۲۲ شهریور ۱۴۰۱، ۱۳:۲۹
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84886376
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مقام سازمان ملل: غلات صادراتی از اوکراین باید به دست نیازمندان برسد

تهران – ایرنا - «ندا النشیف» معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد غلات و سایر مواد غذایی صادرشده از بنادر اوکراین باید به دست افرادی برسد که به آن نیاز دارند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، وی خواستار اجرای کامل شروط توافق حاصل شده در استانبول در زمینه صادرات غلات از اوکراین شد.

این مقام سازمان ملل در سخنانی در پنجاه و یکمین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل توجهات را به تبعات اجتماعی – اقتصادی وقایع اوکراین از جمله کمبود شدید سوخت و تهدیدها برای امنیت غذایی در برخی از فقیرترین کشورها معطوف کرد.

النشیف گفت: خواستار احترام کامل به توافق مهم روسیه، اوکراین، سازمان ملل و ترکیه در ماه ژوئیه (تیر) هستم که امکان ازسرگیری ارسال محموله های غلات و سایر مواد غذایی از بنادر اوکراین را فراهم می کند.

وی افزود: همچنین از جامعه جهانی می خواهم که تضمین کند این مواد غذایی به دست افرادی که به آن نیاز دارند، می رسد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه چندی پیش گفت که توافق غلات که در استانبول منعقد شد، تبدیل به یک فریب بی شرمانه دیگر شده است.

وی تاکید کرد که تقریقا همه مواد غذایی صادر شده از اوکراین به کشورهای اتحادیه اروپا می رود و روسیه و فقیرترین کشورها فریب خورده اند.

پوتین تصریح کرد که قیمت جهانی مواد غذایی به دلیل محدودیت صادرات روسیه که با وجود خروج رسمی محصولات و کود از تحریم ها همچنان باقی است، رو به افزایش است.

براساس این گزارش، صادرات غلات از بنادر اوکراین از جمله برای اهداف بشردوستانه بر مبنای تجاری و با هزینه تامین مالی برنامه جهانی غذای ملل متحد از سوی کشورهای اهداکننده انجام می شود.

به تازگی اسنادی در استانبول برای حل مشکل تامین غذا و کود به بازارهای جهانی امضا شد.

یکی از این اسناد توافقی، روند صادرات غلات از بنادر دریای سیاه تحت کنترل کی یف را تنظیم می کند.

یک مرکز چهارجانبه که از سوی روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل در استانبول تاسیس شده، برای بازرسی از کشتی های حامل غلات به منظور جلوگیری از قاچاق اسلحه و اقدامات تحریک آمیز در نظر گرفته شده است.

بازرسی کشتی‌های حامل غلات یکی از الزامات مسکو است که می‌خواست اطمینان حاصل کند که آنها به طور همزمان سلاح به اوکراین تحویل نمی‌دهند.

بر اساس این قرارداد، اگر مین‌زدایی در مسیر کشتی‌ها نیاز باشد، باید توسط یک کشور ثالث انجام شود و کشتی‌هایی که از اوکراین حرکت می‌کنند توسط کشتی‌های این کشور (احتمالاً نظامی) اسکورت می‌شوند و راه را برای خروج از آب‌های سرزمینی باز می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha