به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیر کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی روز سهشنبه در این مراسم اظهار کرد: شعار نهاد کتابخانه های عمومی کشور ارائه خدمت در راستای افزایش دانایی و آگاهی به عموم مردم است، امروز کتابخانهها با ارائه بیش از۴۰ خدمت با هدف پاسخگویی به نیازهای دانشی و اطلاعاتی مردم در حال فعالیت هستند.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان افزود: همگرایی در جهان اسلام در کتابخانه های عمومی با محوریت آستان قدس رضوی می تواند باعث تعاملات، مبادلات و تسهیلگری در دسترسی به منابع در اختیار کتابخانه های عمومی جهان اسلام شود، از این رو راهاندازی اتحادیه کتابخانههای عمومی جهان اسلام با پرچمداری آستان قدس رضوی میتواند اثرگذار باشد.
رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: همافزایی و همکاری در انجام کارها باعث رقم خوردن اتفاقات موثر و مفید میشود.
حجت الاسلام سید جلال حسینی افزود: تاریخ نشان داده هر جا که مردم را باور کرده ایم به موفقیتهای بزرگی دست یافته ایم، امروز نیز باید در حوزههای مختلف به جوانان فرصت دیده شدن داده شود و آنان را باور کنیم تا برای آینده نخبگان موثری را تربیت کنیم.
مصحح (تصحیح کننده) کتاب "منتخب القصائد" نیز در این مراسم اظهار کرد: نخستین دستگاه چاپ در قرن ۱۵ میلادی اختراع و در قرن ۱۸ وارد ایران شد.
مصطفی لعل شاطری افزود: در دوره قاجار، عباس میرزا نائب السلطنه نخستین چاپخانه را در تبریز با استفاده از تکنیک چاپ سربی تاسیس کرد اما به واسطه دسترسی مردم به نسخ خطی و بهرهگیری از زیبایی آن، کمتر مورد استقبال قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: در سال ۱۲۴۹ قمری صنعت چاپ سنگی وارد ایران شد و نخستین کتاب چاپ شده توسط این صنعت یک جلد قرآن کریم به کوشش میرزا صالح شیرازی بود، در همان سال نیز در مشهد نخستین کتاب چاپ سنگی به همت آستان قدس رضوی با تولیت موتمن الملک با نام "منتخب القصائد" توسط "علی راقم مشهدی" به چاپ رسید.
لعل شاطری اضافه کرد: کتاب منتخب القصاید نخستین کتاب انتشار یافته از سوی چاپخانه آستان قدس رضوی در سال ۱۲۹۴ قمری و به عنوان اولین کتاب چاپی مشهد است، این اثر دربردارنده مجموعهای از قصاید "علی راقم مشهدی"، از خوشنویسان و شاعران مشهدی است که با کتابت او نیز آماده چاپ شد.
وی گفت: جلد و صحافی، قطع، کاغذ، خط و صفحه آرایی از جمله ویژگیهای ظاهری این کتاب است، در بعد محتوا نیز هر چند قرارگیری اشعار به صورت پشت سر هم از توالی منظمی برخوردار نیست، اما با خوانش متن، میتوان سه زیر شاخه مدح، منقبت و ذکر رشادتها و مصائب ائمه اطهار(ع) و خاندان ایشان، مدح متولیان، حکمرانان و فعالان سیاسی و نظامی خراسان را تشخیص داد.
۱۱ شهریور ماه در تقویم ملی به عنوان روز ملی صنعت چاپ نام گرفته است.
نظر شما