به گزارش ایرنا، نزدیکی مرز تمرچین به کربلا معلی و آب هوای بسیار مطلوب این مسیر در کنار ارائه خدمات مناسب به زائران اربعین حسینی، باعث شده تا عملا این نقطه مرزی نه تنها توسط زائرانی از شمال و شمال غرب کشور مورد استقبال قرار گیرد، بلکه مورد توجه زائرانی از جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز واقع شده است.
در سالهای گذشته، مرزهای غرب و جنوب غرب کشور از جمله مرز مهران برای این اقدام در نظر گرفته میشد و خیل عظیم زائران از طریق این مرز به سمت کربلای معلی از کشور خارج میشدند که امسال با تمهید ویژه مسوولان ستاد مرکزی اربعین در دولت مردمی سیزدهم و همچنین مقامات استانی بویژه استاندار آذربایجان غربی، مرز تمرچین هم در زمره مرزهای ۶ گانه قرار گرفت که مردم کشورمان میتوانند از آن طریق وارد کشور عراق شده و به کربلا مشرف شوند.
با اهتمام ویژه محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی و همت دیگر مسوولان، اقدامات گسترده برای این میزبانی آغاز شد و در کمترین زمان ممکن، بیشترین اقدامات زیرساختی و خدمت رسانی در مرز تمرچین، مسیرهای منتهی به این مرز و شهرهای اقماری و همچنین در مسیر تردد زوار حسینی فراهم شد که البته اقدامات تکمیلی در این خصوص همچنان ادامه دارد.
تنها سه ماه مانده تا راهپیمایی اربعین حسینی، دولت سیزدهم سیلی از خدمات را راهی تمرچین کرد بطوریکه در همین مدت ۳۷ کیلومتر بزرگراه و راه دسترسی به پایانه مرزی تمرچین برای تردد امن و سهل زائران اربعین حسینی بهسازی، توسعه و آسفالت شده است.
آمادهسازی زیرساختهای حمل و نقل جادهای، بهسازی و آسفالت بزرگراه نقده - پیرانشهر از مهمترین اقدامات ستاد اربعین اداره کل راه و شهرسازی آذربایجانغربی به شمار میرود؛ آسفالت و بهسازی چهار کیلومتر از ورودی شهر پیرانشهر و چهار کیلومتر از خروجی شهر نقده در راستای تکمیل زیرساختها برای تردد زائران اربعین حسینی انجام شده است.
تامین فضای پارکینگ با ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ خودرو در ورودی شهر پیرانشهر از دیگر اقدامات مهمی است که در راستای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی در منطقه صورت گرفته است.
هر چند مرز تمرچین نیز براساس اعلام ستاد مرکزی اربعین به همراه سایر مرزهای استانهای ایلام، خوزستان، کرمانشاه و کردستان ایران با عراق از روز جمعه (دیروز) تا اطلاع ثانویه بسته شده ولی باید اذعان کرد که خدمات رسانی به زائران در نقطه مرزی تمرچین به بهترین وضع موجود و بدون هیچ مشکلی به زائران انجام گرفته است.
مرز تمرچین آماده تصمیم ستاد مرکزی اربعین برای بازگشایی است
استاندار آذربایجانغربی با بیان اینکه در مرز تمرچین مشکل خاصی در ارتباط با آب و اسکان زائران نداریم، گفت: در مرز تمرچین عبور و مرور بدون مشکل در حال انجام بود، اما با توجه به تصمیم ستاد مرکزی اربعین به علت نبود امکانات در کشور عراق تا اطلاع ثانوی در مرز تمرچین عبور و مرور متوقف است و منتظر تصمیم ستاد مرکزی اربعین در این خصوص هستیم.
محمدصادق معتمدیان عصر جمعه در بازدید از مرز تمرچین و نحوه خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی در موکبهای فعال در مسیر پایانه مرزی تمرچین با قدرانی از تلاش و زحمات خادمان و دلدادگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) گفت: مرز تمرچین امسال برای اولین بار پذیرای زائران اربعین است و این فرصت برای مردم استان فراهم شده تا بتوانند میزبان خوبی برای این زائران و عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام باشند.
استاندار آذربایجان غربی بسیج تمامی امکانات برای تسهیل تردد زائران اربعین را نیز ضروری دانست و ادامه داد: از ظرفیتهای ملی و استانی برای تامین و تجهیز ناوگان حمل و نقل زائران عتبات عالیات استفاده میشود؛ مرز تمرچین در سطح منطقه و ملی مورد توجه ویژه برای عبور زائران عتبات عالیات قرار گرفته و آمادگی حداکثری تمامی دستگاهها بسیار ستودنی است.
وی همچنین با تاکید بر مدیریت زمان و تسریع روند تامین امکانات، افزود: کمیتههای ستاد اربعین استان با جدیت و تلاش بیش از پیش، مانع از بروز هرگونه مشکل احتمالی شوند و بر اجرای تکالیف و وظایف دستگاهها در خصوص میزبانی از زائران عتبات عالیات نظارت جدی داشته باشند.
هیچ مشکلی برای خدمات رسانی به زائران در مرز تمرچین وجود ندارد
«علی رزازی» سخنگوی ستاد اربعین آذربایجانغربی نیز با بیان اینکه هیچ مشکلی برای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی در مرز تمرچین وجود ندارد، گفت: تمامی امکانات خدمات رسانی به زائران در تمرچین حفظ شده و آماده تصمیم ستاد مرکزی اربعین برای بازگشایی است.
وی ادامه داد: در مرز تمرچین عبور و مرور زائران اربعین بدون مشکل تا روز گذشته در حال انجام بود اما با توجه به تصمیم ستاد مرکزی اربعین به علت کمبود امکانات در کشور عراق تا اطلاع ثانوی در مرز تمرچین عبور و مرور زوار متوقف است و در این ارتباط تابع تصمیم ستاد مرکزی اربعین هستیم.
سخنگوی ستاد اربعین آذربایجانغربی افزود: همه زائرانی که در مواکب و مرز تمرچین اسکان داشتند، نیز به مقصد اعتاب مقدسه و کربلای معلی، مرز را ترک کرده اند
رزازی یادآور شد: چندین موکب اسکان و پذیرایی در طول مسیر نقده تا تمرچین توسط مردم و برخی نهادها همچون بنیاد مستضعفان ایجاد شده و بدون مشکل خدمات مناسبی به زائران اربعین داده شده است.
تمامی زیرساختهای رفاهی در مرز تمرچین برای زائران فراهم است
«خضر کاک درویشی» فرماندار پیرانشهر با بیان اینکه تمامی زیرساختهای رفاهی در مرز تمرچین برای زائران فراهم است، گفت: قبل از تصمیم ستاد مرکزی اربعین برای تعطیلی گذرگاهها، بطور متوسط روزانه بیش از ۲ هزار زائر اربعین حسینی از مرز تمرچین به سمت کربلا اعزام شده است.
وی در گفت وگو با خبرنگار اعزامی ایرنا در نقطه صفر مرزی با بیان اینکه تمرچین برای پذیرش زائران اربعین حسینی آمادگی کامل دارد، اظهار کرد: در این مرز، همه زیرساختهای رفاهی برای تردد امن و ارزان زائران به سمت بغداد و کربلا فراهم است.
وی مرز تمرچین پیرانشهر را کوتاهترین مسیر اعزام به کربلای معلی در شمال غرب کشور معرفی کرد و افزود: مرز تمرچین ۶۵۰ کیلومتر با کربلا، ۷۲۰ کیلومتر تا نجف، ۵۳۵ کیلومتر تا کاظمین و ۴۵۰ کیلومتر نیز تا سامرا فاصله دارد.
فرماندار پیرانشهر همچنین به استقرار مواکب پذیرایی و اسکان از پیرانشهر تا مرز تمرچین اشاره کرد و ادامه داد: در طرف عراق نیز مواکبی برای خدمات رسانی به زائران در طول مسیر پیش بینی شده است.
کاک درویشی با بیان اینکه مسیر تمرچین تا کربلا یکی از امن ترین مسیرهای اعزامی زائران است، اضافه کرد: تدابیر امنیتی برای یک زیارت ایمن برای زائران در آنسوی مرز با همکاری نیروهای نظامی و امنیتی اقلیم کردستان عراق پیش بینی شده است.
امنیت کامل در مسیر تمرچین برای اعزام زائران برقرار است
به دلیل اینکه مرز تمرچین آذربایجانغربی امسال برای اولین بار به عنوان گذرگاهی برای اعزام زائران انتخاب شده است، مواردی همچون چگونگی امنیت این مسیر یکی از دغدغههای زائران بوده است؛ در همین راستا به سراغ جانشین فرمانده مرزبانی آذربایجانغربی رفتیم تا پاسخ این دغدغه زائران را از زبان وی بشنویم؛ "سرهنگ عباس مرادی" در این رابطه گفت: امنیت کامل در مرزهای آذربایجانغربی به ویژه مرز تمرچین در پیرانشهر برای تردد زائران اربعین حسینی به خوبی تامین شده است.
وی با اشاره به ضوابط مرزی ایران و عراق افزود: امسال برای اولین بار پایانه مرزی تمرچین میزبان زائران اربعین حسینی بوده که مرزبانی نیز با حضور مداوم در بخشهای مختلف این منطقه، امنیت لازم را تامین کرده است.
جانشین فرمانده مرزبانی آذربایجانغربی با اشاره به استقبال زائران از مرز تمرچین گفت: تمامی امکانات و مقدمات لازم برای تردد در مرز زمینی تمرچین پیش بینی شده است و هیچ مشکل و کمبودی برای زائران در این نقطه مرزی وجود ندارد.
شهرداری ارومیه برای خدمات رسانی در مرز تمرچین آستین بالا زد
ساماندهی مرز تمرچین برای اعزام و خدمات رسانی به زائران اربعین در بازه زمانی سه ماهه یک عزم جدی و هماهنگی بالایی میطلبید که با مدیریت مقام عالی استان این اتفاق مبارک تحقق یافت؛ به گونهای که حتی شهرداری ارومیه نیز با وجود فاصله ۱۵۰ کیلومتری در نقطه صفر مرزی حضور یافت تا در این اقدام جهادی شریک باشد.
«مصطفی میلانی» نماینده تام الاختیار شهرداری ارومیه در مرز تمرچین در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه بخشهای مختلف خدماتی و عمرانی شهرداری ارومیه برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی در مرز تمرچین مستقر شدهاند، افزود: شهرداری در پنج محور به زائران اربعین حسینی خدمات ارائه میدهد.
وی در رابطه با اقدامات فرهنگی انجام شده، اظهار کرد: در بحث فرهنگی با فضا سازی محیط، تبلیغات و تهیه سیستم صوتی در خدمت زائران هستیم تا بهترین شرایط برای اعزام زائران فراهم گردد.
میلانی با بیان اینکه شهرداری ارومیه در بحث توزیع غذا نیز به کمک یکی از موسسههای خیریه آمده است، ادامه داد: روزانه ظرفیت توزیع پنج هزار پرس غذا برای زائران اربعین حسینی در مرز تمرچین را داریم.
نماینده تام الاختیار شهرداری ارومیه در مرز تمرچین همچنین از استقرار ماشین آلات خدمات ایمنی شهرداری در مرز تمرچین خبر داد و افزود: سازمان آتش نشانی شهرداری از یادمان شهدای پیرانشهر تا مرز تمرچین ایمنی مسیر را تحت پوشش خود قرار داده است.
وی به مدیریت پسماند در مرز تمرچین توسط شهرداری ارومیه و استقرار ۴۰ سطل فلزی برای جمعآوری زباله نیز اشاره کرد و یادآور شد: حدود ۵۰ نفر از کارکنان شهرداری برای خدمات رسانی به زائران حسینی در این مرز مستقر هستند.
نماینده تام الاختیار شهرداری ارومیه در مرز تمرچین همچنین از ارائه خدمات رایگان حمل و نقل به زائران اربعین حسینی خبر داد و اضافه کرد: خودروهای مبنی بوس شهرداری زائران عزیز را از کارخانه قند پیرانشهر تا مرز تمرچین به صورت رایگان منتقل میکنند.
وی همچنین در رابطه با استقبال زائران از مرز تمرچین برای تردد به سرزمین عشق کربلای معلی، گفت: زیرساختهای کم نظیری طی ۳ ماه در این منطقه ایجاد شده که قطع یقین سالهای آتی برای تسریع در خدمات رسانی به زائران بیشتر هم خواهد شد.
تردد در مسیرهای منتهی به تمرچین روان است
شاید ترافیک سنگین یکی از عواملی است که همه ساله موجب خستگی و کلافکی زائران اربعین حسینی در گذرگاههای پر ترددی همچون مهران شده است؛ اما حضور میدانی خبرنگار ایرنا و بازدید از مسیر منتهی به پیرانشهر حاکی از آن است که با حضور فعال و مدیریت صحیح عبور و مرور این مسیر، ترافیک این منطقه کاملا روان است.
سرهنگ «رضا پناهی مقدم» فرمانده پلیس راه آذربایجانغربی در گفت و گو با ایرنا با تایید روان بودن ترافیک در مسیر منتهی به تمرچین بیان کرد: با وجود حجم بالای مراجعه زائران به پایانه مرزی تمرچین، تردد در مسیرهای منتهی به این پایانه در حال حاضر روان است.
وی افزود: با توجه به مسدودی سایر پایانههای مرزی، حجم مراجعه به پایانه مرزی تمرچین افزایش یافته ولی با این حال تردد روان است؛ مردم همراهی مناسبی با پلیس دارند و به توصیههای پلیس عمل می کنند تا از بروز ترافیک و حوادث جلوگیری شود.
فرمانده پلیس راه آذربایجانغربی اظهار کرد: با توجه به مراجعه حجم بالای زائر به پایانه مرزی تمرچین، مینی بوسهایی در پارکینگها تدارک دیده شده تا زائران بعد از پارک خودروهای خود با مینی بوس به مرز منتقل شوند و از بروز ترافیک خودداری شود.
سرهنگ پناهی مقدم بیان کرد: در حال حاضر ۲ تا سه هزار نفر در پارکینگ مورد نظر مستقر هستند تا به پایانه منتقل شوند.
وی ادامه داد: ممنوعیت تردد تریلی در این مسیر لحاظ شده است زیرا این خودروها باعث کندی حرکت شده و امکان بروز حادثه را افزایش میدهند.
فرمانده پلیس راه آذربایجانغربی تاکید کرد: با تمهیدات انجام شده و کنترل مسیر، خوشبختانه تاکنون هیچگونه حادثهای برای زائران در این مسیر به رخ نداده است.
۱۵ دستگاه آمبولانس اورژانس در مسیر تمرچین خدمات رسانی میکنند
«فرزین رضازاده» مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ۱۵ دستگاه آمبولانس اورژانس این دانشگاه در مسیر منتهی به مرز تمرچین به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی میکنند.
وی با اشاره به فعالیت شبانهروزی خدمات اورژانس در مسیر این مرز اظهار کرد: تمامی پایگاههای جادهای آذربایجان غربی به صورت ثابت مستقر هستند و پایگاههای اورژانسی ویژه مسیر زائران کربلا نیز از محمدیار تا مرز تمرچین مستقر شدهاند.
وی با بیان اینکه در مسیر محمدیار تا نقده چهار آمبولانس اورژانس با اکیپ ویژه فعال هستند، افزود: در مسیر نقده تا پیرانشهر هفت آمبولانس اورژانس مستقر و در مسیر پیرانشهر تا تمرچین نیز هر سه کیلومتر یک آمبولانس اورژانس آمده خدمت رسانی به زائرین کربلا است.
به گفته مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانغربی ۷۰ نفر در اکیپهای فوریتهای پزشکی در مسیر پیرانشهر تا تمرچین حضور فیزیکی دارند.
رضازاده با اشاره به خدمات رسانی پایگاههای اورژانس در مرز تمرچین گفت: هفت دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۲ دستگاه موتورلانس با ۱۵ نفر اکیپ متخصص در حال خدمت رسانی هستند.
وی با اشاره به وضعیت امدادرسانی فوریتهای پزشکی افزود: خوشبختانه تا این لحظه مورد حادی نبوده و اکثر موارد پزشکی مراجعه شده مربوط به سنگکلیه، فشار خون و گرمازدگی است.
رضازاده ضمن توصیه به زائران کربلا در خصوص داروهای همراه اظهارکرد: زائران حتما داروهای شخصی مثل فشارخون و قلبی یا هر داروی شخصی که پزشکشان تجویز کرده، همراه داشته باشند.
وی گفت: داروهای عادی پزشکی در موکبها و پایگاههای فوریت پزشکی در اختیار زائران قرار داده میشود.
حضور اکیپهای تخصصی سازمان هلال احمر در مرز تمرچین
مشاهده میدانی خبرنگار ایرنا از وضعیت مرز تمرچین حاکی از آن است که سازمان هلال احمر نیز دوشادوش سایر دستگاههای خدمات رسان حضور فعالی در منطقه دارد؛ «فرهاد پاکدین» مسوول جمعیت هلال احمر در قرارگاه مرزی تمرچین در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه امدادگران این جمعیت با اکیپهای تخصصی برای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی در منطقه مرزی تمرچین پیرانشهر حضور دارند، افزود: ۲ تیم خواهران و برادران جمعیت هلال احمر در این نقطه صفر مرزی برای خدمات رسانی به زائران اربعین حضور دارند.
وی از اختصاص تیم تخصصی جادهای هلال احمر برای خدمات رسانی در مسیر جادهای منتهی به پیرانشهر و نقطه صفر مرزی تمرچین خبر داد و افزود: تیم ارتباط رادیویی تیپ یک و ۲ این جمعیت نیز در منطقه مستقر شده است.
مسوول سازمان هلال احمر در قرارگاه مرزی تمرچین ادامه داد: از امروز نیز تیم هوایی امداد رسانی جمعیت هلال احمر به همراه چهار نیروی امدادی تخصصی در منطقه حضور خواهند داشت تا در صورت بازگشایی مرز آماده ارائه خدمات باشند.
وی همچنین با اشاره به ایجاد یک درمانگاه در داخل کشور عراق، اضافه کرد: این درمانگاه توسط اکیپ درمانی جمعیت هلال احمر در نرسیده به شهر اربیل ایجاد شده تا خدمات لازم را به زئران اربعین حسینی ارائه دهد.
پاکدین به بازه زمانی حضور نیروهای هلال احمر در منطقه مرزی تمرچین نیز اشاره کرد و گفت: اکیپ این سازمان از ۱۰ شهریور ماه جاری در منطقه حضور داشته و تا هفتم مهرماه نیز به خدمات رسانی در منطقه ادامه خواهد داد.
موکبها با حداکثر ظرفیت آماده پذیرایی از زائران در مرز تمرچین هستند
«حسن اسماعیل زاده» مدیر اجرایی موکب امیر المومنین (ع) بنیاد مستضعفان در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه تمامی امکانات رفاهی و خدماتی برای اعزام زائران اربعین حسینی از مرز تمرچین مهیا بوده و مقدمات این امر بطور کامل تمهید شده است، افزود: زمینه ایجاد موکب در این نقطه از ۲۵ مرداد امسال زده شد که حدود ۱۵ روز جانمایی موکب امیر المومنین (ع) بنیاد مستضعفان به طول انجامید و از ۱۰ شهریور نیز بطور رسمی در منطقه مستقر شدهایم.
وی با بیان اینکه این موکب تا تصمیم ستاد مرکزی اربعین برای بازگشایی گذرگاهها در حال آماده باش قرار دارد، گفت: این موکب تا ۳۱ شهریور به زائران اربعین حسینی خدمات لازم را ارائه میدهد که در همین راستا نیز استراحتگاههایی با ظرفیت ۳۵۰ نفر مرد و ۲۰۰ نفر زن در این تدارک دیده شده است.
مدیر اجرایی موکب امیر المومنین (ع) بنیاد مستضعفان ادامه داد: روزانه بیش از یک هزار و ۶۰۰ پرس غذای گرم در نوبتهای صبحانه، نهار و شام برای زائران حسینی در مرز تمرچین پخت و میان آنها توزیع میشود.
وی از خدمات رسانی ۳۰ نفر در موکب امیر المومنین (ع) بنیاد مستضعفان مستقر در مرز تمرچین به زائران اربعین حسینی خبر داد و گفت: هر چهار روز یکبار این افراد با نیروهای دیگر جایگزین میشوند.
اسماعیلزاده همچنین به ارائه خدمات مشاورهای و بانکی در این موکب به زائران اربعین حسینی اشاره کرد و یادآور شد: توزیع آب معدنی، آبمیوه و چای از دیگر خدمات موکب است.
به گزارش ایرنا و براساس اعلام ستاد اربعین استان آذربایجانغربی، گذرگاه تمرچین از روز دوشنبه، ۱۴ شهریور ماه جاری میزبان زوار اربعین حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات بود که با تصمیم ستاد مرکزی همزمان با سایرگذرگاههای کشور فعلا عبور و مرور در این نطقه مرزی ممنوع شده است.
امسال برای نخستین بار است که مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر در ایام اربعین حسینی پذیرای تردد زائران ایرانی به عتبات عالیات در عراق است و از این طریق شماره زیادی از زوار به جهت شرکت در آیین پیادهروی اربعین عازم سرزمین عشق شدند.
زوار پس از گذشتن از مرز تمرچین در ایران و حاج عمران در طرف عراقی، مسیر حاج عمران - اربیل، اربیل - کرکوک و کرکوک به بغداد را به عنوان مسیر رفت و الحسینیه بغداد به سمت حاج عمران نیز مسیر بازگشت زوار خواهد بود.
تمرچین حدود ۱۵۰ کیلومتر با ارومیه مرکز استان آذربایجانغربی و ۶۵۰ کیلومتر نیز با کربلای معلی فاصله دارد.
نظر شما