حوزه استانهای ایرنا، یک سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم میگذرد، دولتی که به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولتهای پس از انقلاب، هیچ دولتی بهاندازه دولت سیزدهم و آیتالله رئیسی میراثدار مشکلات، ضعفها و کاستیهای برجایمانده از دولت پیش از خود نبوده است.
وضعیت بد شاخصهای کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالشها که ماحصل سیاستگذاریها و اقدامات نادرست سالهای پیش از ۱۴۰۰ بود، شرایطی را رقم زد که به گفته آیتالله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!
با این حال گرچه چالشها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یک سال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالشهای گذشته و تلاش برای ریلگذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزههای مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر میرسد با گذشت یک سال از استقرار دولت، اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.
در این گزارش به اقدام دولت در توسعه شبکه برق در استان کهگیلویه و بویراحمد میپردازیم.
دولت تلاش می کند تا با تبدیل شبکه سیمی به کابلی برای پایداری شبکه، اجرای طرح دومداره برق حوزه کهگیلویه به منظور توسعه اشتغال و سرمایه گذاری و با تولید برق از طریق انرژی خورشیدی زمینه تقویت زیرساخت های برق در این خطه را فراهم کند.
در حالی که وابستگی کامل صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد به استان های مجاور، سیمی بودن بخش قابل توجهی از شبکه برق و نیاز به توسعه شبکه به منظور استفاده برای طرح های اشتغالزا، ایجاد یک تحول جدی در صنعت برق این استان را ضروری کرده است دولت سیزدهم در تلاش است تا تحقق راهبردهای پیش بینی شده به رضایتمندی شهروندان کمک کند.
کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ هزار مشترک صنعتی، کشاورزی و سایر بخش ها دارد و به منظور مدیریت مصرف برق در تابستان برق،محدودیت های شبکه اجرا می شود که امید می رود با تحقق برنامه های پیش بینی شده زمینه فعالیت بهتر این مشترکان فراهم شود.
تبدیل شبکه سیمی به کابلی
از آنجا که پایداری شبکه برق نخستین نیاز شهروندان برای رفاه و آسایش است تبدیل شبکه سیمی به کابلی مهمترین و فراگیرترین برنامه عملیاتی دولت مردمی آیت الله رییسی برای تحول در صنعت برق کهگیلویه و بویراحمد است.
کاهش افت ولتاژ، جلوگیری از سرقت های احتمالی ، کاهش نوسانات و ناپایداری ها، تامین برق پایدار، مدیریت مصرف و ارتقای سطح رضایتمندی مشترکان برق از مهمترین مزایای تبدیل شبکه سیمی برق به کابلی محسوب می شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت پایداری شبکه برق گفت:براساس برنامه ریزی انجام شده یکهزار کیلومتر از شبکه های برق سیمی این استان در سال جاری کابلی می شود.
جمال معتمدی زاده اظهار داشت: ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تحقق تبدیل شبکه های سیمی مذکور به کابلی در سال جاری پیش بینی شده است.
وی تاکید کرد:پارسال نیز ۴۰۰ کیلومتر از شبکه سیمی استان تبدیل به کابلی شد که ۱۶۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای آن صورت گرفت.
مجموع شبکه های سیمی برق در این استان به هزار و ۶۰۰ کیلومتر می رسد.
اجرای طرح برق دومداره کهگیلویه
طرح خط دو مداره برق رسانی به ایستگاه سرپری، دهدشت به دیشموک که از مصوبات سفر پارسال رییس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد است افزون بر ایجاد برق پایدار خانگی، ایجاد اشتغال در این منطقه را دارد.
کارشناسان حوزه برق این استان اعتقاد دارند که بهره برداری از خط دومداره برق مذکور افزون بر فراهم کردن زمینه رفاه مردم در این منطقه گرمسیری با تامین برق طرح های بزرگ سد آبریز و پتروشیمی دهدشت زمینه افزایش تولیدات کشاورزی و ایجاد صدها فرصت شغلی را نیز فراهم می کند.
سد آبریز که با هدف تامین آب ۳۰ هزار هکتار از زمینهای تشنه شهرستانهای کهگیلویه و چرام و همچنین تولید ۲۸ هزار مگاوات برق در روستایی به همین نام در حال ساخت است افزون بر ایجاد تعداد پرشماری شغل زمینه افزایش تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی را نیز فراهم می کند.
