به گزارش ایرنا، فعالیت های ورزش همگانی تضمین کننده سلامت و تندرستی جسمی و روانی همراه با نشاط اجتماعی است که در شرایط بحران جامعه از جمله شیوع کرونا زیست بانوان را با بهبود و شادابی همراه میکند.
کارشناسان ورزش همگانی گلستان معتقدند با بسیج عمومی و پرداختن همه دستگاه های اجرایی به توسعه ورزش همگانی از فقر حرکتی بانوان استان جلوگیری خواهد شد.
توسعه ورزش همگانی در استقبال بانوان به ورزش نقش ویژهای دارد
رییس هیات ورزشهای همگانی گلستان گفت: اجرای متعدد برنامههای ورزشی با رویکرد خانوادهمحور، تلاش برای حضور روستاییان و به خصوص زنان و دختران در برنامههای ورزشی بیش از گذشته برای پیشگیری و جلوگیری از بحران سونامی کم تحرکی بانوان مورد تاکید است.
الهه غیناقی با تاکید بر نقش موثر ورزش همگانی در شادابی جامعه به ویژه برای بانوان و دختران افزود: توسعه ورزش همگانی نقش بسزایی در تشویق بانوان و دختران به ورزش و کاهش عوارض جسمی، روحی و اجتماعی در بین آنان دارد.
وی با اشاره به ضرورت حمایت مالی از ورزش همگانی برای ترویج و توسعه آن اظهار امیدواری کرد که هزینههای توسعه و ترویج ورزش های همگانی در راستای حمایت از بانوان و جلوگیری از بحران کمتحرکی تامین شود.
دسترسی بیشتر به اماکن ورزشی در کاهش کم تحرکی بانوان تاثیرگذار است
رییس گروه بیماریهای غیرواگیر گلستان به ایرنا گفت: مهمترین علت کم تحرکی کودکان، نوجوانان و به ویژه بانوان و دختران استان تغییر سبک زندگی است.
حمیده صادقزاده افزود: عدم دسترسی به مکان های ورزشی دولتی در برخی مناطق شهری و روستایی، ایمننبودن فضای پیادهروی و دوچرخهسواری در شهر برای عموم به ویژه کوکان و بانوان، در دسترس نبودن پارکبازی ایمن، بالابودن هزینه ثبت نام در باشگاه های خصوصی و محدود بودن باشگاه های قابل دسترس برای بانوان و کودکان از جمله عوامل مهم کم تحرکی جامعه به خصوص در بانوان است.
وی اظهار داشت: پایین بودن سواد سلامت عموم مردم در خصوص خطرات کم تحرکی و تبعات آن، پیشرفت صنعت، فنآوری و استفاده از ماشین آلات در فعالیت های منزل و استفاده از وسایل نقلیه در رفت و آمد از عوامل مهم دیگر در افزایش کم تحرکی بانوان و کودکان به شمار میرود.
رییس گروه بیماریهای غیرواگیر استان گلستان گفت: با افزایش کم تحرکی، افراد مقداری از استقامت و قدرت عضلات خود را از دست می دهند زیرا همچون گذشته از عضلات خود استفاده نمی کنند و ممکن است در آینده دچار دردهای اسکلتی - عضلانی مثل کمردرد شوند.
صادقزاده افزود: با کمتحرکی استخوان افراد ضعیفتر شده و با از دست رفتن مواد معدنی در معرض پوکی استخوان قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: افرادی که کم تحرکی داشته متابولیسم بدنشان تحت تاثیر قرار گرفته و تجزیه قندها و چربی ها برای بدن آن ها دشوار شده و در معرض چاقی و دیابت هستند.
وی بیان کرد: از معایب دیگر کم تحرکی، اخلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن و گردش خون است و فرد در معرض بیماری های قلبی و عروقی می گیرد و تعادل هورمون های بدن برهم خورده و بدن بیش از گذشته دچار التهاب میشود.
رییس گروه بیماریهای غیرواگیر استان گلستان گفت: آموزش فعالیت بدنی و اصلاح شیوه زندگی سالم به عنوان یکی از موضوعات اصلی آموزشی در زمان ارائه مراقبت ها در گروه های سنی مختلف مورد است.
وی اظهار داشت: هرساله کمپینهای اطلاعرسانی تحرک بدنی در گلستان اجرا میگردد و در مدت زمان معین جلسات آموزشی و محتوی متناسب با تحرک بدنی به صورت حضوری و مجازی در اختیار مردم قرار می گیرد.
رییس گروه بیماری های غیرواگیر گلستان گفت: برگزاری کلاس های ورزشی فوق برنامه، تخفیف برای هزینه های شرکت در برنامه های ورزشی، گسترش مسیرهای ایمن برای افزایش پیاده روی و دوچرخه سواری، ساخت و گسترش خیابان های ویژه پیاده روی و دوچرخه سواری و آموزش مربیان ورزشی برای ارائه برنامه های ورزشی مناسب در مقاطع سنی به تفکیک جنس و شرایط خاص، از جمله راههای توسعه فعالیت بدنی و جلوگیری از سونامی کم تحرکی است.
صادقزاده افزود: برگزاری ورزشهای همگانی با مقاطع زمانی مشخص در طول سال با انعکاس در رسانه های همگانی، ایجاد کلینیک های آزمون آمادگی جسمانی، تعدیل هزینه و تعرفه های ثبت نام کلاس های ورزشی، تخفیف ویژه استفاده از امکانات ورزشی برای اقشار در معرض خطر، ایجاد مراکز ورزشی خاص جهت گروه های سنی مختلف، ایجاد شرایط رفت و آمد فعال در شهرهای جدید و مسکن مهر، احداث مراکز تفریحی و ورزشی در مناطق محروم از سونامی کمتحرکی جلوگیری خواهد کرد.
وی اظهار داشت: شهرداریها و دهیاریها میتوانند با اختصاص زمینهای بلااستفاده برای ایجاد فضاهای ورزشی، تجهیز پارکهای محلی برای ورزش مدارس، ارتقا کیفیت پیاده روها براساس استاندارد در کاهش کم تحرکی گامهای موثری بردارند.
وی بیان کرد: توسعه ورزش همگانی به ویژه برای افراد آسیبپذیر و آموزش مربیان ورزشی برای ارائه برنامههای ورزشی مناسب در مقاطع مختلف سنی، جنسی و شرایط خاص، متقاعد کردن خیرین برای ساخت ورزش های محلی و اختصاص مکان های مناسب برای انجام فعالیت های بدنی برای بانوان مورد انتظار است تا با این تدابیر از بروز سونامی کم تحرکی بانوان در گلستان جلوگیری شود.
گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا دارد.
نظر شما