محسن زنگنه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به دیدار خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در دولت قبل مقرر شد در ۲۵ شهر کشور، ۲۵ سینما یا پردیس امید برای هر شهر به میزان هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و با مشارکت شهرداری و فرمانداری احداث شود که تربت حیدریه تنها شهر ایران بود که از این اعتبار بینصیب ماند.
وی عدم توافق شورای شهر و مسولان وقت در تعلل برای مکانیابی مجموعه از دلایل تخصیص نیافتن اعتبارات مزبور برای سینمای تربت حیدریه بوده است، گفت: شاید اگر در زمان خودش این اقدام انجام میشد و با ۱۵ میلیارد ریالی هم که شهرداری میگذاشت، در مجموع میشد مردم این شهرستان را صاحب سینما کرد.
زنگنه با اشاره به دیدار خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در دیداری که بتازگی با مقام عالی وزارت داشتم، مبلغ هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار به ۱۵ میلیارد ریال ارتقا و همچنین مبلغ ۲۰ میلیارد ریال دیگر نیز برای ساخت (به جز تجهیز سینما) اختصاص دادند.
نماینده مردم منطقه تربتحیدریه گفت: البته بر اساس آن توافق، تاکید نشده که لزوما این مبلغ باید برای ساخت ساختمان جدید هزینه شود، این بدان معناست که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند بر اساس اولویتهای شهر اعلام کند مبلغ فوق برای ساخت یا تجهیز سالنهای موجود وابسته به خود یا هر فضای دیگر این خطه که قابلیت تبدیل شدن به سینما را داشته باشد، هزینه شود.
این نماینده مجلس بیان کرد: در این شرایط آنچه مهم است، اینکه اجازه ندهیم این لطف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل تعلل بر زمین بماند.
زنگنه تصریح کرد: واقعیت آن است اکنون با این مبلغ، ساخت یک سالن شکیل مقدور نیست و الزاما باید فرمانداری و سایر بخشها بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال هزینه کنند.
شایان ذکر است پیشتر رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربتحیدریه به خبرنگار ایرنا گفته بود: ساخت پردیس سینمای امید در بوستان مینو به دلیل جانمایی و تهیه نقشه مورد تایید قرار گرفته و شایسته است هر چه سریعتر کلنگ آغاز ساخت آن بر زمین زده شود.
فاطمه نخعی افزود: اما اکنون تالار اندیشه با گنجایش ۲۱۵ نفر دایر و با صرف اعتباری درخور قابلیت تجهیز را دارد.
وی گفت: ما تالار اندیشه را به مزایده گذاشته و در نهایت از فردی که برنده شد، خواستیم اولویت کاریش این باشد که موانع موجود برای ایجاد دوباره سینما را برطرف سازد.
به گزارش ایرنا، در شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه اکنون هیچ سالن سینمایی وجود ندارد.
البته علاوه بر تالار اندیشه، یک سالن کوچک به نام سالن هنر به ظرفیت ۵۰ نفر وجود دارد و برای اجرای تئاتر مورد استفاده قرار میگیرد.
بر پایه این گزارش عملیات اجرایی ساخت مجتمع فرهنگی هنری تربتحیدریه سال ۱۳۸۶ در زمینی به گستره ۹ هزار مترمربع و زیربنای چهار هزار مترمربع آغاز و اکنون با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و تزریق ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار تنها توسط محسن زنگنه نمانیده کنونی، اما هنوز به اتمام نرسیدهاست.
پیشتر خبرگزاری ایرنای تربتحیدریه در قالب یک بولتن فرهنگی گزارشی با عنوان "کندوکاوی در تاریخ شفاهی سینمای تربتحیدریه" منتشر کرده است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
نظر شما