رونق طرح جهش تولید در دیمزارها؛ امید کشاورزان گلستان به سودآوری از زمین‌های کم‌بازده
برداشت کلزا در استان گلستان

گرگان - ایرنا - جهش تولید در دیمزارها، اقدام موثر ستاد اجرایی حضرت امام (ره) در راستای پشتیبانی از تولید، پایداری اشتغال و محرومیت زدایی، بهبود معیشت بهره‌برداران، رونق کشاورزی در اراضی دیم‌زار و کم‌بازده است که با استقبال دیم‌کاران گلستان، سطح کشت این طرح امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۵ برابر شد.

مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، امسال در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها ۷۱ هزار هکتار از زمین زراعی گلستان زیر کشت غلات و دانه‌های روغنی رفت و بهره‌برداران در استفاده از این طرح رتبه سوم کشوری را بعد از کرمانشاه و خوزستان به خود اختصاص دادند.

براساس داده های آماری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در گلستان، طی  سال زراعی جاری (مهر ۱۴۰۰ تا پایان شهریور امسال،  در طرح جهش تولید در دیمزارهای ۹ شهرستان مرزی و محروم شمال  استان۴۰ هزار هکتار کلزا، ۱۷ هزار هکتار گندم، ۱۰ هزار هکتار جو و ۳ هزار هکتار به کشت محصولات علوفه‌ای رفت.

اجرای طرح جهش تولید توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در گلستان از سال زراعی ۹۹ - ۹۸ با نظارت این ستاد و هماهنگی سازمان جهادکشاورزی و با کشت ۲۰ هزار هکتار کلزا در دیم‌زارهای کم‌بازده شمال گلستان آغاز شد.

طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کم‌بازده کشور از جمله گلستان توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در مدت زمان پنج ساله برنامه‌ریزی اجرا می شود.

سطح اراضی زراعی گلستان ۵۳۹ هزار و ۳۸۶ هکتار با ۸۷ هزار بهره بردار است که حدود ۷۷ درصد آن اراضی دیم بوده و بیشترین فعالیت بهره برداران این خطه، کشت گندم، جو و کلزا است.

 تاکید بر گسترش چتر حمایت از جهش تولید در دیمزارهای گلستان

رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان معتقد است: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان در راستای استفاده بهینه از اراضی با کمک مشاوران فنی برای حمایت از بهره برداران این منطقه در رونق تولید است.

محمد بزرعلی افزود: با توجه به حمایت‌ها و مزایای این طرح، در سال زراعی جاری استقبال بهره‌برداران دیمکار در استان افزایش یافته و بهره‌برداران زیادی از مزایای این طرح استفاده کردند.

وی اظهار امیدواری کرد: در سال زراعی جدید و با تداوم حمایت‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) شاهد افزایش چشمگیر عملکرد اراضی زیرپوشش دیم استان در محصولات مختلف باشیم.

رونق طرح جهش تولید در دیمزارها؛ امید کشاورزان گلستان به سودآوری از زمین‌های کم‌بازده

جهش تولید در دیمزارها اقدامی بجا است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها توسط ستاد اجرایی فرمان امام در این استان اهداف مهمی چون افزایش عملکرد در واحد سطح، کمک به بهبود معیشت اقشار مناطق محروم، اصلاح الگوی کشت، استفاده از بذور گواهی شده استاندارد، تناوب زراعی و کشت مستقیم پیگیری می‌شود.

محمدرضا عباسی به خبرنگار ایرنا افزود: سال زراعی جاری در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان به طور میانگین عملکرد محصول در واحد سطح بین ۱۲ تا ۱۵ درصد نسبت به سال زراعی قبل افزایش یافت.

وی خاطرنشان کرد: طی ۲ سال اخیر برای اجرای جهش تولید در دیمزارهای استان و بهره‌گیری از طرح‌های دانش‌بنیان در حوزه تولید کشاورزی ۱۱۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شد که ۵۰ میلیارد ریال آن به صورت وام ارزان  قیمت برای خرید ادوات کشاورزی با کارمزد چهار درصد و بازگشت پنج ساله به بهره برداران واجد شرایط پرداخت شد.

آمادگی گلستان برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سال سوم

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: سهمیه طرح جهش تولید در سطح ۲۱۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان برای سال زراعی آینده ابلاغ شده و پیگیر مقدمات اجرایی آن هستیم.

عباسی افزود: در اجرای سومین سال جهش تولید در دیمزارهای استان با همکاری ستاد اجرای فرمان امام، به‌کارگیری ۲۱۰ کارشناس تدارک دیده شده است.

وی همچنین از برگزاری همایش توجیهی استانی برای کارشناسان و مدیران جهادکشاورزی شهرستانی در هفته آینده خبر داد و گفت: در عین حال، بخش زراعت جهادکشاورزی گلستان برای استفاده از ظرفیت ستاد اجرایی فرمان امام در جهش تولید محصولات کشاورزی همه امکانات خود را بسیج خواهد کرد.

 به گفته وی اکنون  گندم، جو، کلزا، کاملینا، گیاهان دارویی، علوفه، نخود و عدس محصولات زیر پوشش این طرح هستند و بهره برداران می توانند از مزایای آن در افزایش تولید محصول در اراضی دیم خود استفاده کنند.

مطابق گزارش مسوولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در گلستان، برای سومین سال اجرای طرح مزبور پوشش ۲۱۰ هزار هکتار از اراضی دیمزار استان سهمیه در نظر گرفته شده که بهره‌برداران طرف قرارداد از مساعدت در بیمه محصولات کشاورزی، تامین ادوات کشاورزی، تامین کودهای ریزمغذی و غنی سازی بذر و توانمندسازی کارشناسان و بهره‌برداران با اجرای برنامه های ترویجی و آموزشی برخوردار خواهند شد.

استفاده از ظرفیت اراضی دیم در گلستان که حدود ۷۷ درصد از اراضی زراعی استان را شامل می شود، با تداوم و گسترش طرح مزبور در این منطقه می تواند دستیابی به جهش تولید در استان را با اهدافی چون پشتیبانی از تولید، پایداری اشتغال و محرومیت زدایی، بهبود معیشت بهره‌برداران، رونق کشاورزی در اراضی دیم زار و کم بازده شمال استان با کشت محصولات کم آب طلب و وابسته به نزولات آسمانی و کمک به امنیت غذایی کشور را دوچندان کند.

گلستان با وسعت بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۶۵۳ هزار هکتار زمین زراعی، بیش از ۳۲ هزار هکتار باغ و چهار میلیون واحد دامی دارد.

همچنین استان گلستان در تولید دانه های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.

گلستان رتبه سوم کشوری اجرای «طرح جهش تولید» را کسب کرد/ اجرا در ۲۱۰ هزار هکتار از دیمزار

جهش تولید در ۷۰ هزار هکتار از دیم‌زارهای گلستان آغاز شد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha