جریمه بیش از یک میلیارد ریالی برای شکارچیان بزوحشی در کردستان و چند خبر کوتاه دیگر

سنندج- ایرنا- جریمه بیش از یک میلیارد ریالی برای شکارچیان بز وحشی در استان، نجات ۶ قطعه کبک وحشی در سنندج و برگزاری مراسم تکریم و معارفه روسای ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان‌های مریوان و سروآباد چند خبر کوتاه از محیط زیست کردستان است.

به گزارش ایرنا، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان روز سه‌شنبه در مراسم تکریم و معارفه روسای ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان‌های مریوان و سروآباد اظهار داشت: این اداره‌کل همسو با توسعه استان قدم بر می دارد و براساس ضوابط و مقررات محیط زیست در زمینه تولید و کشاورزی و اشتغال منطقه اقدام می‌کند.

اقبال حمیدی افزود: توسعه پایدار استان به ویژه در زمینه های اکوتوریسم و گردشگری در غرب استان از اولویت های کاری ما خواهد بود.

وی محدوده گردشگری تالاب زریوار و منطقه اورامانات را ظرفیتی مناسب در زمینه های گردشگری و جذب اکوتوریسم خواند و افزود: برنامه های ما در این ۲ شهرستان، راهبردی و عملی و بر مبنای پایداری، صیانت و حفاظت از تنوع زیستی استان خواهد بود.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: همکاری و هماهنگی دستگاه های ذیربط به ویژه فرمانداران می تواند در پیشبرد این اهداف  که همان توسعه پایدار است، نقش موثری داشته باشند.

جریمه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای شکارچیان ۲ راس بز وحشی در قروه

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: نیروهای یگان حفاظت در جریان گشت و کنترل منطقه حفاظت شده با شنیدن صدای شلیک تیر در ارتفاع قله پریشان در منطقه حفاظت شده بدر و پریشان قروه اقدام به گشت و بازرسی منطقه کردند.  

اقبال حمیدی ادامه داد: یگان حفاظت در مراحل اولیه محل تیراندازی را شناسایی و شکارچیان را مشاهده کرده و با هدف دستگیری در کوه های صعب العبور و صخره ای به تعقیب پرداختند.

وی افزود: تخلف نزدیک غروب بوده و شکارچیان غیر مجاز به محض آگاه شدن از حضور  نیروهای یگان حفاظت محیط زیست،   متواری شده و بدلیل تاریک شدن هوا از زاویه دید ماموران یگان حفاظت خارج شده و خود را در صخره ها مخفی کردند.

حمیدی یادآور شد: در ادامه نیروهای یگان حفاظت پس از تعقیب و گریز از این متخلفین  و در حین  بازرسی از محل تخلف و کوله پشتی های رهاشده،   لاشه ۲ راس بز کوهی و یک قبضه اسلحه شکاری گلوله زنی خفیف و تعداد ۹۶ تیر فشنگ شکاری کالیبر ۲۲ ویژه اسلحه شکاری را کشف و توقیف کردند.

سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان افزود: متخلفین چهار نفر از استان های همجوار بوده و ضمن شناسایی آنها به منظور احقاق حقوق عامه محیط زیست به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی یادآور شد: طبق قوانین ضرر و زیان بر محیط زیست این شکارچیان باید یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون جریمه پرداخت کنند و این حکم پس از تایید قاضی لازم اجرا خواهد بود.

حمیدی ادامه داد: با توجه به اینکه کل و بز وحشی جزو پستانداران شاخص منطقه محسوب می شوند و در معرض انقراض و تهدید قرار دارند با ارائه ادله حقوقی علاوه بر جریمه نقدی متخلفان به حکم های سنگین تری مواجه خواهند شد.

نجات ۶ قطعه کبک وحشی از دست دو شکارچی غیر مجاز در سنندج

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان گفت: با هماهنگی مراجع قضایی طی حکم تفتیش از یک مرکز غیر مجاز نگهداری در یکی از روستاهای اطراف شهرستان سنندج، ۶ قطعه کبک وحشی کشف و ضبط شد.

حیدر ویسی افزود: بر اساس اطلاعات دریافتی مبنی بر نگهداری غیر مجاز پرندگان وحشی در یک مرکز نگهداری، ماموران یگان حفاظت، موضوع را در دستور کار قرار داده و پس از صحت موضوع و اطمینان کامل، طی هماهنگی با دادستان شهرستان سنندج حکم ورود به مرکز از مراجع قضایی گرفته شد.

وی ادامه داد: ماموران طی بازرسی و تفتیش ۶ قطعه کبک و ۷ عدد قفس چوبی کبک را کشف و ضبط کردند و پرونده تخلف پس از تنظیم، توسط واحد حقوقی جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع شد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان افزود: کبک های اسیر شده از دست فرد سودجو رهایی یافتند و بعد از تیمارداری و اطمینان دامپزشک متخصص، در زیستگاه های سنندج به دامان طبیعت باز گشتند.

کبک یکی از پرندگان زیبای خشکی، با اندازه متوسط، طول بدن ۳۲ تا ۳۴ سانتی متر و گستردگی بال ها ۴۷ تا ۵۲ سانتی متر است و بیشتر در مناطق کوهستانی یافت می‌شود.

استان کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت حدود سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است.

این مناطق که در حال حاضر تحت حفاظت و مدیریت ادارات حفاظت محیط زیست استان کردستان قرار دارند به جهت حفاظت مستمر یگان حفاظت محیط زیست، تنوع بالایی از حیات وحش را در خود جای داده است؛ بطوریکه از گونه های جانوری شاخص در این مناطق، می توان به گونه های کل و بز وحشی، قوچ و میش ارمنی، خرس قهوه ای، پلنگ، گربه وحشی، کفتار، گراز، کبک وحشی، عقاب طلایی و غیره اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha