صادق شجاعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: احتمال افزایش قیمت گندم، استفاده از بذر در کشت پاییزه و استفاده برای خوراک دام از عواملی است که کشاورزان مایل به فروش تضمینی گندم به دولت نشدند.
خشکسالی و کاهش بارندگی در سال های اخیر باعث کاهش تولید بذر غلات در استان شده است و بر اساس آمار سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی؛ سالانه در حدود ۲۵ هزار تن بذر اصلاح شده مورد نیاز استان است ولی جهاد کشاورزی توانایی تامین ۶ تا هشت هزار تن را دارد، بنابراین کشاورزان بخشی از گندم برداشتی را بعنوان بذر ذخیره می کنند.
وی خاطرنشان کرد: امسال سه مرکز خرید گندم در این شهرستان مباردرت به خرید تضمینی گندم کردند و ۱۲ شهریورماه جاری پایان تحویل این محصول استراتژیک بود و از این پس اداره کل غله استان گندم را تحویل می گیرد.
شجاعی عنوان کرد: امسال قیمت تضمینی هر کیلوگرم گندم، ۱۱۵ هزار ریال اعلام شد و مرکز خرید تعاون روستایی شیروان امسال ۳۰ برابر سال گذشته گندم تحویل گرفت.
وی گفت: همزمان با تحویل گندم توسط کشاورزان و ذخیره سازی توسط مراکز خرید، حمل گندم به سیلوهای مشهد انجام شد و کشاورزان در این زمینه اظهار رضایت می کردند و در زمینه حمل و نقل نیز مشکلی ایجاد نشد.
مرکز شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد واقع است که این خطه افزون بر ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.
۳۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان در سال زراعی جاری به کشت غلات اختصاص یافت که از این میزان؛ ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار محصول آبی و ۲۱ هزار هکتار دیم بوده است.
نظر شما