استاندار همدان: آب سالم و منطبق با استانداردهای علمی در طرح آبرسانی به دست شهروندان همدانی می‌رسد

همدان- ایرنا- استاندار همدان گفت: با تکمیل و بهره برداری از طرح آبرسانی پایدار و بلندمدت به همدان، آبی کاملا سالم، بهداشتی و منطبق بر استانداردهای علمی به دست شهروندان می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی فرزاد شامگاه شنبه در شانزدهمین جلسه شورای آب استان همدان، افزود: وجود آرسنیک در آب موضوعی نیست که افراد غیر متخصص در رابطه با آن نظر بدهند و این موضوع توسط متخصصان حوزه بهداشت و کارشناسان وزارت نیرو بررسی و سلامت آب مورد تایید قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه همه مطالعات این طرح پیش از اجرا انجام شده است، اظهار داشت: هرگونه اظهار نظر در رابطه با این موضوع توسط افراد غیر متخصص تنها موجب تشویش اذهان عمومی می شود.

قاسمی فرزاد تاکید کرد: به مردم اطمینان خاطر می‌دهیم که آب این طرح به صورت کامل تصفیه می‌شود و پس از انجام مراحل فیلتراسیون، آب آشامیدنی سالم، بهداشتی و منطبق بر استانداردهای بهداشتی روز دنیا به دست مردم خواهد رسید.

وی تصریح کرد: امروز(شنبه) در گفتگویی با وزیر نیرو و برای رفع مشکلات آب همدان به صورت اضطراری بر حفاری ۳۰ حلقه چاه جدید تاکید شد.

استاندار همدان با اشاره به اینکه برای حفر ۲۰ حلقه چاه جدید نقاط مستعد شناسایی شده است، ادامه داد: اجرای سریع عملیات حفاری چاه‌ها و انتقال آب از آن به شبکه آبرسانی همدان تاکیدات وزیر نیرو بود.

وی افزود: اجرای خط موازی آبرسانی از دیگر موارد این گفتگو بود و مقرر شد با ظرفیت سازی جدید، چاه‌های شناسایی شده در مناطق گنج تپه، امزاجرد و انصارالامام حجم تامین آب افزایش یابد.

قاسمی فرزاد با اشاره به حواشی ایجاد شده در فضای مجازی در رابطه با وجود آرسنیک در طرح آبرسانی به همدان گفت: وزیر نیرو تاکید کرد که از بهترین امکانات فیلتراسیون برای تصفیه این آب استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: وزیر نیرو در این خصوص اشاره کرد، تنها در همدان نیست که این مباحث عنوان می‌شود، به مردم اطمینان می‌دهیم آبی بهداشتی و منطبق بر استانداردها و مباحث علمی تحویل و وارد شبکه خواهد شد.

استاندار همدان: آب سالم و منطبق با استانداردهای علمی در طرح آبرسانی به دست شهروندان همدانی می‌رسد

استاندار همدان با اشاره به اینکه تدابیر میدانی برای پیشبرد امور و حل مسائل مربوط به آب بسیار اهمیت دارد، افزود: از ظرفیت مشاوران وزارت نیرو برای حفاری و بهره برداری از چاه‌ها و اتصالات استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: از ۳۰ حلقه چاه آب جدیدی که قرار است حفر شود متناسب با ظرفیت موجود، ۱۵ حلقه چاه توسط شرکت آب منطقه‌ای و ۱۵ حلقه چاه دیگر نیز توسط آب و فاضلاب استان حفاری می شود.

قاسمی فرزاد با تاکید بر اینکه باید در طول ۷۲ ساعت آینده میزان آبدهی و ظرفیت چاه‌ها افزایش یافته و اصلاح شود، گفت: کشت دوم محصولات کشاورزی در استان همدان ممنوع است و هیچگونه توجیهی دراین زمینه قابل قبول نیست و  با خاطیان برخورد می شود.

وی ادامه داد: کشت دوم علاوه بر هدر دادن منابع آبی، موجب فرسایش خاک نیز می شود.

استاندار همدان اظهار داشت: از کشاورزانی که آب چاه و مصرفی کشت خود را در اختیار شهروندان قرار دادند قدردانی می کنیم و آنها نگران نباشند چراکه این چاه‌ها امانی هست و پس رفع شرایط بحرانی، چاه‌ها دوباره به کشاورزان بازگردانده می شود.

وی افزود: سرعت عمل در تامین آب همدان بسیار مهم است و پیوستن سرشاخه‌های بالادست، اهمیت ویژه‌ای به حفظ منابع آب سد اکباتان دارد.

قاسمی فرزاد گفت: بنا بر اعلام جهاد کشاورزی در این زمان از سال بیشتر محصولات باغداران برداشت شده است و آبیاری بیش از حد محصولات کشاورزی نیز زیاد به کار نمی‌آید.

وی اظهار داشت: چاه‌ منابع مطمئنی برای تامین آب نیست و نباید همه منابع زیرزمینی را تاراج کنیم.

استاندار همدان گفت: باید به سمت بستن چاه های غیر مجاز، اصلاح الگوی کشت، جلوگیری از کشت دوم، آبیاری قطره‌ای و توسعه گلخانه‌ها حرکت کنیم.

استاندار همدان در پایان این جلسه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در یک سطح به نسبت پایدار قرار داریم، افزود: سد اکباتان مراحل پایانی ذخایر خود را می گذراند و به دنبال تامین آب شهر از طریق چاه‌ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان چاه‌های زیادی را در اختیار شبکه آبرسانی قرار داده‌اند، اظهار داشت: خط موجود (در دشت همدان- بهار) کشش انتقال آب چاه‌های کشاورزی اضافه شده را ندارد و برنامه ریزی شده طی ۲ روز آینده یک خط ۴۰۰ میلی‌متر برای انتقال آب چاه‌ها راه اندازی شود.

قاسمی فرزاد گفت: خط کنار گذر نیز ظرف یک تا ۲ روز آینده تکمیل و با بهره‌برداری از آن تعادل در شبکه آبرسانی برقرار می شود.

وی ادامه داد: لوله گذاری خط اصلی آبرسانی به همدان نیز تکمیل شده و پمپ‌ها و الکتروموتورها در حال نصب است.

استاندار همدان تاکید کرد: به منطور پیش‌بینی موارد پدافتدی، مجوز حفر تعدادی چاه صادر شده که عملیات حفاری آن‌ها در حال انجام است‌.

قاسمی فرزاد در پاسخ به این سوال که چرا جلسات شورای آب در ساعات شب برگزار می‌شود، تصریح کرد: اعضای جلسه در طول روز مشغول اجرای کارهای مصوب در جلسه قبل هستند و به همین دلیل و پس از بررسی مسائل و کارهای روزانه، جلسه در ساعات شب برگزار می‌شود.

فرماندار بهار نیز در این نشست گفت:امروز ۱۴ حلقه چاه در این شهرستان به خط آبرسانی همدان متصل شده است و فردا نیز ۲ حلقه چاه دیگر به خط متصل می‌شود.

روح‌الله نباتی با اشاره به اینکه اتصالات ۱۶۰ و ۲۵۰ لیتر در ثانیه به زودی تکمیل می‌شود، گفت: برخی از روستاهای همدان که نزدیک بهار هستند تخلفات کشت دوم دارند که با توجه به قرار گرفتن در حوزه استحفاظی همدان ما به طور قانونی نمی توانیم برای جلوگیری از برداشت آب توسط آن‌ها اقدام کنیم.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همدان نیز در این جلسه گفت: همه مقالاتی که در رابطه با آرسنیک ارائه شده نشان می‌دهد تصفیه خانه‌های پیشرفته توان جداسازی آرسنیک از آب را دارد.

حسن خانجانی موقر افزود: باید اطمینان کامل به مردم بدهیم که با استفاده از شیوه‌های نوین تصفیه، در خروجی شبکه هرگونه آلودگی آب برطرف می‌شود.

به گزارش ایرنا، در پی کاهش جدی بارش ها و خشکسالی ناشی از آن، ذخیره آب سدهای استان همدان به ویژه سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان بسیار کاهش یافته است.همین امر در روزهای اخیر موجب بروز مشکل و تنش آبی در شهر همدان و اعمال زمان بندی قطع شبکه در شهر شده است.
در این مدت «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو ۲ بار به صورت سرزده به همدان سفر کرده است و در جریان این سفرها در بازدید از طرح آبرسانی به همدان و همچنین بررسی روند مسایل و مشکلات مرتبط با خشکسالی و تنش آبی این استان با اشاره به تلاش جدی دولت برای رفع مشکل تنش آبی ناشی از خشکسالی از جمله در استان همدان گفت: شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی به همدان ظرف دو تا سه هفته آینده به بهره برداری می رسد.
احمد وحیدی وزیر کشور نیز در سفری یک روزه به استان روند اجرای طرح آبرسانی به همدان و خروج این شهر از وضعیت بحرانی را بررسی کرد.
طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این پروژه در ۱۸ سال گذشته بلاتکلیف بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته است، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری های جدی استاندار همدان و حمایت های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.
طرح آبرسانی به همدان با خط انتقال به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح تامین آب بلند مدت شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر در دستور کار قرار دارد.
عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز شده ولی در سال‌های گذشته به کندی پیش می‌رفت و به نوعی متوقف شده بود که از سال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع تامین آب آشامیدنی شهر همدان با پیگیری شبانه روزی استاندار همدان در اولویت کاری وزارت نیرو قرار گرفت و با پیگیری های ویژه و تزریق اعتبارات مناسب، این پروژه از حالت توقف کامل خارج و وارد پیشرفت در اجرای کار شد و فعالیت کارگاه‌ها از سر گرفته شد و مرحله اول آن برای آبرسانی به شهر همدان رو به اتمام است.
اقدامات صورت گرفته در طول چهار ماه گذشته بسیار ارزشمند است و پیشرفت فیزیکی این پروژه، با گذشته قابل قیاس نیست.این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع ۵۷۶ متر است که ایستگاه شماره یک و ۲ هر کدام ۲۲۰ متر و ایستگاه شماره سه ۱۳۶ متر طول پمپاژ دارد.
میانگین بارش‌های استان همدان در سال جاری آب ۴۴ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha