به گزارش خبرنگار محیط زیست ایرنا، سید ابوالقاسم موسوی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت افزود: مساله پتروشیمی میانکاله موضوعی است که تحت تاثیر مسائل مختلف قرار داشت و نهادی به آن ورود نمی کرد اما رییس سازمان حفاظت محیط زیست پای کار ایستاد و مساله را جمع کرد، این اتفاق کوچکی نیست امیدواریم مسائل محیط زیستی تحت تاثیر مسائل حاشیه ای قرار نگیرد.
وی در ادامه سخنانش به تشکل های مردم نهاد محیط زیستی اشاره کرد و گفت: هزار و ۴۷ تشکل مردم نهاد محیط زیستی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۶۶۱ تشکل مجوز رسمی فعالیت دارند و ۶۰ تشکل هم به صورت ملی فعالیت می کنند.
وی اظهار داشت: بحث آمایش آموزشی محیط زیست استان ها هم در دستور کار قرار دارد، بر این اساس هر استان براساس چالش جدی محیط زیستی که دارد انتخاب می شود تا نسبت به رفع انها اقدام کنند، به عنوان مثال آذربایجان شرقی موضوع عشایر، آذربایجان غربی شکارچیان، ایلام اطفای حریق و تهران رستوران ها و فروشگاه های زنجیره ای مد نظر قرار گرفتند.
موسوی گفت: همچنین بحث ترتیب تسهیلگر محیط زیستی هم جزو برنامه های معاونت آموزش سازمان محیط زیست است که بر اساس آن قرار است در هر روستا یک تسهیلگر محیط زیستی داشته باشیم، کار آغاز شده و هم در روستا و هم شهر انجام خواهد شد.
به گفته وی خانه محیط زیست هم در کشور تشکیل خواهد شد تا مردم، سمن ها و به طور کلی دوستداران و دغدغه مندان محیط زیست در آن گرد هم آیند و به بخش های مختلف محیط زیست بپردازند.
وی ادامه داد: همچنین طرح محیط یار در تمام مدارس حاشیه مناطق حفاظت شده سراسر کشور در حال انجام است که بر این اساس طرح یک ساعت با محیط بان در مدارس اجرا می شود در این طرح محیط بانان در مدارس حاضر می شوند و با دانش آموزان درباره اهمیت محیط زیست گفت و گو می کنند.
مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی و مسوولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: بحث مدیریت اجتماعی پسماند را هم داریم، وقتی صحبت از پسماند می شود تمام توجهات به سمت دولت و شهرداری معطوف می شود در حالی که واقعیت این است که اگر مردم پای کار نباشند و زباله توجیه اقتصادی نداشته باشد این مشکل حل نخواهد شد.
وی افزود: اکنون در دو روستای استان مازندران سمن های محیط زیستی به اهالی آموزش دادند و بر این اساس سطل های بزرگ زباله را جمع اوری کردند و به جای آن دو سطل پسماند خشک و تر جایگزین کردند که اکنون پسماندهای خشک را به کمپوست تبدیل می کنند و پسماندهای خشک را می فروشند، زباله در آن روستاها حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است و معضل شیرابه هم از بین رفته است. وزارت کشور هم در این زمینه با ما همکاری می کند. اکنون ۵۰ روستا پای کار اجرای این طرح هستند، در فاز بعدی برای شهرها هم برنامه داریم.
نظر شما