به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی فرزاد روز سه شنبه در بیست و دومین نشست اعضای شورای تامین آب استان همدان افزود: بر اساس زمانبندی اعلام شده در سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان همدان (۶ مرداد) که برای بهرهبرداری از پروژه آبرسانی بلند مدت به همدان، ۲ ماه فرصت تعیین شد، این طرح به زودی و پیش از فرارسیدن زمان تعیین شده تا ۶ مهر بهرهبرداری خواهد شد.
وی ادامه داد: با همیاری و مساعدت کشاورزان و مشارکت افرادی که نذر آب داشتند، تعداد قابل توجهی از چاههای کشاورزی در مدار آبرسانی به شهر همدان قرار گرفته است.
استاندار همدان اظهار داشت: خط بای پس(گذرگاه) این طرح به طول ۱۶ کیلومتر، مراحلی پایانی آزمایش را میگذراند و تا سه روز آینده وارد مدار بهره برداری می شود که با بهره برداری از این خط ۱۶ کیلومتری، میزان اعمال قطعی های شبکه آبرسانی همدان به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
قاسمی فرزاد با بیان اینکه طرح آبرسانی بلند مدت به همدان نیز مراحل پایانی خود را سپری می کند، تاکید کرد: مخازن ایستگاه های شماره یک و ۲ این طرح آبگیری شده است و پس از تایید کارشناسان و مهندسان ناظر، خط مابین ایستگاه شماره ۲ و سه مورد آزمایش قرار میگیرد.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: پیمانکار پیشین این طرح، ۱۷ کیلومتر از خط پایانی را سالهای گذشته به صورت ناقص اجرا و بدون انجام اتصالات در پنج نقطه، لوله ها را در زیر خاک مدفون کرده و به شکل ناقص تحویل داده بود.
وی با بیان اینکه بخشی از تاخیر انتقال آب به همدان به خاطر همین اشکال بود، که البته وزارت نیرو پیگیریهای حقوقی خود را در این زمینه انجام می دهد ادامه داد: با تلاش شبانه روزی دستگاه های مرتبط امیدواریم تا پیش از تاریخی که رییس جمهور اعلام کردهاند، این طرح به بهره برداری برسد.
قاسمی فرزاد با اشاره به مطرح شدن موضوعاتی در رابطه با آلودگی و وجود آرسنیک و فلزات سنگین در این آب، خاطرنشان کرد: بر اساس آزمایشات دانشگاه علوم پزشکی همدان و تهران ، وزارت نیرو و چند دستگاه دیگر که مامور شده بودند، در مجموع نتیجه آزمایشات این است که نگرانی ای در این زمینه وجود ندارد و به جرات اعلام می کنیم که تصفیه خانه شهید بهشتی و مهاجران جز تصفیه خانه های پیشرفته و مدرن ما هستند که می توانند همه آلودگی ها و فلزات سنگین را تصفیه و سلامت آب را تضمین کنند.
استاندار همدان اظهار داشت: خروجی آب یک آب سالم بهداشتی و با کیفیت خواهد بود که آزمایشات خروجی تصفیه خانه این موضوع را تصدیق خواهد کرد.
به گزارش ایرنا؛ سد تالوار از نوع خاکی با هسته رسی است و دارای ارتفاع از پی ۸۸ متر، طول تاج ۵۲۹ متر و عرض تاج ۱۲ متر بوده و با حجم کل۵۰۰ میلیون متر مکعب، سالانه ۲۲۶ میلیون متر مکعب آب را تنظیم میکند.
خط انتقال این طرح به طول ۱۴۰ کیلومتر با سه ایستگاه پمپاژ و ۱۵۰ هزار متر مکعب مخازن تعادلی به پایان رسیده و در مرحله آزمایش به سر می برد.
عملیات اجرایی این پروژه از ۱۷ سال پیش آغاز شده بود و با تلاشهای دولت سیزدهم و علی اکبر محرابیان (وزیر نیرو) منابع مالی این پروژه، در فروردین ماه امسال تامین و در طول ۶ ماه آماده بهره برداری شده است.
نظر شما