محمد صدیق ارم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این طرح با هدف مبارزه با انگل های خارجی و جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک انسان و دام انجام شده است.
وی ادامه داد: در این طرح شترها با استفاده از سم فلومترین ۱۰ درصد به صورت رایگان سمپاشی شدند.
رییس اداره دامپزشکی قشم اضافه کرد: همچنین هزار و ۱۲۰ متر مربع از محل نگهداری این شترها نیز با سم سایپرمترین سمپاشی شد.
ارم توضیح داد: انگلهای خارجی از مهمترین عوامل اصلی ایجاد خسارت به شترداران شهرستان قشم هستند که باعث ایجاد انواع بیماریی ها در دامها، کاهش وزن دام و افت شدید کیفیت انواع تولیدات دامی و در نوع شدید باعث مرگ و میر می شوند.
وی گفت: شترهای موجود در شهرستان در سرتاسر جزیره قشم وجود دارند که بزرگترین گله های شتر موجود در روستاهای مسن، سوزا، دیرستان، تنبان و دوربِنی نگه داری می شوند.
به گزارش ایرنا، شتر به دلیل شرایط خاص فیزیکی و فیزیولوژی، توانایی زندگی و سازگاری با شرایط سخت را دارد و این حیوان در استفاده از مراتع با دامهای دیگر رقابت نمیکند، چرا که غذای او گیاهانی شامل آکاسیای چتری، کهور ایرانی، نیام سمر، کنار، نیام سبز مغیر، قیچ، خارشتر، شوره، چوچ و همچنین برگ درختان حرا است.
امروزه با توجه به خشکسالیها و کاهش بارشها در کشور، مناطق بسیاری با کمبود آب دست و پنجه نرم میکنند از همین رو پرورش این حیوان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما