ژئوپارک قشم بهترین نمونه توسعه پایدار جامعه محلی و مشارکت فعال بانوان است

قشم - ایرنا - رییس شبکه جهانی ژئوپارک‌های یونسکو ژئوپارک جزیره قشم را بهترین نمونه مشارکت جامعه محلی و بانوان در فرآیند دستیابی به توسعه پایدار در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه معرفی کرد.

به گزارش ایرنا از اعلام روز چهارشنبه روابط‌عمومی و امر بین‌الملل سازمان منطقه آزاد قشم، این مطلب را پروفسور نیکولاس زوروس در آیین افتتاحیه هفتمین کنفرانس ژئوپارک های منطقه آسیا و اقیانوسیه که به صورت حضوری و مجازی در ژئوپارک ساتون تایلند برگزار شد، عنوان کرد.

وی گفت: ژئوپارک قشم به عنوان تنها ژئوپارک غرب آسیا و خاورمیانه می‌تواند الگوی مناسبی برای ایجاد و توسعه ژئوپارک در سایر کشورها باشد.

ژئوپارک قشم بهترین نمونه توسعه پایدار جامعه محلی و مشارکت فعال بانوان است

علیرضا امری کاظمی مدیر ژئوپارک جهانی قشم که به عنوان میهمان در این مراسم حضور دارد، اظهار داشت: رییس شبکه جهانی ژئوپارک‌ها در این مراسم به بررسی عملکرد ژئوپارک‌های جهان در چندسال گذشته پرداخت و در سرفصل‌های مختلف ماموریت‌ها و معیارهای این مجموعه‌ها را بررسی کردند.

وی توضیح داد: در یکی از سرفصل‌ها که مربوط به مشارکت جامعه محلی و بانوان در توسعه اقتصادی و اجتماعی می‌باشد، قشم به عنوان بهترین نمونه یاد شد و از فعالیت‌های انجام شده این حوزه تقدیر به عمل آمد.

ژئوپارک قشم بهترین نمونه توسعه پایدار جامعه محلی و مشارکت فعال بانوان است

مدیر ژئوپارک جهانی قشم یادآورشد: معرفی حضور فعال بانوان قشم در ارتقای وضعیت اقتصادی جامعه محلی و فعالیت‌های مربوط به ژئوپارک در بین ۱۷۷ ژئوپارک جهان از ۴۶ کشور به عنوان بهترین نمونه موجب افتخار قشم و کشور است و نشان از توانمندی بانوان این سرزمین دارد.

به گفته امری‌ کاظمی، در این مراسم که صبح امروز (چهارشنبه شانزدهم شهریور ۱۴۰۱) در ژئوپارک ساتون تایلند برگزار شد، بیش از ۵۵۰ شرکت‌ کننده به صورت حضوری و آنلاین از سراسر آسیا و اقیانوسیه حضور داشتند که پروفسور نیکولاس زوروس رییس شبکه جهانی ژئوپارک ها و کریستف واندنبرگ رییس برنامه بین‌المللی علوم زمین و ژئوپارک های یونسکو سخنران کلیدی این مراسم بودند.

ژئوپارک قشم بهترین نمونه توسعه پایدار جامعه محلی و مشارکت فعال بانوان است

به گزارش ایرنا، چهاردهم شهریور جاری افشار فتح الهی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از دریافت کارت سبز و تمدید عضویت ژئوپارک قشم در شبکه جهانی ژئوپارک های یونسکو به مدت چهار سال خبر داده بود.

وی اعلام کرده بود، در جلسه شورای عالی ژئوپارک های یونسکو، ژئوپارک قشم با اکثریت قاطع آرا موفق به دریافت کارت سبز و تمدید عضویت شده است.

ژئوپارک های جهان هر چهار سال مورد ارزیابی کارشناسان یونسکو قرار می گیرند و در صورت تایید موفق به دریافت کارت سبز و تمدید عضویت به مدت چهار سال می شوند و در غیر اینصورت با کارت زرد یا قرمز که به معنی تعلیق و لغو عضویت می باشد، روبرو می شوند.

ژئوپارک منطقه ای است با وسعت کافی که مرزهای آن به وضوح مشخص شده و چندین پدیده بارز زمین شناسی در محدوده آن قرار دارد و میراث زمین شناختی آن ناحیه با مدیریتی دقیق و دایمی حفظ و نگهداری شود و این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون خود نقش موثری ایفا کند.

ژئوپارک ممکن است علاوه بر پدیده های زمین شناسی از آثار تاریخی، بوم شناسی، باستان شناسی و میراث فرهنگی و طبیعی دیگر برخوردار باشد که ژئوپارک قشم دارای تمامی ویژگی های یاد شده است.

ژئوپارک قشم به واسطه واقع شدن در منطقه راهبردی خلیج فارس از اهمیت بالایی برخوردار است و از طرف دیگر، این ژئوپارک به دلیل قرار گرفتن بین ژئوپارک های شرق آسیا و اروپا جایگاه خاصی در منطقه و بین ژئوپارک ها پیدا کرده است.

شورای عالی ژئوپارک های یونسکو از ۱۲ عضو متخصص تشکیل شده و مدیر ژئوپارک جهانی قشم به عنوان تنها عضو غرب آسیا و خاورمیانه در این شورا حضور دارد.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران و منطقه خلیج فارس تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha