادی استان مشمول اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند.
به گزارش ایرنا، در اجرای ماده ۴۹ قانون کار و آییننامه اجرایی تبصره یک آن، طرح طبقهبندی مشاغل در کارگاه هایی که دارای ۵۰ تا ۳۰۰ نفر کارگر بوده و فاقد طرح طبقه بندی مشاغل مصوب هستند موظفند ظرف مدت یک سال از تاریخ تصویب این قانون، طرح طبقهبندی مشاغل خود را بر اساس ضوابط، دستورالعملها و مقررات مربوط تهیه و به تأیید وزارت کار و امور اجتماعی برسانند.
نظر شما