جهاد دانشگاهی برای پیشرفت نیازمند تعامل با سایر مراکز علمی است

تبریز- ایرنا- استاندار آذربایجان شرقی گفت: جهاددانشگاهی هم‌چون سایر نهادها برای پیشبرد اهداف خود نیاز به تعامل بیشتری با سایر مراکز دارد زیرا هیچ مجموعه‌ای با حصارکشی امکان رشد ندارد.

به گزارش ایرنا، عابدین خرّم روز یکشنبه به مناسبت چهل‌ودومین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی در بازدید از مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی در جمع جهادگران جهاد دانشگاهی استان، اظهار کرد: جهاددانشگاهی یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی در حوزه علم و پژوهش است.  

وی افزود: جهاددانشگاهی در دهه نخست انقلاب اسلامی جایگاه خاصی در کشور داشته و نیازهای سخت افزاری کشور به خصوص در حوزه دفاعی را برطرف می‌کرد، پس از دوران جنگ تحمیلی نیز این نهاد همواره در مسائل علمی، فرهنگی و پزشکی توانسته جایگاه بسیار ممتازی را کسب کند که محصول تفکر جهادی و دانشگاهی است.

خرم با اشاره به حضور متخصصان بسیار نام آور کشور در تعامل با مراکز علمی دنیا، اظهار کرد: دنیا با سرعت بسیار بالایی در حال پیشرفت بوده و در خدمت جوامع بشری است اما برخی از کشورها که از پیشرفت بالای علمی برخوردار هستند، خصاصت به خرج داده و علم خود را در انحصار قرار می‌دهند در حالی که ما سابقه طولانی علم و دانش در دوره‌های مختلف داشته ایم و بزرگانی چون ابوریحان بیرونی و خواجه نصیرالدین طوسی به جامعه بشریت خدمت کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: دانشمندان ایرانی اسلامی می‌توانند در عرصه‌های مختلف، کشور را به خودکفایی رسانده و نامی نیک از خود در دنیا برجا بگذارند.

خرّم با گذری به فعالیت‌های متخصصان جهاددانشگاهی استان در عرصه‌های مختلف، گفت: جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در عرصه ژنتیک و درمان ناباروری از پیشرفت بالایی برخوردار بوده که محصول تفکر جهادی است.

استاندار آذربایجان شرقی، در خصوص ویژگی جهادگران دانشگاهی، افزود: انسان‌های جهادی، سخت کوش بوده و با علم به سختی راه در مسیر عبور از دشمنان گام برمی‌دارند و با ایفای کامل نقش خود، خلاءهای موجود در جامعه را پر می‌کنند که جهاددانشگاهی با این ویژگی‌ها عجین شده است.

وی با اشاره به مسیر آموزش، پژوهش، مهارت آموزی، کارآفرینی و تولید اشتغال‌های های‌تک در جهاددانشگاهی، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در حوزه پیشگیری و درمان فعالیت‌های خوبی انجام داده و قطعا باید آن‌ها را ادامه دهد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان ایینکه یکی از عیوب بزرگ موجود آذربایجان شرقی، ضعف در هم افزایی و استفاده از ظرفیت‌های همدیگر برای خلق فرصت‌های جدید است، اظهار کرد: کسانی می‌توانند به فرصت‌های جدید دست یابند که از نظر علم و فناوری در سطح بالایی قرار بگیرند.

وی با بیان این‌که باید استعدادهای ناشناخته در استان شناسایی شوند، افزود: یکی از وظایف جهاددانشگاهی، کشف نیروی انسانی متخصص در مراکز خاص و ایجاد فرصت مطالعاتی برای رشد آن‌ها است و جهاددانشگاهی باید مرکز تکثیر نیروی انسانی متخصص برای سایر مراکز باشد.

خرم، با اشاره به لزوم بهره گیری از تجربیات گذشته و استفاده از آن در تولید علم، گفت: اسناد مختلفی طی دوران‌های مختلف در کشور نوشته شده اما هیچ تحولی ایجاد نکرده‌اند چرا که چارچوب‌های قبلی در تدوین آن‌ها تکرار شده است اما سند تحول دولت سیزدهم متفاوت از سایر سندها بوده و اگر بتوان آن را با کمک مرکز پژوهشکده جهاددانشگاهی به برش استانی با ظرفیت‌های موجود در استان تبدیل کرد، یک سند بسیار کاربردی در بهبود وضعیت حوزه‌های مختلف خواهد بود.

وی با اشاره به پایین بودن آمار بهره وری در استان، افزود: بهره وری یکی از حلقه‌های گمشده در پیشرفت عرصه‌های مختلف است چرا که ما به جای فکر نیروی کار تنها از نیروی بازوی آن استفاده می‌کنیم.

خرّم با اشاره به ظرفیت نظرسنجی و فعالیت مرکز افکار سنجی ایسپا در جهاددانشگاهی، گفت: سنجش افکار مردم می‌تواند شرایط استان را به ما نشان دهد زیرا استان ما با کمبود شدید آمار مواجه است.

استاندار آذربایجان‌شرقی همچنین بر معرفی هر چه بیشتر توانمندی‌های جهاددانشگاهی تاکید کرد و گفت: جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی جزو مراکز برتر جهاددانشگاهی کشور بوده و ظرفیت ارتقای جایگاه خود را دارد.

مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان یکی از بهترین مراکز این حوزه در منطقه شمال غرب کشور است

رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در این بازدید، با اشاره به فعالیت‌های چشمگیر درمانی این سازمان، یادآور شد: در عرصه‌ درمانی نیز جهاددانشگاهی فعالیت‌های چشمگیری داشته و مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان یکی از بهترین مراکز این حوزه در منطقه شمال غرب کشور است.

جعفر محسنی یادآور شد: جهاد دانشگاهی استان نیز در زمینه‌ آموزش‌های کوتاه مدت و بلند مدت، پژوهش و فناوری انرژی‌های نو، درمان و پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی که تنها پژوهشکده علوم انسانی در این منطقه است، فعالیت می‌کند.

وی اضافه کرد: بنابه به فرمایش رهبر معظم انقلاب و در راستای طرح سرباز ماهر تاکنون برای ۱۰ هزار سرباز برنامه‌های آموزش، کارآفرینی و اشتغال تدوین شده است.

محسنی یادآور شد: جهاددانشگاهی با یک باور جهادی و تلاش راستین در عرصه علم وفناوری و رفع موانع علمی کشور تاکنون اقدامات خوبی انجام داده است.

وی اعلام کرد: کلینیک طب پیشگیری جهاد دانشگاهی به تازگی در زمینه‌ درمان زخم دیابت بیماران زخم بستر نیز فعالیت خود را شروع کرده است همچنین در حوزه‌ علوم انسانی، پژوهشکده‌ توسعه و برنامه‌ریزی سازمان می‌تواند به‌عنوان اتاق فکر یاریگر مسئولین استانی باشد.

اظهار کرد: در پی فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، ستاد مزبور به منظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی، جهاددانشگاهی را به‌عنوان یک نهاد انقلابی و برخاسته از انقلاب فرهنگی تاسیس کرد.

محسنی با بیان اینکه جهاددانشگاهی نهادی است عمومی و غیردولتی که زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است، افزود: این نهاد با گذر از فراز و نشیب‌های بسیار و با کوله باری از تجربه و اجتماع جمعی از بهترین نیروهای انسانی بلوغ خود را پشت سر گذاشته و با کسب موفقیت‌های بزرگ در عرصه‌های بین‌المللی در زمینه‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی می‌رود تا فردایی روشن را برای خود ترسیم کند.

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی همزمان با تشکیل این نهاد در سال ۱۳۵۹ به‌عنوان یکی از سازمان‌های این نهاد در کشور فعالیت خود را با پیگیری اهداف جهاددانشگاهی کشور  آغاز کرد؛ بطوریکه در سال‌های متمادی فراز و نشیب خود با شکل دهی و راه‌اندازی مراکز متعدد فرهنگی، هنری، آموزشی، پژوهشی و درمانی در سطح استان توانسته است قدم‌های اساسی را در راه اعتلا فرهنگی و پژوهشی بردارد و ضمن تداوم و کیفیت بخشیدن به فعالیت‌های خود در محیط دانشگاهی، سعی کرده است تا نقش یک پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه را ایفا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha