به گزارش ایرنا به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، «بلیغ ابو کلل» عضو دفتر سیاسی جریان حکمت ملی عراق در توییتی در واکنش به توییت شنبه شب مقتدی صدر رهبر جریان صدر و دعوت وی به انجام یک مناظره تلویزیونی نوشت: اگرچه مقتدی صدر پیشتر هیچ مذاکراتی را مطرح نکرده بود، اما من از درخواست وی برای مناظره استقبال میکنم.
وی گفت: پیشنهاد میکنم که صدر یک نماینده رسمی و «چارچوب هماهنگی» نیز نمایندهای تعیین کنند تا مشابه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک یا چند مناظره انجام دهند؛ چراکه این اقدام ابتکارعمل مهمی برای حل و فصل بحران کشور است.
محمود الربیعی عضو دفتر سیاسی عصائب اهل الحق عراق نیز در توییتی در این باره تاکید کرد: مناظرهعلنی و زنده یکی از اصلیترین روشهای دموکراتیک و آشکار کردن مسائل پنهان برای مردم است.
وی افزود: از فراخوان برای مناظره میان نماینده رهبری جریان صدر و نماینده رهبری چارچوب هماهنگی به منظور حل و فصل مشکلات حمایت میکنم، مشروط بر اینکه نتیجه مناظره تسلیم شدن دربرابر حقایق و عمل به قانون اساسی در راستای پایان دادن به بحران باشد.
این مواضع پس از آن اتخاذ شد که مقتدی صدر شنبه شب با انتشار توئیتی نوشت: به اطلاع شما میرسانیم که پیشنهادی را به سازمان ملل برای انجام یک جلسه گفتگو و یا مناظره با همه احزاب سیاسی به صورت پخش زنده دادیم اما پاسخ ملموسی از آنها ندیدیم.
وی اظهار کرد: جوابی که از طریق میانجی به ما داده شد متقاعد کننده نبود و ما در پاسخ آنها چیزی به نام اصلاح و آنچه ملت از آن رنج میبرند، ندیدیم. آنها اصلاً به آنچه در حال وقوع است اهمیتی ندادند، بنابراین از همه میخواهیم که منتظر گام دیگر ما در جهت سیاست نادیده گرفتن آنچه بر سر عراق و مردم آن به دلیل فساد و وابستگی آمده است، باشند.
چارچوب هماهنگی شیعی عراق سوم مرداد ماه بیانیهای منتشر کرد که در آن «محمد شیاع السودانی» با اجماع اعضای این چارچوب به عنوان نامزد نخست وزیری عراق معرفی شد و جریان صدر به آن اعتراض کرد؛ اعتراضی که منجر به ورود هواداران صدر به منطقه سبز بغداد و پارلمان این کشور و سپس تحصن در داخل ساختمان و محوطه پارلمان شد.
تحصن نامحدود صدریها باعث شد تا سایر جریانهای سیاسی و مسئولان این کشور طی هفته های اخیر موضعگیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق گفت وگو شوند و بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده و از مقتدا صدر بخواهند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت وگو شود.
درپی تظاهرات و تحصن صدری ها و طرح مطالبات آنها نظیر انحلال پارلمان، اصلاح قانون اساسی و انتخابات زودهنگام در عراق، چارچوب هماهنگی شیعی عراق نیز ضمن دفاع از مشروعیت و نهادهای قانونی عراق تاکید کرد که تنها راه برون رفت انجام گفت وگو برای حل اختلافات سیاسی است و هرگونه تغییری در کشور باید از مجراهای قانونی و حقوقی صورت گیرد.
چارچوب هماهنگی شیعی نیز در مقابل حضور خیابانی جریان صدر و تحصن طرفدارانش در داخل و اطراف ساختمان پارلمان، راهپیمای بزرگ مسالمت آمیزی را پشت دیوارهای منطقه سبز در مرکز بغداد برای دفاع از مشروعیت و نهادهای قانونی عراق برگزار کرد و سپس تحصن نامحدودی را در این منطقه اعلام کرد.
در ادامه نیز مقتدا صدر رهبر جریان صدر بار دیگر خواستار برگزاری "تظاهرات میلیونی" طرفداران خود در شنبه گذشته شد.
چارچوب هماهنگی شیعی نیز به نوبه خود برای دفاع از مشروعیت و نهادهای قانونی برای برگزاری راهپیمایی دیگری فراخوان داد اما تاریخ دقیق آن را اعلام نکرد.
دو روز بعد از آن، جریان صدر اعلام کرد که تظاهرات طرفداران خود را تا اطلاع ثانونی به تعویق می اندازد.
در پی این تحولات، "هادی العامری" رئیس ائتلاف "الفتح" عراق به عنوان زیر مجموعه چارچوب هماهنگی شیعی رایزنی با مسئولان و روسای احزاب و جریان های سیاسی این کشور را در راستای ابتکارعمل خود برای خارج کردن این کشور از بنبست سیاسی از طریق آغاز یک گفت وگوی ملی بین همه طرف های سیاسی آغاز کرد.
او در این راستا با محمد الحلبوسی رئیس پارلمان و رئیس ائتلاف العزم ملاقات کرد و سپس به اقلیم کردستان عراق رفت و با مسرور بارزانی نخست وزیر دولت محلی اقلیم کردستان عراق و مسعود بارزانی رئیس حزب دموکرات در اربیل و بافل طالبانی رئیس اتحادیه میهنی و رئیس جنبش نسل جدید و برخی دیگر از سران احزاب کُرد عراقی دیدار کرد.
وی سپس در بازگشت به بغداد با رئیس جبهه ترکمان ها و "جنین هنیس پلاسخارت" فرستاده و نماینده ویژه سازمان ملل متحد در عراق و رئیس جبهه ترکمنهای این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
در سایه این رایزنی های فشرده العامری نیز، مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق خواهان برگزاری جلسه گفت وگوی ملی سران سیاسی شد که این گفت وگو هفته گذشته بدون حضور نماینده جریان صدر برگزار شد و این جریان همچنان بر موضع خود در عدم مذاکره با دیگر جریان های سیاسی برای برون رفت از بحران تاکید کرد؛ هرچند که برخی لغو موعد برگزاری تظاهرات شنبه گذشته جریان صدر را به نوعی سیگنالی مبنی بر نرم شدن موضع این جریان و چه بسا ورود به مذاکره در آینده دانستند.
نظر شما