به گزارش روز شنبه ایرنا، در گزارش دویچه وله آمده است: نتایج به دست آمده از بررسیهای شرکت پژوهش بازار آلمان (GfK) نشان میدهد، بحران انرژی و نرخ بالای تورم در این کشور، اعتماد مصرف کنندگان به قدرت خرید آنها را به پایینترین سطح در ۳۰ سال اخیر کاهش داده است.
بر اساس دادههای این پژوهش که میان ۲ هزار آلمانی انجام شد، نرخ اعتماد مصرف کنندگان از ۳۶.۵ در ماه ژوئیه (مردادماه)، ۵.۶ واحد کاهش پیدا کرده است.
«رولف بورکل» کارشناس بخش مصرفکننده این شرکت در این باره گفت: هرچه هزینههای موادغذایی و انرژی بیشتر شود، قدرت مالی مردم برای دیگر مصارف کمتر خواهد شد.
وی هشدار داد: تورم برای آلمانها در نقطه بسیار حساسی قرار دارد.
براساس این گزارش، با نزدیک شدن نیمه سرد سال نگرانیهای دولت آلمان از قطع کامل صادارت گاز توسط روسیه در واکنش به تحریمهای شدید اتحادیه اروپا علیه مسکو، رو به افزایش است. در ماههای گذشته میزان صادرات گاز روسیه به آلمان در پارهای از اوقات به صورت «قطره چکانی» بودهاست.
یک پژوهش جداگانه توسط مجله «بیزینس اینسایدر» که به تازگی نتایج آن منتشر شد، نشان داد که بیش از نیمی از آلمانها از چندی پیش در حال صرفهجویی به منظور کاهش هزینههای انرژی خانوار هستند.
فرآیند صرفه جویی در بخشهای صنعتی آلمان نیز شکل گرفتهاست، به طوریکه، آژانش شبکه فدرال این کشور که در حوزه انرژی فعالیت دارد در روزهای گذشته از افت ۲۱.۳ درصدی مصرف بخش صنعتی در ماه ژوئیه در مقایسه با میانگین زمان مشابه در سال گذشته خبر داد.
دولت آلمان نیز در همین راستا برای صرفه جویی در مصرف انرژی قانون محدود کنندهای برای گرمایش ساختمانهای دولتی تصویب کرده است. این قانون که در مدت زمان کمی بیش از یک هفته لازم الاجرا میشود و در ابتدا به مدت ۶ماه به قوت خود باقی خواهد ماند.
در قانون جدید آلمان بسیاری از ساختمانهای عمومی مثل تالارها و سالنهای راهآهن ممکن است به صورت محدودی گرم شوند.
دولت آلمان میگوید این قانون بخشی از یک تلاش همگانی برای صرفهجویی در انرژی و کاهش وابستگی به گاز روسیه است.
در همین حال، پیشبینیها نشان میدهد نرخ تورم برای آلمانیها همچنان افزایشی خواهد بود.
بنابر داده های آژانس آمار فدرال آلمان (Destatis)، اقتصاد این کشور به عنوان به بزرگترین اقتصاد اروپا در سال جاری هیچگونه رشدی را ثبت نکرده است و بیاعتمادی اقتصادی در کسبوکارها نیز روند افزایشی دارد.
بر اساس این گزارش، مراکز تحقیقاتی اقتصادی مختلف در آلمان نسبت به ادامه این روند و احتمال رکود اقتصادی در این کشور تا پایان سال جاری میلادی (آغاز فصل زمستان) هشدار دادهاند.
بوندس بانک (بانک مرکزی آلمان) هفته گذشته در گزارش ماهانه این بانک اعلان کرد که احتمال وقوع رکود در این کشور بسیار بالاست و افزایش تورم همچنان ادامه خواهد یافت و این احتمال وجود دارد در پائیز امسال حتی از ۱۰ درصد هم فراتر رود.
شبکه خبری سیانان به تازگی در گزارشی در این باره نوشت: با گذشت ۶ ماه از جنگ اوکراین، کشورهای غربی همچنان تلاش میکنند تا در پاسخ به این بحران متحد و قوی باقی بمانند، اتحاد فرا آتلانتیکی بین آمریکا و کشورهای اروپایی بر تداوم حمایت های اقتصادی و نظامی از کی یف ادامه می دهد. اکنون با گذشت این مدت زمان، رهبران و مقام ها در سراسر اروپا نگران عواقب ادامه این وضعیت هستند که ممکن است با فرا رسیدن زمستان و فصل سرما که بحران هایی همچون افزایش بهای مواد غذایی وانرژی، محدود بودن منابع انرژی و وقوع رکود اقتصادی را به همراه خواهد داشت، این اتحاد و یکپارچگی در حمایت از کی یف را دچار تزلزل کند.
اولاف شولتز صدراعظم آلمان و رابرت هابک وزیر اقتصاد این کشور به تازگی از یک سفر سه روزه از کانادا بازگشتند. مقامات آلمانی برای مذاکره با کانادا برای تولید انرژیهای جایگزین مثل هیدروژن و گاز مایع به این کشور سفر کرده بودند.
نظر شما