با هرگونه تعطیلی واحد معدنی در خراسان رضوی مخالف هستیم

مشهد-ایرنا- رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: تعطیلی هیچ بنگاه اقتصادی اعم از صنعتی، معدنی یا تجاری پذیرفته شده نیست، بلکه به جای آن باید شیوه کار به منظور رفع آسیب آن از سوی متولیان ارایه شود.

امیررضا رجبی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر یک واحد معدنی مانند معادن سنگ "ده غیبی" برای محیط زیست یا منابع طبیعی آسیب زا هستند، به جای حکم به تعطیلی آنها باید متولیان شیوه کار آن را به ما ارایه دهند تا آسیب وارده کاهش یابد.

وی اظهار داشت: در حوزه معدن ما باید همیشه به فکر اکتشاف و افزایش استخراج بیشتر معادن باشیم، اما گاهی اوقات استخراج مواد معدنی ممکن است در عرصه های طبیعی بوده یا در منطقه ای مواد خاص اتمی قرار داشته باشد، لذا محدودیتهای در استخراج مواد معدنی بوجود می آید.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: همواره باید کار اکتشاف و استخراج مواد معدنی انجام شود و متولیان متناسب با شرایط آن منطقه باید میزان استخراج را اعلام کنند نه اینکه معدن را تعطیل نمایند، در واقع هیچ وقت نباید کار استخراج متوقف شود بلکه باید شرایط استخراج مواد معدنی در مناطق خاص تغییر کند.

رجبی اضافه کرد: کمیته تعامل با اداره محیط زیست یا منابع طبیعی تشکیل می دهند و روشهای استخراج و میزان آن مشخص می گردد، در هر شرایط یا هر روشی که این کمیته اعلام کند، استخراج مواد معدنی انجام می گیرد اما بعضا می گویند برای اینکه دردسر نشود، آن واحد را تعطیل کنید.

وی اظهار داشت: حل این مسایل نیاز به بحث و بررسی دارد و باید سازمانهای مردم نهاد را در این بخش توجیه کرد، در هر صورت معادن نیز جز انفال است، مردم از عواید آن منتفع می شوند لذا باید مانند محیط زیست و منابع طبیعی مورد توجه قرار گیرد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: استقرار واحدهای معدنی و فرآوری این مواد قیمت تمام شده تولید کالاها را کاهش می دهد، لذا استخراج معادن و فرآوری آن در واحدهای تولیدی علاوه بر اشتغال، کالاها را با قیمت کمتری به دست مردم می رساند.

رجبی خاطر نشان کرد: تعداد کل پروانه های بهره برداری معادن خراسان رضوی ۹۹۱ مورد است که در این خصوص تاکنون ۲۸ هزار و ۹۰۱ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و برای ۱۲ هزار و ۳۳۴ نفر شغل ایجاد شده است. میزان کل ذخایر اثبات شده این معادن ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلون تن در ۴۶ نوع ماده معدنی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha