به گزارش خبرنگار ایرنا حسین زارعی روز یکشنبه در بازدید دبیر مجمع جهانی بازرگانان مسلمان و معاون کارگروهها و دبیر بینالملل قرارگاه اقتصادی معین از منطقه ویژه اقتصادی بیرجند اظهار داشت: خراسان جنوبی از معدود استانهایی است که دارای منطقه ویژه قطعه منفصله در مرز ماهیرود بوده و این جزو مزیتهای نسبی منطقه است.
وی با بیان اینکه گروههای متعددی برای سرمایهگذاری در سایت مرزی منطقه ویژه درخواست میدهند افزود: یکی از مشکلات مرز، نبود دستگاه ایکسری بوده که در حال تحقق است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: امیدواریم با راهاندازی ایکسری روال کاری بیشتر و بهتر شود چرا که ترانزیت عام با راهاندازی این دستگاه محقق خواهد شد.
وی تصریح کرد: تنها منطقه ویژه اقتصادی هستیم که دارای سایت اصلی در مجاورت مرز مشترک خراسان جنوبی با افغانستان و قطعه منفصله در نقطه صفر مرزی است که این امکانات میتواند ترغیبی برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی باشد.
زارعی با بیان اینکه درصد زیادی از مبادلات تجاری در منطقه ویژه اقتصادی انجام میشود گفت: هرچند در سالهای گذشته تاکنون اقدامات زیادی در منطقه ویژه و سایت مرزی رقم خورده اما هنوز جای کار زیاد است.
وی عنوان کرد: در یکی دو هفته اخیر از سوی تجار افغان درخواستهای زیادی مبنی بر فراهم شدن زمینه صادرات مواد معدنی داشتهایم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی افزود: همچنین درخواستهای زیادی از سوی سرمایهگذاران ایرانی و خارجی برای صدور مجوز صادرات مواد معدنی داریم که اگر این مجوز صادر شود گام بزرگی در فعالیت دوسویه مرز خواهد بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مواد معدنی کشور افغانستان به سمت پاکستان میرود گفت: اگر مجوز صادرات مواد معدنی فراهم شود از نظر حجم صادراتی برای کشور افغانستان هم خوب میشود.
زارعی افزود: درخصوص مواد غذایی و خشکبار گاهی مشکلاتی در کشور وجود دارد در حالی که افغانستان از نظر خشکبار، مواد غذایی و میوه و ترهبار شرایط بسیار خوبی دارد و اگر زمینه واردات فراهم شود در این حوزه برخی مشکلات رفع خواهد شد.
وی گفت: در حال حاضر معبر مرزی ماهیرود یکی از بهترین نقاط مرزی در کشور است که در خراسان جنوبی در اختیار داریم اما حواسمان باید باشد که فرصتها را از دست ندهیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی ادامه داد: از ابتدای راهاندازی سازمان منطقه ویژه اقتصادی در استان تاکنون شعارمان این بوده که معبر مرزی ماهیرود بعد از بندر شهید رجایی معبری برای صادرات و واردات باشد.
وی بیان کرد: درخواست داریم که خراسان جنوبی پایگاهی در هرات از طریق اتاق بازرگانی یا منطقه ویژه اقتصادی داشته باشد تا از آن طریق تجار بهتر بتوانند مراودات داشته باشند.
زارعی اظهار داشت: یکی از درخواستهای کشور افغانستان توسعه واردات به خراسان جنوبی است لذا این مزیت و فرصت را داریم که کالاها به مرز وارد شده و بعد از فرآوری و تبدیل مجدد به افغانستان صادر شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: پست قرنطینه گیاهی در مرز ماهیرود به دلیل تسهیل در روند صادرات و واردات محصولات کشاورزی و امورات دامپروری تقویت و فعال میشود.
مهدی جعفری افزود: پست قرنطینه گیاهی برای صدور گواهی بهداشت عاری بودن مبدا تولید از آفات و بیماریها به منظور صادرات در مرز ضروری است.
وی با بیان اینکه در سفر یک روزه جانشین قرارگاه جنت به استان قرار است مشکلات حوزه صادرات واردات استان احصا شود اظهار داشت: تلاش داریم برای توسعه استان و مشکلات پیش رو اقداماتی در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به درخواست مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی درخصوص ایجاد سردخانه در مرز گفت: برای احداث سردخانه باید زیرساختهای مناسب ایجاد شود که برای پرداخت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ میتوان این زیرساخت را در منطقه ایجاد کرد.
دبیر بینالملل قرارگاه اقتصادی معین در سفر یک روزه به خراسان جنوبی از چند واحد تولیدی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، چند واحد کشاورزی، کارگاه پارچهبافی و نساجی بیرجند بازدید کرد.
نظر شما