تامین برق پتروشیمی دهدشت با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن مواد پتروشیمی و پیش بینی ۲۴۰ فرصت شغلی که از طرح های اقتصادی بزرگ کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود ارمغان دیگر این طرح است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:این طرح که در زمان حاضر بیش از ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد با ۹۰میلیارد تومان اعتبار در دست ساخت است.
معتمدی زاده افزود:پایداری شبکه برق ۱۲ هزار خانوار متشکل از ۴۸ هزار نفر مناطق کهگیلویه،چاروسا و دیشموک از مزایای مهم طرح دومداره برق رسانی به ایستگاه سرپری، دهدشت به دیشموک است.
وی اظهار داشت:تامین برق سد آبریز و کارخانه پتروشیمی دهدشت از دیگر برکات بهره برداری از این طرح است.
معتمدی زاده تاکید کرد: طرح برق دو مداره سرپری، دهدشت به دیشموک در پنج فاز که چهار فاز با نصب پایه بتنی و یک فاز در مسیر کوه پات با نصب ۱۲ تاور در حال اجراست و قرار است امسال بهره برداری شود.
وی افزود:احداث شبکه فشار متوسط به طول۷۹ کیلومتر ،نصب یکهزار و ۱۰۰ اصل پایه فشار متوسط، ۱۲ دستگاه دکل فلزی یا تاور از بخش های مهم این طرح است.
پیش بینی واگذاری نیروگاه های کوچک
انرژی مورد نیاز برق شهروندان کهگیلویه و بویراحمد از استان های مجاور تامین می شود به همین علت دولت در تلاش است با واگذاری نیروگاه های کوچک افزون بر درآمدزایی از طریق انرژی خورشیدی به بهبود وضعیت معیشتی اقشار کم درآمد کمک کند.
حفظ محیط زیست و کاهش آثر گازهای گلخانه ای، توسعه نیروگاه های تجدید پذیر و کمک به افزایش ظرفیت برق کشور از دیگر مزایای این طرح است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ نیروگاه پنج کیلوواتی (مقیاس کوچک)به اقشار کم درآمد و زیر پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی در این استان واگذار می شود.
معتمدی زاده اظهار داشت: برای نخستین بار شمار قابل توجهی از مددجویان زیر پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد در دولت سیزدهم از نعمت نیروگاه خورشیدی بهره مند خواهند شد.
وی ابراز داشت: سهمیه اولیه سازمان بهزیستی استان در این واگذاری حدود هزار و ۸۰۰ نیروگاه و سهمیه کمیته امداد امام خمینی (ره) ۷۰۰ نیروگاه است.
معتمدی زاده تاکید کرد: در این طرح که با مشارکت بانک های استان و پرداخت تسهیلات بانکی اجرا می شودهر ۴۵ روز برق تولید شده از سوی دولت خریداری می شود.
وی گفت: مددجویانی متقاضی استفاده از این فرصت برای بهبود رفاه و معیشت و همچنین اشتغال به نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی استان مراجعه کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد، میزان تولید انرژی این نیروگاه ها را ۱۲.۵ مگاوات ذکر کرد و افزود: میزان درآمد هرخانوار کم درآمد از محل فروش انرژی این سامانه های پنج کیلوواتی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بصورت فروش دوره ای است.
تلاش برای راه اندازی هفت نیروگاه خورشیدی
مشارکت بخش خصوصی برای تولید از برنامه های مرسوم و اثربخش در بخش های مختلف است که ضمن کاهش بار مالی از دوش دولت به ایجاد فرصت های شغلی کمک می کند به همین علت راه اندازی هفت نیروگاه خورشیدی در کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت بخش خصوص در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد از برنامه ریزی احداث هفت طرح تولیدی برق با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در برخی از شهرستان های این استان خبر داد.
معتمدی زاده اظهار داشت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته با مشارکت بخش خصوصی هفت نیروگاه خورشیدی با تولید ۳۲ مگاوات برق در کهگیلویه و بویراحمد به تایید کارشناسان فنی رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد، اشتغال مستقیم احداث این نیروگاه ها را حدود ۸۰ نفر ذکر و یادآور شد: سرمایه گذاری در نظر گرفته شده برای احداث این نیروگاه ها ۶۵۰ میلیارد تومان است.
معتمدی زاده با بیان اینکه متقاضیان بخش خصوصی برای مشارکت در احداث این نیروگاه ها به سایت ساتبا sataba.ir مراجعه و اطلاعات لازم را از طریق این سایت دریافت کنند، یادآورشد: همکاری های لازم از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد با بخش خصوصی در این ارتباط صورت می گیرد.
طرح های هفته دولت کارنامه یک سال خدمت دولت
در حالی که پراکندگی روستاها، فرسودگی شبکه های برق رسانی، سخت گذری و معارضان محلی اجرای طرح های برق رسانی در کهگیلویه و بویراحمد را دشوار کرده است دولت با برنامه ریزی برای افتتاح یا کلنگ زنی ۳۶ طرح همت خود برای بهبود زیرساخت های شبکه برق در این استان را به نمایش گذاشته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۳۶ طرح برق رسانی با اعتباری بیش از ۷۵ میلیارد تومان هفته دولت امسال در استان افتتاح و کلنگ زنی می شود.
معتمدی زاده اظهار داشت:هفته دولت امسال ۲۵ طرح حوزه برق کهگیلویه و بویراحمد افتتاح و ۱۱ طرح نیز کلنگ زنی می شود.
معتمدی زاده، جمعیت خانوار بهره بردار از طرح های برق رسانی شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد در هفته دولت امسال را ۱۶ هزار و ۵۰۰ خانوار ذکر کرد.
وی گفت: طرح های برق رسانی هفته دولت امسال در بخش های احداث، اصلاح، توسعه، کاهش تلفات انرژی، برق رسانی روستایی و روشنایی معابر است که بخشی زیادی از مشکلات مُشترکان برق را مرتفع می کند.
وی اصلاح شبکه های برق در برخی از روستاهای شهرستان دنا، توسعه و احداث شبکه های برق ۳۸ روستای شهرستان گچساران، پروژه های سیمی به کابلی در هفت نقطه شهری یاسوج، پروژه اصلاحیه شبکه های برق روستای ظفرآباد چین شهرستان مارگون، اصلاح و بهینه سازی شبکه برق رسانی روستای سرآب ننیز و کلگه امیرشیخی باشت را از مهمترین طرح های مذکور اعلام کرد.
وی توسعه و احداث شبکه های برق رسانی طسوج چُرام، رفع ضعف ولتاژ شبکه های برق بخش قلعه رئیسی شهرستان کهگیلویه و توسعه شبکه برق رسانی ۱۰ روستای شهرستان بهمیی را از دیگر طرح های افتتاحی و کلنگ زنی شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد در هفته دولت امسال عنوان کرد.
دیگر اقدام های انجام شده
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح اصلاح و بهینهسازی شبکه برق ۲۵۰ روستای این استان در قالب طرح جهادی در دولت سیزدهم انجام شده است.
معتمدی زاده افزود: بیش از ۵۲۰ میلیارد ریال برای طرح اصلاح و بهینه سازی، کاهش تلفات این تعداد روستا در استان هزینه شد.
وی تصریح کرد: ۶۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف در سال گذشته در مناطق مختلف استان اصلاح و بهینه سازی شد.
معتمدی زاده گفت: هدف از این اقدام تأمین برق پایدار، جلوگیری از خاموشی های احتمالی برق و پیشگیری از نوسانات برق در کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
معتمدی زاده ابراز داشت: سه هزار میلیارد ریال از اعتبارات اصلاح،بهینه سازی و توسعه شبکه سال مالی ۱۴۰۱-۱۴۰۰جذب شد، که این میزان اعتبار نسبت به مدت مشابه ۱۰ برابر افزایش داشته است.
وی تاکید کرد: توسعه، احداث، اصلاح و بهینه سازی، کاهش نرخ تلفات انرژی، رفع نوسانات برقی، رفع ناپایداری های برق و تامین برق پایدار از اهداف اجرای این طرح ها در کهگیلویه وبویراحمد بوده است.
۲۸۵ هزار اشتراک برق در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۲۱۰ هزار اشتراک در روستاها سکونت دارند.
نظر شما