مهدی رمضانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از روز سه شنبه ۱۵ شهریور، تردد زائران از مرز باشماق به سمت اقلیم کردستان عراق و عتبات عالیات به صورت رسمی آغاز و زیرساخت های لازم ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه چهار موکب اسکان و تغذیه در کربلای معلی و یک موکب فرهنگی نیز ایجاد شده است، افزود: یک موکب هم در سلیمانیه عراق برای خدمت به زائران بر پا شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان یادآور شد: در حال حاضر ۳۷ موکب در استان، شهرستان مریوان و باشماق بر پا شده که ۱۰ مورد آن مربوط به مریوان و ۲ موکب در باشماق است.
رمضانی از برگزاری ۱۳ جلسه ستاد استانی برای هماهنگی خدمات بهتر به زائران اربعین خبر داد و اضافه کرد: جلسات در شهرستان ها هم توسط فرمانداران برگزار شده است.
وی با تاکید بر اینکه پیش بینی های لازم برای محل اسکان اضطراری در شهرستان های تابعه صورت گرفته است، ادامه داد: پیش بینی مکانهای لازم برای اسکان و استقرار زائران در شهر مریوان نیز انجام شده و از این لحاظ مشکلی وجود ندارد
انجام اقدامات زیرساختی مورد نیاز برای رفاه زائران و تسهیل در خروج آنان از مرز باشماق، ایجاد گیت گذرنامه، فراهم کردن آب، برق، تلفن ثابت و همراه، امداد و نجات، بیمارستان سیار، آتش نشانی، برنامه های فرهنگی، تامین اتوبوس، مینی بوس و سواری برای حمل و نقل از شهر مریوان به مرز باشماق، از جمله اقدامات انجام شده است که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان به آن اشاره کرد.
رمضانی اظهار داشت: اقدامات دیگری هم از جمله ایجاد پارکینگ مورد نیاز، خط کشی مسیرهای مواصلاتی، لکه گیری، نصب علائم راهنمایی و رانندگی، روشنایی معابر و رفع نقاط حادثه خیز و شانه سازی و تعریض جاده مریوان به باشماق صورت گرفته است.
امسال با تصمیم وزارت کشور، مرز باشماق مریوان برای اولین بار جهت تردد زائران اربعین انتخاب شده است.
مریوان در ۱۲۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
نظر شما