به گزارش ایرنا، معاون وزیر نیرو در این آیین گفت: اجرای این طرح بعنوان یک طرح ملی برای نخستین بار در کشور از استان آغاز و به تدریج در دیگر استان ها نیز اجرایی خواهد شد.
محمد کمانی با بیان اینکه انتظار این است که با اجرای این طرح در مصرف ۸۰۰ مگاوات انرژی برق صرفه جویی شود، افزود: مدیریت مصرف و توسعه انرژی های تجدیدپذیر از اولویت های اصلی وزارت نیرو است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد نیز در این آیین که در آن ۲۰۰ هزار دستگاه چراغ کم مصرف ال ای دی جایگزین لامپهای گازی می شود، گفت: در کنار طرحهای زیرساختی گستردهای که به منظور افزایش پایداری و ارتقاء عملکرد شبکه توزیع برق در استان در دست اجراست، تعویض چراغهای روشنایی گازی با لامپهای فوق کم مصرف ال ای دی نیز با هدف مدیریت و کاهش مصرف انرژی الکتریکی آغاز شده است.
علی جم افزود: در این طرح جایگزینی سیستمهای روشنایی پرمصرف با هدف کاهش مصرف انرژی، کاهش تولید گازهای گلخانهای در مقیاس کلان، کاهش آلودگیهای زیست محیطی و در نهایت کاهش مصرف سوختهای فسیلی انجام می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به درجه حفاظت بالای لامپهای LED، این نوع از لامپها بر اساس تکنولوژیهای جدید تولید شده و به همین سبب به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند و از کیفیت روشنایی بالاتری نیز برخوردار است.
جم، مزایای این لامپها را کیفیت مناسب روشنایی، بالا بودن طول عمر و پایین بودن میزان مصرف برق اعلام کرد و یادآور شد: عمر این چراغ ها ۱۰ سال است و میزان مصرف برق آنها نیز یک چهارم چراغ های گازی است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد افزود: این استان دارای ۲۸۶ هزار و ۷۸۰ دستگاه چراغ روشنایی در معابر است که ۲۲۷ هزار و ۳۳۰ دستگاه آن گازی، ۵۱ هزار و ۶۶ دستگاه کم مصرف و ۸ هزار و ۳۸۴ دستگاه ان ال ای دی است و در قالب یک تفاهم نامه با هزینه ۳۴۸ میلیارد تومان قرار است همه چراغهای گازی بهینه سازی شود که با اجرای این طرح سالانه ۱۱۶ مگاوات ساعت برق در استان صرفه جویی می شود.
جم گفت: یکی از زمینههای صرفهجویی انرژی در شبکههای برق، اصلاح روشنایی معابر درون و بین شهری است، شبکههای روشنایی معابر درون و بین شهری کشور حدود ۱۰ میلیون چراغ را شامل میشود که مصرف برق آنها حدود هزار مگاوات است.
جم کاهش مصرف از طریق طرح تعدیل روشنایی معابر را از دیگر برنامه های شرکت برق در زمینه مدیریت مصرف اعلام و تصریح کرد: تعدیل روشنایی معابر بهطور سنتی به این معناست که چراغهای روشنایی داخل شهر را به صورت یک در میان روشن می کنند و این مهم زمانی که کشور با محدودیت تامین انرژی مواجه است، موجب کاهش مصرف انرژی شبانگاهی میشود.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان یزد میزان خاموشی برق به ازای هر مشترک در استان را ۶۰ دقیقه بیان کرد و گفت: این رقم ۴۰۰ دقیقه به ازای هر مشترک است .
وی با بیان اینکه این یزد از نظر کاهش تلفات انرژی الکتریسته در میان شرکتهای توزیع برق سراسر کشور در صدر قرار دارد، ادامه داد: اکنون میزان تلفات برق در استان ۶.۰۵ درصد و میانگین کشوری ۹.۹ می باشد و این نشان از جلوگیری از هدر رفت انرژی و استفاده بهینه انرژی بویژه در عرصه صنعت و تولید می باشد .
تعداد مشترکان برق استان یزد را ۷۴۵ هزار و ۶۷ مورد بیان کرد و افزود: بخش صنعت ۱۲ هزار و ۲۵۸ (۱.۷ درصد) مشترک، بخش خانگی ۶۰۰ هزار ( ۸۱ درصد) مشترک، بخش کشاورزی ۱۱ هزار و ۴۴۸ (۱.۵ درصد) مشترک، بخش تجاری ۱۰۲ هزار و ۸۹۲ ( ۱۳.۵ درصد) مشترک و بخش عمومی با ۱۷ هزار و ۲۴۲ ( ۲.۳ درصد ) اشتراک، مشترکان این شرکت را تشکیل می دهند.
از مجموع یک هزار و ۳۰ روستای استان ۹۷۹ روستا دارای برق (۹۹.۷۴ درصد) هستند، همچنین از مجموع ۲ هزار و ۲۸۶ چاه کشاورزی استان نیز حدود ۹۷ درصد به شبکه برق وصل شده است.
نظر شما