عاطفه ملکیجو در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود مفهوم محیط زیست در بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران اظهارداشت: این مسئله باعث هماهنگی در میان کارها میشود، وجود مفهوم محدودیتهایی ایجاد میکند که باعث میشود ذهن هنرجویان متمرکز به موضوع و مکان خاصی باشد و به جای آنکه به شکل افقی و شاخه شاخه حرکت کند، به شکل عمودی پیشرفت میکند.
با توجه به اینکه محیط زیست یک موضوع بسیار مناسب برای جشنواره و مسئلهای جهانی است که در بیشتر رویدادهای جهانی به آن پرداخته میشود. لازم است که در ایران هم بیشتر به موضوع محیطزیست پرداخته شود
وی گفت: با توجه به اینکه محیط زیست یک موضوع بسیار مناسب برای جشنواره و مسئلهای جهانی است که در بیشتر رویدادهای جهانی به آن پرداخته میشود. لازم است که در ایران هم بیشتر به موضوع محیطزیست پرداخته شود تا توجه مردم به آن جلب شود؛ به ویژه اگر این پرداخت، از جنبه هنر باشد میتواند خیلی مؤثرتر از هر نوع پیام و اقدامی باشد؛ چراکه بیان هنر نرمتر و لطیفتر است و رسایی بالاتری دارد.
ملکیجو درباره تأثیرات این جشنواره بر هنرمندان جوان بیان کرد: ورود به این رویداد اتفاق مهمی برای هنرجویان و پلی به سمت آینده آنان است. افراد زیادی وارد فضای آکادمیک هنر میشوند که از میان آنان عده کمی به فضای حرفهای راه پیدا میکنند.
این هنرمند تصویرگر خاطرنشان کرد: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران مانند یک میانبر است و هنرجویان حاضر در آن سریعتر متوجه میشوند که چطور باید کار کنند تا وارد دنیای حرفهای شوند، بنابراین کارگاههایی که در این جشنواره تدارک دیده شده، میتوانند کاملاً کاربردی باشند. آشنایی و ارتباطی که میان هنرمندان صورت میگیرد و انتقال تجربه از هنرمندان حرفهای به هنرجویان نوپا میتواند به آنان کمک کند که راهکارهای کاربردی را فرا بگیرند و راهی میانبر برای ورود حرفهای به هنر پیدا کنند.
وی اظهارداشت: اگرچه هنرجویان از شهرهای مختلف و با سطوح آموزشی گوناگون در بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان حضور پیدا میکنند اما این تفاوت سطح نمیتواند در جشنواره مشکلساز شود.
ملکیجو گفت: از یک سو افرادی که به این جشنواره راه پیدا کردهاند دارای تواناییهای کافی هستند و از سوی دیگر در کارگاهها یکسانسازی آموزشی صورت میگیرد و اطلاعاتی به هنرجویان ارایه میشود که کاستیهای آنان را جبران میکند. ضمن اینکه در حوزه تجسمی بیشتر آموزهها از طریق مشاهده و دیدن است و افرادی که از نقاط مختلف کشور در این جشنواره حضور پیدا میکنند، تجربیاتی که داشته و آنچه دیدهاند را در اختیار همه قرار میدهند و این اتفاق میتواند بسیار جذاب باشد.
استاد کارگاه تصویرسازی بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران درباره تغییرات این دوره از جشنواره بیان کرد: رقابتی نبودن جشنواره باعث میشود که رقابت هنرجویان نه با یکدیگر بلکه با خودشان باشد و تلاش کنند آنچه هستند را ارتقا بدهند.
رقابتی نبودن جشنواره باعث میشود که رقابت هنرجویان نه با یکدیگر بلکه با خودشان باشد و تلاش کنند آنچه هستند را ارتقا بدهند
وی افزود: رقابتی نبودن وحدت گروهها و روحیه همکاری آنها را ارتقا میدهد و هنرجویان موضوعها و ایدههای بیشتری از یکدیگر میآموزند، همچنین دیگر اضطراب مسابقه وجود ندارد و به این ترتیب راهی برای بهتر ارائه دادن آثار و پیشرفت خودشان ایجاد میکنند.
ملکیجو با اشاره به اینکه پس از پایان کارگاهها، ارتباط میان اساتید و شاگردان تا سه ماه ادامه دارد، اظهارداشت: در این مدت میتوانیم در فضای مجازی به راحتی باهم در ارتباط باشیم و هنرجویان هر زمان کار جدیدی انجام دهند، میتوانند آن را برای استاد ارسال کنند و از او راهنمایی بگیرند.
استاد کارگاه تصویرسازی بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران گفت: همچنین هنرجویان به دلیل نبود مسابقه و رقابت میتوانند گزارشی از کارهایی که انجام میدهند را نیز ارائه و در عین حال نظراتشان را درباره کارهای یکدیگر اعلام کنند. هنرجویان علاقهمند هستند که سایر افراد هم پیشرفت کنند و این بسیار ایدهآل است و نتیجه خوبی دارد.
بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران به همت مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، به دبیری محمدمهدی رحیمیان در ۱۱ رشته ارتباط تصویری (پوستر)، خوشنویسی (نستعلیق)، سفال و سرامیک، عکاسی، کاریکاتور (کارتون)، مجسمهسازی، طراحی، نقاشی، نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب) و رسانههای هنری جدید (ویدیو آرت، چیدمان، هنر محیطی) با رویکرد محیط زیست از شهریور تا آذرماه امسال در تهران برگزار میشود.فراخوان این جشنواره ۲۸ تیرماه امسال منتشر شد.
نظر شما