۲ شهریور ۱۴۰۱، ۱۶:۱۱
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 84864655
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون وزیر علوم: اجرای طرح تحول آموزش عالی دستاورد مهم دولت سیزدهم است

گناباد-ایرنا- معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اجرای طرح تحول آموزش عالی را از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم طی یک سال فعالیت این دولت ذکر کرد و گفت: برای تحقق کامل این طرح از همه ظرفیتهای موجود استفاده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر قاسم عموعابدینی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از مجتمع آموزش عالی گناباد در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: در طرح تحول آموزش عالی بر فراهم شدن زیرساختهای تمدن سازی گام دوم انقلاب مورد تاکید رهبر معظم انقلاب تاکید می شود که برای تحقق این مساله باید رویکرد جریان آموزش عالی به سمت تمدن سازی سوق یابد و  تغییرات در ابعاد مختلف  فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و حکمرانی ایجاد شود.

وی ادامه داد: در الزامات طرح تحول آموزش عالی که توسط دولت سیزدهم ابلاغ شده است، مسائل آموزشی و اقتصاد دانش بنیاد و چالش‌های این بخش مورد توجه قرار گرفته است که ساز و کارهای هر منطقه بنا بر حوزه مسوولیتی و عملکردی هر دانشگاه و یا مرکز آموزش عالی متفاوت است و باید با اصلاح و بازنگری و رفع این چالشها ظرفیتهای موجود در راستای اهداف طرح  تحول مذکور جهت دهی شوند تا این بخش در توسعه علمی و فرهنگی کشور نقش موثرتری داشته باشد.

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وجود چهار چالش اساسی در حوزه آموزش عالی کشور را یادآور شد و گفت: یکی از مهمترین این چالشها حکمرانی و تعاملات این بخش است و در راستای اهداف طرح تحول آموزش عالی تلاش می شود نقش حکم رانی دانشگاهها در فرآیند توسعه علمی و فناوری و فرهنگی کشور افزایش و یا ارتقاء یابد و همه بخشها اعم از فرمانداری ها و شهرداری ها و سایر دستگاههای اجرایی و همچنین مسوولان و دست اندرکاران ذیربط باید برای کاهش مشکلات مراکز آموزش عالی مناطق خود بکوشند.

دکتر عموعابدینی در تشریح دیگر رویکردها و اهداف طرح تحول آموزش عالی کشور و با اشاره به اینکه دانشگاهها باید نظام خدمت و عرضه محوری را به صورت دقیق اجرا کند، بیان کرد: به دلیل فقدان ارتباط مناسب صنعت و دانشگاه و توجه ناکافی به نیاز روز جامعه و بخشهای صنعتی و اقتصادی در تعریف رشته های دانشگاهی و در نهایت به دلیل توانمندی های ناکافی دانشجویان، دانش آموختگان دانشگاهی بیکار در سطح کشور زیاد است که به دلیل نداشتن توانمندی تخصصی لازم نتوانستند جذب بازار کار شوند.

معاون آموزش وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: با نظام عرضه محوری در فرآیند آموزش دانشگاهها و مراکز آموزش عالی این مشکل رفع می شود که باید متناسب با نیاز بخش صنعت کشور، رشته های آموزشی دانشگاهی طراحی و گسترش یابند.

وی اظهار داشت: از مجموع ۱۴۰ واحد آموزشی دوره های کارشناسی دانشگاهی ۱۲۰ واحد تئوری است و تعداد واحدهای عملی کم است، بنابراین باید میزان واحدهای عملی افزایش یابد تا توانمندی های علمی دانشجویان متناسب با رشته های تحصیلی ارتقاـ یابد.

وی توجه خاص به نخبگان را دیگر مسائل مهم مورد توجه در قالب طرح تحول آموزش عالی کشور دانست و گفت: هم اکنون بورس صنعتی توسط دانشگاه یزد شروع شده است که گسترش این مساله در سایر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی نقش مهمی در بهره گیری از ظرفیت نخبگانی برای رفع مسائل و مشکلات کشور دارد.

دکتر عموعابدینی توجه به چالشهای مربوط به  مسائل فرهنگی و خانواده را سایر ارکان مهم طرح تحول آموزش عالی برشمرد و  افزود: در این راستا ایجاد زیرساختهای لازم برای سنت حسنه ازدواج و تشکیل خانواده دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مورد عنایت قرار می گیرد.

وی عدالت محوری و تقویت دانشگاههای در حال توسعه و جوان و ایجاد بستر های لازم برای ارتقاء و هماهنگ شدن آنها با مراکز آموزش عالی در مراکز استانی را از رویکردها و تاکیدات وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ذکر و بیان کرد: در سفرهای استانی و بازدید از مراکز آموزش عالی مناطق مختلف و از جمله محروم این مساله مورد توجه قرار می گیرد.

معاون وزیر علوم با اشاره به ظرفیتهای مهم و سابقه تاریخی، فرهنگی و علمی گناباد گفت: مجتمع آموزش عالی این شهرستان در صورت ایجاد زیرساختهای لازم در راستای طرح تحول و آمایش آموزش عالی ظرفیت بالایی برای ارتقاء به دانشگاه را دارد و ما از هیچ تلاشی برای تحقق این موضوع دریغ نمی کنیم و در طرح آمایش نه به مفهوم ساماندهی بلکه در راستای ماموریت گرایی و رتبه بندی و ارزیابی های کیفی و مهارتی به این مساله توجه می شود.

فرماندار گناباد هم در این بازدید با اشاره به ظرفیتهای علمی و فرهنگی این شهرستان از جمله وجود ۹ دانشگاه و مرکز آموزش عالی با ۱۲ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل خواستار توجه بیشتر وزارت علوم، تحقیات و فناوری به ارتقاء مجتمع آموزش عالی گناباد به دانشگاه شد.

رضا نصیری اظهار داشت: وزارت علوم می تواند دانشگاهها و مراکز آموزش عالی این شهرستان را در راستای مسایل منطقه ای و استانی و حتی ملی ماموریت گرا کند، به طور یقین گناباد با برخورداری از ظرفیت های غنی دانشگاهی و وجود اعضای هیات علمی متبحر و توانمند این ماموریتهای علمی را به نحو احسن انجام می دهد.

مجتمع آموزش عالی گناباد زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای سه هزار و ۷۶۹ دانشجو در ۲۲ رشته دانشگاهی با ۴۵ نفر عضو هیات علمی است و توان افزایش دانشجویان تا سقف پنج هزار نفر را دارد.
۱۲ هزار دانشجو در ۹ دانشگاه و مرکز آموزش عالی شهرستان گناباد شاغل به تحصیل هستند.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha