به گزارش خبرنگار ایرنا، یعقوبعلی نظری روز یکشنبه در جشنواره تجلیل از تعاونیهای برتر خراسان رضوی در محل استانداری اظهار داشت: افرادی که به صورت فردی فعالیت اقتصادی دارند را می توان ترغیب به پیوستن به تعاونی یا اتحادیه ها کرد.
وی بیان کرد: تعاونی یک ظرفیت است که نفع آن فردی نبوده بلکه شامل گروهی از افراد می شود، اما باید از این ظرفیت بدرستی استفاده شود، در غیر این صورت تعاونیها نمی توانند به هدف غایی خود دست یابند.
وی خاطر نشان کرد: قاعده تعاونی ها را مردم تشکیل می دهند لذا همکاری آنان با یکدیگر چه در بخش نرم افزاری و چه در بخش سخت افزاری می تواند هدف و نتیجه مطلوب را محقق کند، لذا در تعاونی ها است که هم افزایی معنا پیدا می کند و همه از سرمایه معنوی و مادی خود برای تحقق یک هدف بهره میگیرند.
نظری ادامه داد: تعاونی های مبتنی بر مبانی دینی و اعتقادی در عرصه های مختلف می توانند توانمندیهای مردمی را به میدان بیاورند، با این حال این تعاونی ها فواید و اشکالاتی نیز دارند، هدف از جشنواره تجلیل از تعاونی ها برتر نیز صرفا تشویق تعاونی های برتر نیست، بلکه هدف براه انداختن جریان تعاونی در جامعه بوده به این معنا که تشکیلاتی شکل گیرد تا همه مردم بتوانند در عرصه های اقتصادی مشارکت داشته باشند.
استاندار خراسان رضوی گفت: تعاونی ها به خوبی می توانند سرمایه های خرد مردمی را مدیریت و از آنها بهره برداری کنند، از این طریق می توانند با بهره گیری از سرمایه های خرد مردمی، گره گشایی لازم را انجام داد و با بهره گیری از مشارکت مردم و جذب سرمایه های خرد، تحولی را در خراسان رضوی بوجود آورد.
وی اظهار داشت: ما در بخش اقتصادی خراسان رضوی اقدام به ایجاد قرارگاه های مختلف نمودیم زیرا معتقد هستیم که ستادهای موجود پاسخگو نیستند اما قرارگاه تعریف مشخصی دارد که شامل رصد، تصمیم، حمایت و هدایت به لحظه و بهنگام منابع است.
نظری بیان کرد: در هر صورت ما حامی تعاونی ها هستیم و می خواهیم با همراهی تعاونگران عیوب کار شناسایی شود تا همه تعاونی ها در جهت رسیدن به اهداف خود به موفقیت دست یابند، با توجه به نگاه تحول گرایی که در خراسان رضوی وجود دارد به طور قطع از برنامه های تحول گرای تعاونیها استقبال می شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: از هر فعالیت اقتصادی در خراسان رضوی حمایت می شود و حمایت از تعاونی هایی که نفع آن به گروه بیشتری می رسد، بیشتر هم خواهد بود لذا هدف ما در حوزه تعاونی، گسترش قاعده مردمی در قالب تعاونی ها، ساماندهی و سرعت بخشی و کیفیت بخشی به فعالیتهای آنها است و امیدواریم سال آینده تعاونی های بیشتری را به عنوان تعاونی برتر مورد تشویق قرار دهیم.
وی از صاحبان تعاونی های خراسان رضوی خواست در قالب اتاق تعاونی برنامه تحول گرایی را طراحی کنند تا بتوان کیفیت سطح فعالیتهای تعاونی ها را برای اثرگذاری بیشتر در جامعه ارتقا بخشید ، هر تعاونی یک هدف مشخصی را با گسترش فعالیت کمی و کیفی خود در پیش گیرد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز گفت: امسال برای انتخاب تعاونی های برتر ۹۰۰ تعاونی در سامانه به صورت هوشمند ثبت نام کردند که از این تعداد ۸۹ تعاونی به مرحله داوری رسیدند و در ۱۷ رشته به رقابت پرداختند که در نهایت ۹ تعاونی به عنوان تعاونی های برتر شناخته شدند، از این تعداد فقط تعاونی مرزنشینان سرخس توانست رتبه برتر را در جشنواره ملی تعاونی های برتر بدست آورد.
محمد امین بابایی اظهار داشت: در مجموع طی یک سال گذشته ۱۵۶ تعاونی و اتحادیه با چهار هزار و ۳۵۸ نفر عضو و ۳۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری و اشتغالزایی برای ۲ هزار و ۸۸۳ نفر در استان خراسان رضوی تشکیل شده است،
وی ادامه داد: ۸۲۸ تعاونی تولیدی- توزیعی خراسان رضوی با سهم ۱۱ درصدی از کل تعاونی های فعال استان، ۲ هزار و ۲۹۸ تعاونی در بخش خدمات با سهم ۳۰ درصدی، هزار و ۷۳۰ تعاونی در بخش کشاورزی با سهم ۲۳ درصدی و ۹۲۶ مورد تعاونی هم در بخشهای دیگر استان فعال هستند.
بابایی تعداد تعاونیهای فعال در حوزه دانش بنیان استان را هشت مورد با ۴۳ عضو و ۴۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری و ۸۴ نفر اشتغال و تعداد تعاونی های فعال استان در حوزه توسعه عمران را پنج مورد ذکر کرد.
هوشمندسازی سامانه و کاهش ثبتنام تعاونی ها
رییس اتاق تعاون خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: برای نخستین بار مسوولیت ستاد برگزاری جشنواره تعاونی های برتر به اتاق تعاون واگذار شد که با اندک بضاعت مالی که داشت موفق به برگزاری شایسته جشنواره انتخاب تعاونی های برتر شد.
رضا رمضانی افزود: تعاونی ها بهترین و مناسب ترین جایگاه پیوند میان اقتصاد فرهنگ و سیاست به شمار می روند و تعاونی های خراسان رضوی در همه بخشها مورد توجه اتاقها و تشکلهای بخش خصوصی بوده اند.
وی به هوشمندسازی سامانه ثبت نام از تعاونی ها در جشنواره انتخاب تعاونی ها برتر امسال خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: پیچیدگی های این سامانه باعث شد که از ۱۴ هزار تعاونی در استان وجود دارد، ۸۹ تعاونی توانستند به مرحله داوری برسند، به نظر می رسد بازنگری در این سامانه ضروری باشد.
رییس اتاق تعاون خراسان رضوی گفت: بارها گفته شده است که باید سهم تعاون از اقتصاد کشور به ۲۵ درصد برسد، اما ثبت تعاونی ها و صدور مجوز برای فعالیت آنها پروسه بسیار طولانی دارد که باید این بخش مورد توجه قرار گیرد.
رمضانی بیان کرد: برای نخستین بار تعاون ایران وارد عرصه اتحادیه بینالمللی تعاونی های جهان شد که این مقدمه ای برای پیروزی های بعدی است، امسال نیز اتاق تعاون خراسان رضوی با همکاری تعاونیهای کشور ساخت ۲۰۰ هزار مسکن، تامین مصالح ساختمانی برای ۳۰۰ هزار واحد و بازسازی بافتهای فرسوده را آغاز کرده است.
وی تامین زمین مناسب برای ساخت مسکن کارگران و اختصاص بخشی از بودجه دولتی به اتاق تعاون را خواستار شد و گفت: اتاق بازرگانی ۲۵ برابر و اتاق اصناف هفت برابر اتاق تعاون بودجه دارند که ۵۰ درصد از این بودجه ها از محل بودجه دولتی تامین می شود، از سوی دیگر درخواست می شود که زمینی در بخش اراضی جدیدی که از محل جابه جایی لشکر ۷۷ در مشهد بدست آمده است به ساخت "برج تعاون" در این شهر اختصاص یابد.
وی با طرح این پرسش که چند درصد از منابع بانک توسعه تعاون صرف تعاونی ها می شود؟ افزود: می گویند که اتاق تعاون، تعاونی ها را تشویق کند تا سرمایه هایشان را به بانک توسعه تعاون بیاورند اما این مستلزم نگاه ویژه به تعاونی ها است.
در پایان این نشست از ۹ تعاونی برتر و ۹ تعاونی شایسته تقدیر در خراسان رضوی تجلیل شد.
نظر شما