علیرضا نوروزی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت بر اساس بند الف تبصره ۱۸ قانون ۱۴۰۰ به منظور کمک به واحدهای تولیدی اشتغالزا و با هدف رفع معضل بیکاری، ایجاد توازن و توسعه منطقهای از محل عوائد ناشی از هدفمندی یارانهها اعتباری در نظر گرفته که قرار است به دستگاههای اجرایی کشور و استانها داده شود تا به عنوان آورده دولت در قالب تسهیلات و منابع بانکی حمایت از طرحهای تولیدی اشتغالزا پرداخت شود.
وی سهم گیلان را از این تسهیلات در مجموع یک هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان عنوان و بیان کرد: این اعتبار شامل آورده دولت و منابع بانکی به صورت اعتبار اشتراکی برای طرحها در قالب تسهیلات کمبهره و تسهیلات یارانهدار اعطاء میشود.
مدیرکل اقتصاد و دارایی گیلان گفت: از مجموع طرح هایی که برای دستگاههای اجرایی بمنظور برخورداری از این تسهیلات در استان در نظر گرفته شده تاکنون ۳۸۹ طرح با ارزش حدود ۵۴۶ میلیارد تومان به مرحله انعقاد قرارداد و پرداخت رسیده است.
وی دستگاههای متولی این تسهیلات را جهاد کشاورزی، صنعت، پارک علم و فناوری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، راهداری و حمل و نقل جاده ای، بافت فرسوده و بهزیستی با تعهد اشتغال سه هزار و ۶۳۶ نفر ذکر و اظهار کرد: زمان پیشبینی شده برای انعقاد قرارداد و جذب و اعطای این تسهیلات پایان شهریورماه سال جاری است.
نوروزی با تاکید بر ضرورت جذب تسهیلات در نظر گرفته شده به منظور ایجاد اشتغال جدید در استان با اشاره به آماری از عملکرد دستگاههای اجرایی افزود: تا کنون ۱۷۹ طرح جهاد کشاورزی به ارزش ۲ هزار و ۲۱ میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی همچنین با اشاره به ۱۵ طرح معرفی شده بخش صنعت، معدن و تجارت گفت: برای این ۱۵ طرح ۱۹۱ میلیارد تومان پرداخت شد که این میزان پرداختی نشاندهنده جذب حدود ۹۷ درصد از این تسهیلات است؛ ضمن اینکه دربخش گردشگری و صنایع دستی ۶۶ طرح به ارزش۱۷۳ میلیارد تومان به مرحله انعقاد قرار داد و پرداخت رسیده که بیانگر جذب ۲۳ درصدی تسهیلات در این بخش است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی گیلان همچنین با بیان اینکه در حوزه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هم برای ۲۸ طرح حدود ۱۳ میلیارد تومان پرداخت شده است، گفت: در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات سه طرح به ارزش ۳۰۰ میلیون تومان و در بحث بهزیستی هم ۲۰ طرح به تصویب رسیده که در مرحله طی کردن مراحل نهایی انعقاد قرار داد و پرداخت است.
وی مهمترین ویژگی روند تسهیلات تبصره ۱۸ را مشارکت منابع دولت و منابع بانکی برای حمایت از طرحهای اشتغالزا عنوان و بیان کرد که مهلت جذب مابقی اعتبارات تا پایان شهریورماه اعلام شده است.
نوروزی اظهار داشت: در مجموع از محل منابع تبصره ۱۸ در بخش جهاد کشاورزی ۳۵ درصد، میراث و گردشگری ۲۳ درصد، راه و شهرسازی در بخش بافت فرسوده ۶۴ درصد، راهداری و حمل و نقل جاده ای ۱۸ درصد، صنعت و معدن ۹۷ درصد، پارک علم و فناوری ۵۱ درصد، تعاون ۳۹ درصد و ارتباطات و فناوری اطلاعات ۰.۶ درصد از این اعتبارات جذب شده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی گیلان جذب کامل این تسهیلات را مستلزم تعامل همه جانبه بین دستگاه اجرایی، متقاضی تسهیلات، فعال اقتصادی و بانک ها عنوان و با اشاره به استقرار دبیرخانه این تسهیلات در اداره کل اقتصاد و دارایی گیلان بیان کرد: با توجه به حساسیت موضوع که تاکید بر افزایش سطح اشتغال و معضل بیکاری در استان ها است مدیران استان هم تلاش کردند تا با مدیریت و راهبری با هماهنگی استانداری با عضویت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای معرفی و اختصاص تسهیلات به طرح هایی که منجر به اشتغالزایی می شود و توجیهات فنی دارد، دقت و تمرکز لازم را در بررسی طرح ها داشته باشند.
نظر شما