۲۳ مرداد ۱۴۰۱، ۱۳:۰۴
کد خبر: 84852741
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اخبار کوتاه کشاورزی از استان فارس

۲۳ مرداد ۱۴۰۱، ۱۳:۰۴
کد خبر: 84852741
اخبار کوتاه کشاورزی از استان فارس

شیراز - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۵۸هزار تن محصول خرما از نخیلات این شهرستان برداشت شود.

 حمید رشیدی روز یکشنبه درگفتگو با خبرنگارایرنا با بیان اینکه سطح زیر کشت نخیلات در شهرستان کازرون  ۶ ‌هزار و ۵۰۰ هکتار است:گفت ۸۵ درصد این اراضی به شکل رطب و خارک و ۱۵ درصد آن به صورت خرما برداشت می‌شود.

 رییس جهاد کشاورزی کازرون اضافه کرد : برداشت خرما در کازرون از اواسط مرداد ماه شروع و در نیمه مهر ماه به پایان می‌رسد.

رشیدی با تاکید بر اینکه شهرستان کازرون از تولید کنندگان بزرگ خرما در استان فارس است، افزود: محصول خرمای برداشت شده در کازرون علاوه بر توزیع در بازار شهرستان، به دلیل بازار پسندی به سایر استان ها و کشورهای چین، روسیه، امارات، عراق و هندوستان صادر می شود. 

رشیدی با اشاره به اینکه عمده محصول خرمای شهرستان کازرون در بخش خشت و کنارتخته تولید می‌شود،ادامه داد ۳۰ واحد سردخانه زیر صفر با ظرفیت ۳۵ هزار تن در این منطقه فعال است که فرصت خوبی برای ذخیره‌سازی خرمای کشاورزان است. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: اصلاح و بازسازی نخیلات شهرستان از اهمیت بسزایی برخورداراست و با اجرای این مهم، می‌توانیم مکانیزه کردن نخیلات و به‌کارگیری ادوات مناسب نخیلات را سرعت ببخشیم.

ارقام مهم خرما در شهرستان کازرون کبکاب و زاهدی (قصب) است.

شهرستان کازرون در فاصله ۱۳۵ کیلومتری جنوب غرب شیراز قرار دارد.

تولید افزون بر ۶۰ هزار تن کاه در اقلید

 سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: سالانه افزون بر ۶۰ هزار تن کاه و کلش به ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان از مزارع گندم و جو شهرستان تولید می شود.

خدامراد طرفدار یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود:  این سرمایه با ارزش بعد از برداشت بخشی از نیاز علوفه ای دامداری های شهرستان و نیز صنایع مرتبط با کشاورزی از جمله تولید قارچ، کمپوست، صنایع تولید کاغذ را نیز تامین می کند. 

وی اظهار کرد: افزایش قیمت علوفه، تک کشتی بودن شهرستان با توجه به شرایط جوی و جغرافیایی، افزایش آگاهی کشاورزان به نقش ماده آلی و بقایا در خاک، کشاورزان را راغب به بسته بندی کاه و کلش تولیدی نموده که با دستگاه های بیلر موجود در شهرستان جمع آوری و بسته بندی شده و مابقی بقایا علاوه بر چرای دام به عنوان ماده آلی به خاک برگردانده می شود.

این مقام مسئول با بیان اهمیت خاک و لزوم حفاظت از آن به لزوم افزایش ماده آلی به آن و حفظ بخشی از بقایا در خاک اشاره و خاطر نشان کرد: بر اساس قانون حفاظت از خاک سوزاندن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول، به هر دلیلی ممنوع بوده و متخلفین مشمول مجازات می شوند. 

طرفدار به دامداران توصیه کرد در زمان برداشت نسبت به تامین علوفه مورد نیاز خود با قیمت مناسب اقدام نمایند تا با مشکل کمبود علوفه و تامین آن با قیمت بالاتر مواجه نشوند.

شهرستان اقلید با دارا بودن دشت های حاصلخیز طغر، نمدان، بکان و آسپاس در ۲۶۷ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.

کاهش برداشت انجیر در نی ریز

 علیرضا بصیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی‌های سال زراعی جاری و خشکسالی و همچنین بارندگی و سیل اخیر پیش بینی می‌شود با کاهش ۷۰ درصدی محصول انجیر ، هزار و ۵۰۰ تن انجیر در شهرستان نی‌ریز تولید و برداشت شود.

او با اشاره به شروع برداشت انجیر در نی ریز، گفت: همه ساله از اوایل مردادماه عملیات برداشت این محصول در باغ‌های دیم شهرستان شروع می‌شود و تا نیمه مهرماه ادامه می‌یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز تاکید کرد: عواملی، چون طغیان آفت کنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش بادهای شدید و ایجاد اختلال در فعالیت زنبورهای گرده افشان در عملکرد نهایی محصول تاثیرگذار است.

بصیری با اشاره به اینکه انجیرستان‌های دیم نی‌ریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول، در جهان دارای جایگاه ویژه‌ای است؛ تصریح کرد: نزدیک به ۵ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که ۴ هزار هکتار آن مثمر است و به ۲ صورت‌تر (تازه خوری) و خشک به بازار عرضه می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه انجیر نی ریز به کشورهای هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود، اضافه کرد: نبود سرمایه‌گذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعث‌شده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بسته‌بندی مناسب از منطقه خارج شود.

نی‌ریز در فاصله ۲۱۶ کیلومتری شرق شیراز قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha